Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 5 z 12
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Další
Co uděláte, když Vás spatří torpédoborec a řítí se na vás ??
Udělám ...

Pokusím se mu ujet po hladině. 0% 0% ( 0 )
Pokusím se mu ujet pod hladinou. 4% 4% ( 8 )
Zaútočím na něj na hladině. 1% 1% ( 3 )
Zaútočím na něj pod hladinou 18% 18% ( 32 )
Dám tichej chod a začnu se potápět co nejvíce to jde. 30% 30% ( 53 )
Nebudu dělat nic. 1% 1% ( 2 )
Nevím, záleží na situaci. (počasí, jeli noc nebo den,vzdálenost, poloha...) 42% 42% ( 73 )

Celkem hlasů : 171
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek  
ono je tu menší detajl ktorý som už niekde spomínal.... že pri tomto type mám väčšinou funkčné 1 - 2 torpéda takže to bude iná sranda

Pravidla fóra Rady ohledne psaní na DF Ponorkářův slovník Hledat
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
Na periskopu přímo na něj,pak 2 torpéda,fofrem dolu,co to jde,a kličkovat na tichý chod.nakonec tichý brouk,a vyčkávat,jak se to vyvine.Ale jsem teprv v 40roku,tak předpokládám,že tyhle vzhledávácí věcičky ještě nebyly zas tak dokonalé,jako na konci války. Wink

Citovat
Příspěvek jak na to 
aby mi stál za útok musí to být aspoň destrojer střední třídy...jinak to nemá cenu riskovat
ponořím se do periskopové hloubky a namířím si to plnou parou proti němu...když jsme tak na 3000 metrech vypnu motory...on se na mě řítí plnou rychlostí...čekám...když je vzdálenost pod 1500 metrů vypálím jedno torpédo přímo pod jeho příď...může být i normální parový...elektrický není nutný...dáte ho na plnou rychlost a je to tam...i když ho uvidí hned tourchlostí jakou se žene torpédo proti němu a ještě jeho rychlost ke mě k tomu...manévrovat se mu podaří maximálně od 1000 metrů a méně...ale to už je pozdě...když už začíná uhýbat je torpédo tak 100 metrů od něj...bůůůůům...exploduje mu přímo pod kýlem...nádhera...jo ale bacha...během toho všeho se k vám taky přiblíží...radím jakmile odpálím torpédo...plnou parou vpřed a do hlobky minimálně 50 metrů...nejen proto že je tam bezpečno ale vy i nádheně podplujete toho mamlase vidíte jak se naplňuje vodou a klesá ke dnu... Twisted Evil

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ

Citovat
Příspěvek  
Tak jak je to s těmi torpédoborci? Člověk se tu běžně dočte o ničení útočících torpédoborců zadním torpédometem, jinde o zničení eskorty konvoje a následném masakru. Nastávaly takové situace v reálu? Mám dojem, že k útoku na DD docházelo spíš sporadicky, když se to nějak sešlo a byly ideální podmínky k útoku. Mohl by prosím někdo znalý věci k tomuto napsat pár vět?  Wink

Citovat
Příspěvek  
von  Springkäfer napsal:
Tak jak je to s těmi torpédoborci? Člověk se tu běžně dočte o ničení útočících torpédoborců zadním torpédometem, jinde o zničení eskorty konvoje a následném masakru. Nastávaly takové situace v reálu? Mám dojem, že k útoku na DD docházelo spíš sporadicky, když se to nějak sešlo a byly ideální podmínky k útoku. Mohl by prosím někdo znalý věci k tomuto napsat pár vět?  Wink

Přesně tak jak píšeš, pokud se tedy bavíme o válce v Atlantiku. Primární cíl = obchodní loďstvo, sekundární střední a velké válečné lodě. Útok na torpédoborec byl většinou obraného charakteru. Mě osobně nestojí za torpédo.

"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"

Citovat
Příspěvek Ničení eskortních lodí 
Souhlas se Sarrothem. Na malé eskortní lodě
1/ byl dlouho zákaz útočit - škoda torpéd,
2/ nešlo zaútočit - torpéda vlivem chyby plula (většinou) hlouběji než byl kýl těchto lodí a současně jejich magnetické pole bylo tak malé, že byla i malá pravděpodobnost aktivace mag. roznětky.
I později byly zásahy lodí eskorty spíše náhodné. Až cca od roku 1944 když se ponorky nemohli dostat ke konvoji tak útočili aspoň na doprovod. Jediná vyjímka na kterou si vzpomínám byl případ z operace "Paukenschlag" (1942) kdy u Karibiku došlo k útoku na zdánlivě osamocený DD. Jestli si dobře pamatuju šlo o kapitánovu poslední chybu.

