|
Strana 1 z 1
|
| Autor |
Zpráva |
palo-lm
Gefreiter

Naloděn: 23.4.2010
Medaile: nic
|
 Stale mam hlbku 5m po celom mori
Zdravim Vas kapitani - mam nasledujuci problem:
Nech sa pohnem kdekolvek, stale mam hlbku mora 5m.
Netusite kde moze byt problem?
Mam originalnu registrovanu verziu CZ na nete som permanentne , vsetko chodi ako ma. Len na toto som jednoducho neprisiel
Dakujem za odpovede
|
| 23. 04. 2010, 08:16 |
|
 |
mysak_bob
BdU Operationsabteilung Vizeadmiral

Naloděn: 5.1.2007
Ponorka: U-123
Medaile: 64 ( více...)
|
a jak to poznas, ze mas 5m?
zkus se potopit niz a uvidis, ze to neni pravda
_________________ Chlapi, čtěte to forum. Je toho tady opravdu dost a často se ptáte na to, co tu je už popsáno. Děkuji

Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
|
| 23. 04. 2010, 08:34 |
|
 |
palo-lm
Gefreiter

|
To ze je 5m poznam nasledovne:
1. v levem bocnim panelu je napsano: Hloubka 005 - je to ten ukazatel
2. hlavni dustojnik porad hlasi mala hloubka pod kylem
3. nahoru blika ikonka nebezpeci narazu o dno
4. kdyz zajedu kamerou do vody vidim dno
5. kdyz se potopim narazim
myslim ze poznavacich znaku je dost
Naposledy upravil palo-lm dne 23. 04. 2010, 13:43, celkově upraveno 2 krát.
|
| 23. 04. 2010, 08:41 |
|
 |
pombocz
Oberleutnant z. S.

Naloděn: 30.6.2009
Ponorka: VIIB U-53
Medaile: 3 ( více...)
|
|
| 23. 04. 2010, 09:55 |
|
 |
súdruh.jasánek
Oberbootsmann

Naloděn: 14.6.2009
Ponorka: USS-274 Bowfin
Medaile: 2 ( více...)
|
jo to co tady psali kapitáni bude pravda. Asi se plavíš v mělkých vodách. Nicméně k tomu bych chtěl podotknout nebo se zeptat vás jak mohlo vývojářum napadnout udělat prakticky cele severní moře tak mělké. A ať mi tady nikdo neoponuje že Severní moře ma průměrnou hloubku 30m  Toto jsem si všiml i v SH3. člověk aby se bál pomalu jít na crash dive protože skoro všude rozmlátí ponorku o dno. Tak toto kdyby byla realita tak by němci tu ponorkovou válku vzdali hned ze začátku. To by se mohli jít rovnout ponorkama potápět goebelsovi do bazénku na dvoře. Ja jako hráč SH4 si nemůžu vynachválit tichý ocean.
|
| 23. 04. 2010, 10:34 |
|
 |
Shark
Stabsoberbootsmann

Naloděn: 25.3.2010
Ponorka: U-22
|
Já bych řekl že to tak prostě je náhodou celkem sleduju na dicovery jeden pořad kde loví kraby v severním moři a hažou do vody takoví klece ve kterých je námnada a ty kraby se tam chtí ta klec je uvázaná na boji kterou třeba za týden nebo měsíc přijedou vydzvednout a lovijou právě po celém severním moři takže ta hlouba asi bude skutečně reálná
|
| 23. 04. 2010, 11:04 |
 |
 |
palo-lm
Gefreiter

|
plavil som sa z KIELU okolo Norska k vychodnemu pobreziu GB - pocas celej plavby az k pobreziu bola stale hlbka 5m aj v strede Severneho mora - nejak mi to nesedi, aby bola vsade tak mala hlbka
Naposledy upravil palo-lm dne 23. 04. 2010, 13:43, celkově upraveno 1 krát.
|
| 23. 04. 2010, 11:37 |
|
 |
mysak_bob
BdU Operationsabteilung Vizeadmiral

Naloděn: 5.1.2007
Ponorka: U-123
Medaile: 64 ( více...)
|
tak to mas asi rozbity, zkus reinstal
a taky si procti pravidla tohoto fora
_________________ Chlapi, čtěte to forum. Je toho tady opravdu dost a často se ptáte na to, co tu je už popsáno. Děkuji

Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
|
| 23. 04. 2010, 11:47 |
|
 |
von_Paulus
Leutnant z. S.

Naloděn: 21.4.2007
Medaile: 5 ( více...)
|
Pokud berte "Hloubku pod kýlem" podle čísel na levé straně tak to je hloubka kýlu/ponoru (už jsem to v češtině opravil)
Hloubku pod kýlem zjistíš kliknutím na klávesu Shift+N s modem AOTD_RDA_Beta_V1.03
Nebo kliknutím na druhého oficíra s modem NewUIs_TDC_1_1_0_TheDarkWraith, jako v SH3-4.
_________________ 33. flotila
von Paulus prodaction present:
CZ pro tGW a GWX
Čeština pro SH5 v-1.2: SH5v-1.2-CZ
|
| 23. 04. 2010, 16:19 |
|
 |
Alfik
Stabsbootsmann

