Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 1 z 1
Rychlost cíle
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek Rychlost cíle 
Může te mi někdo prosím popsat, jakým způsobem zjišťujete rychlost cíle. Když kliknu v TDC na měření rychlosti, napíše mi to hlášku, že není dostatek dat, nebo tak něco, ikdyž jsem několikrát zadal vzdálenost i uhel. Na videích na netu jsem vždy viděl vlastní odhad rychlosti, teda bez jakýhokoli měření. Tak proboha, jak to všichní děláte? Díky za odpověď.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
cau,
musis si to spocitat sam.
Tady mas pro usnadneni prepocitaci tabulku
http://silenthunter.czweb.org/forum/viewtopic.php?t=388

Naposledy upravil mysak_bob dne 16. 08. 2007, 10:22, celkově upraveno 1 krát.

Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
OK dík, ale moc v tý tabulce nerozumím, podle čeho vyberu v tom třetím sloupečku tu rychlost. Dejme tomu, že mezi oběma měřeními body cíl upluje 2500 yardů za 30 sec. Jakou rochlostí teda popluje, podle čeho vyberu hodnotu v tom řádku?

Citovat
Příspěvek  
Strangy napsal:
OK dík, ale moc v tý tabulce nerozumím, podle čeho vyberu v tom třetím sloupečku tu rychlost. Dejme tomu, že mezi oběma měřeními body cíl upluje 2500 yardů za 30 sec. Jakou rochlostí teda popluje, podle čeho vyberu hodnotu v tom řádku?

V prvním sloupci je vzdálenost tebe od cíle, v druhém čas, v třetím je rozdlíl hodnot dvou úhlu pozorování. Příklad:  Jsi od lodě vzdálen 2500 yardů, zjistíš polohu (např. 340°), po 30 sec odečteš úhel znovu (např. 345°) -> 5° za 30 sec při 2500 yardech -> cca 13 uzlů.

Tabulka je však pouze informativní a platí jen při AOB=90°, se čím víc se AOB liší, víc jsou hodnoty nepřesné...

Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
pardon, jsem te mystifikoval, to je asi zamerovani podle dilku na periskopu a ta vzdalenost je udana od lodi.

ale je to asi takto:
100y / 30s = cca 6uzlu

1y = 0,915m

Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Díky za vyčerpávající odpovědi. Stejně mě vadí, že to nejde stejně snadno, jako to bylo v SH3 Confused ....podle mě je v tom nějakej bug, páč v manuálu to popisujou jednoduše a v realu to nejde....ach jo...po třech patchých a stejně je to na H..... Mad

Citovat
Příspěvek  
Tak už mi to funguje Very Happy  Jedinej důvod, proč mi to nešlo je asi ten, že jsem předevčírem nainstloval hru i všechny patche a nerestartoval, tak se asi některý věci neprojevili, tak jak mají, protože včera jsem spustil hru a zkusil to a už mohu zjistit rychlost v pohodě, jak se píše v manuálu, nebo spíš v readme u patche 1.3 ....takže hurá na rejžožroutyyyyyyy Twisted Evil

Citovat
Příspěvek  
Jak nechat vypočítat rychlost cíle? Tak pokud je můj předpoklad správný pak na stanovení rychlosti cíle potřebujete tři věci. Mě to taky nešlo, porád to psalo, že nemá dostatek dat pro výpočet a pak mě to napadlo. Na určení rychlosti potřebujete znát kurz cíle. To je uhel pod jakým ho pozorujete. No pak potřebujete změřit dvakrát vzdalenost k cíli s určitou časovou prodlevou. Tak tedy. Identifikujete cíl pošlete do TDC. Pak změříte vzdalenost k cíli a pošlete do TDC, pak stanovíte úhel pod jakým pluje cíl. To znamená úhel pod jakým jej pozorujete je to takovej ten budík s pudorysem lodi a poslete do TDC. Počkate nekolik vteřin. Podle te tabulky co je na ni tady odkaz. Logicky čím dál je odvas cíl tím delší musí být prodleva mezi druhým měřením´vzdálenosti cíle. Pak změříte znovu vzdálenost cíle a poslete do TDC. Teď už máte dostatek dat na určeni rychlosti. Prostou trijangulaci se vypočítá dráha kterou urazil cíl za urcitý čas a voala komputer vám vyplivne rychlost. Je to trochu opruz, ale budte rádi, že vám to spočítá. V první válce se to všechno počítalo v hlavě :-).

Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 1 z 1