Osobní složka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ

Citovat
Příspěvek  
von  Springkäfer napsal:

Máš pravdu, já na ně v SH3 stejně moc neútočim. Ale dám takovej příklad z roku 1945 na  IX D2:

Pluju si takhle k Americe (jsem asi 100km od západního pobřeží Irska) a najednou radar se může podělat, jeden radarovej kontakt za druhim. Štve mně to a řikám: Asi konvoj. Nemá cenu útočit, tak du do sklepa. Asi po dvou hodinách se vynořim, a pluju. Jenže najednou slyšim výbuch. Tak jdu na věž. A hele, torpédoborec do nás smaží asi z 200m. Hlídku bych nejradši nechal utopit ale nabyl na to čas, takže crash dive. Dal mi pěkně zabrat, to se nechá uznat, ale po hodince toho nechal a mně pokazil celou dovolenou v NY. Mno a tak se vynořim, a pluju domů do Flensburgu s hull 49%. A najednou (hlídka si přilepšila) mi nahoře nahlásej torpédoborec (stejnej typ jako předtim, i ze stejnýho směru, asi to byl zase on) takže zase crash dive. Šlo to zase od začátku, a když už toho nechal, a já se vynořil (asi hoďku sem čekal z bezpečnostních důvodů), pluju domů. A najednou spatřej torpédoborec (musel to bejt on -stejnej typ i směr) tak si řikám: Chlapče, ta mně už fakt se.....š! Posátka na bojové pozice. Zavodnit torpédomet č.5. Mezitim se ozvalo: Torpédomet č.5 zavodněn a připraven ke střelbě! No a já: Topédomet č.5 pal. A ponořit do periskopácký hloubky. Nestačil se uhnout s přímo pod kýl - byli z něj dva malí.  Laughing  

A proč to vyprávim? Asi takhle:
Útok je nejlepší obrana  Wink

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ

Citovat
Příspěvek  
Tak děkuju, já jsem nováček, takže s tim moc zkušeností nemam, jsem na první bojový plavbě a moje první randez vous s DD proběhlo za ukrutnýho psího počasí v La Manchi, když jsme se skoro srazili. Ponořil jsem se jen tak, tak. Pod hladinou jsem v pohodě unikl (inu 1939). Torpédoborec se motal kus dál dokola a občas kamsi házel hlubinky. Byl jsem rád, že to tak dobře dopadlo a ani mě nenapadlo, že bych ho tam v dešti nějak naháněl  Very Happy

Citovat
Příspěvek  
Většinou "crash dive", změna kurzu, tichý chod a kličkování směrem pryč.
Párkrát jsem měl DD v dobrém směru/vzdálenosti, takže se povedlo na 500m vypustit torpédo a kochat se ohňostrojem, ale i to se několikrát šeredně vymstilo, když jsem minul (nebo torpédo nevybuchlo) - pak jsem se holt musel plížit jak duch s rozmašírovanou věží ):-))

Citovat
Příspěvek Přišel jsem na další možnost jak poslat DD ke dnu 
Very Happy  Nechám DD přiblížit na 1000 m a snažím se být kolmo na něj v periskopové hloubce a na 5 pryč. Zároveň pouštím ¨"bold".  Vždycky DD okamžitě zastaví nebo začne couvat. A to je ta chvíle. Když jsem aspoň 350 m daleko pouštím úhoře vetšinou ze zadu. Pokud nemám zadní torpéda, tak to je složitější, musím se k němu dostat z boku a hlavně k němu zacouvat. Tak jsem v jedný misi dostal 11 DD!
 Kapitan

Naposledy upravil von_Paulus dne 14. 02. 2008, 14:52, celkově upraveno 1 krát.

Čeština pro SH5 v-1.2: SH5v-1.2-CZ

Citovat
Příspěvek Jak na ně 
Pokud si mne DD všimne namířím si to přímo k němu a začnu dělat kravál hloubka 50m až se dostane tak na 100m tichy chod a plnej do strany DD vás ztratí a začne dělat kruhy potichu se dostanete z kružnice kterou opisuje DD a periskopová hloubka zadním torpédem kill DD.
Měto vyšlo už několikrát ale dávejte si bacha kdy zapnete tichý chod pokud ho zapnete pozdě tak je po vás pokud brzo tak nezblbnete DDčko.

Citovat
Příspěvek  
Ja se snazim rychle zmizet pod vodu a pryc,torpeda jsou moc draha na tak malou lod,radeji potopim obchodku.... Cool

Nejhorší je srážka s blbcem.....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Ja jsem dnes natrefil ve Stredozemnim mori na konvoj,potopil jsem nejake obchodky+passenger line,pak jsem se potopil do hloubky 80 metru,tichy chod...pak jsem zastavil uplne.......sonar mi nahlasil valecnou lod ktera se priblizuje,pak mi oznamil:Hrozi srazka s nepritelem....taky ze jo,v 80 METRECH!!!!!!!!!!me prevalcovala,poskodila,hlubinne miny nehazela,koukal jsem se na externi pohled.....Takze usuzuji,ze tehdy chrabrym britskym namornikum velel Superman..... Laughing

Citovat
Příspěvek  
Hrozi srazka s nepritelem....taky ze jo,v 80 METRECH!!!!!!!!!!me prevalcovala,poskodila,hlubinne miny nehazela,koukal jsem se na externi pohled.....

Možná to byla útočná rybářská loď určená speciálně pro lov ponorek a pošramotila tě taženou sítí  long smoke

Citovat
Příspěvek  
Možná to byla útočná rybářská loď určená speciálně pro lov ponorek a pošramotila tě taženou sítí  long smoke[/quote]Ne,byl to J class destroyer,ryby mohl lovit max.granaty  Very Happy

Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 5 z 12
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Další