Naloděn: 19.2.2010
|
Nevím jestli je to zrovna těch 30m, ale průměrná hloubka Sev. moře JE fakt malá, stačí se juknout na Google Earth nebo do školního atlasu.
V některých místech je opravdu hloubka cca 5m, záleží to taky na tom kdy se to měří - za odlivu je to samo míň, zvláště za skočného. A pak taky počítej s tím že ponorka má sama celkem velkou výšku trupu, takže hloubka pod kýlem 5m vlastně znamená třeba i 10m od hladiny.
_________________ Ranní ptáče dál doskáče, ale pozdní kočka to unavené ptáče večer ráda dočká.
Já hijá šuhadá!
Navigare necesse est, vivere non est necesse!
|
| 23. 04. 2010, 18:17 |
|
 |
Milan L.
Oberfähnrich z. S.

Naloděn: 22.8.2007
|
 Hloubka Severního moře
Tak tohle je určitě chyba, zajímavé že ji nikdo jiný nehlásí. Hloubka Severního moře je poblíž jižních norských břehů kolem 100m, u výjezdů ze Skagerackých úžin je to ojediněle až přes 1000m, naopak poblíž středu a okolo Scapa Flow okolo 15m, největší oblast mělčin je u Dogger Bank - kolem 16 m. Některé průlivy mezi ostrovy (kolem Orknejí) byly záměrně ponechány nesplavné kvůli přístupům ke Scapa Flow. Přesto se tam Prien dostal. Kdysi jsem viděl u příbuzného doma staré námořní mapy (sloužil na některé z Baťových lodí kotvících v polské Gdyni, jméno už mi vypadlo.) Samozřejmě počítat příliv-odliv.
To Shark: A nepleteš se s těmi kraby? Já podobný program viděl taky, ale bylo to o tvrdé práci lovců krabů v Beringově moři u Aljašky. Sezóna kdy mohli lovit byla vždy povolená jen na několik dní, takže sebou museli mrskat. V Severním moři by mohli spíš ulovit naftařské těžní věže.
Naposledy upravil Milan L. dne 24. 04. 2010, 22:04, celkově upraveno 1 krát.
_________________ nemám
|
| 24. 04. 2010, 21:45 |
|
 |
Alfik
Stabsbootsmann

|
Ale jo, lověj se i tam. A taky se tam rozmáhá chov tresek v klecích potopených tak aby byly jen pár desítek cm ode dna, horní okraj je na hladině na plovácích. Jak ubývá hejn tak se to jeví jako dobrá věc
A v poslední době se např. u Norska začínají lovit kamčatští krabi kteří se tam roztahují, sice likvidují původní druhy, ale zase to začíná být dobrá lovná zvěř
_________________ Ranní ptáče dál doskáče, ale pozdní kočka to unavené ptáče večer ráda dočká.
Já hijá šuhadá!
|
| 25. 04. 2010, 11:20 |
|
 |
Shark
Stabsoberbootsmann

Naloděn: 25.3.2010
Ponorka: U-22
|
to Milan: no v beringově moři lovily taky ale mám pocit že tam bylo i pár dílu ze severního moře(jo bylo to zajimaví jak například odsekávaly kusy ledu z lodi...) ......ale tak či onak chyba ve hře to neni
|
| 25. 04. 2010, 14:32 |
 |
 |
Milan L.
Oberfähnrich z. S.

Naloděn: 22.8.2007
|
 Hloubka Severního moře
S tím chovem tresek máš absolutně pravdu, doufám že si zase pochutnám na tresce šedé. Aljašská je dobrá, ale je to takové obalené nic. O těch norských krabech nic nevím, ale o to lépe.
Jinak: vemte si, že průměrná hloubka dnešní nákladní lodi je 8-12 metrů (prázdná-plná). Přesto Hamburk, Brémy, Rotterdam a Antverpy stále patří k nejživějším přístavům. A jsou u Severního moře. Dnešním kontejnerovým lodím by asi museli přes North Sea položit koleje a jezdili by po kolečkách... tedy při těch pěti metrech. A hladina tam stoupá, Severní moře spíš ohrožuje záplavami než aby vysychalo. Vždyť je to součást Atlantiku.
A ještě maličkost: kdo má mapu z SH3, stačí porovnat údaje. Ona je v hloubkách až překvapivě dobrá. Tím víc nechápu těch 5 metrů.
_________________ nemám
|
| 25. 04. 2010, 18:56 |
|
 |
Alfik
Stabsbootsmann

|
Teď jsem na to jukal, a pro Dogger Bank to sedí, 5m za odlivu. Jinde je to samozřejmě víc. Ale o moc ne, např. v těch zmiňovaných přístavech se musí nepřetržitě bagrovat, jinak by tam fakt museli položit ty koleje
Na severu kde se těží ropa je hloubka od desítek do stovek metrů (zase - za odlivu).
Podotýkám že hydrologické poměry v Sev. moři a Kanálu nejsou jednoduché, rozdíl mezi odlivem a skočným přílivem je tam až 15m a řadí se k největším na světě.
Já hijá šuhadá!
|
| 08. 07. 2010, 12:34 |
|
 |
|
|
Právě je 20. 03. 2026, 05:27 | Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Strana 1 z 1
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|