Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 1 z 1
Zaměřování cíle (torpéd)
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek Zaměřování cíle (torpéd) 
Jak zaměřujete konkrétní místa na lodi? Popřípadě lze zamknout cíl jinde než ve středu? A jaká jsou slabá místa lodí?
Díky za odpověď.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
Tam, kam zamíříš křížem periskopu, tam běží torpédo.
Co se týče zamknutí cíle na jiné místo - v některých případech to je možné - pokud máš ideální postavení vůči cíli (kolem 90 stupňů na kurz lodi), tak se ti na nákresu lodi v identifikační příručce objeví slabá místa lodi - muniční sklady, palivo, kýl, strojovna atd. Kliknutím na tyto místa se uzamkne cíl na toto konkrétní místo.

EDIT: Ježiš pardón, po včerejším tahu už jsem přišel definitivně o zrak....  Confused

Naposledy upravil Riptor von R.I.P. dne 15. 11. 2008, 16:43, celkově upraveno 1 krát.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ

Citovat
Příspěvek  
POZOR! POZOR! Jsme v sekci SH4! To co platí v SH3 tady neplatí. Ať člověk míří kam chce na lodi vždy je defaultní zaměření na střed. Změnit to jde jen nastavením "předstihu" či "zpoždění" v TDC.

Ovšem pozor...
2x zkontrolovat zda je opravdu "do leva" či "do doprava" dle směru lodě.

"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"

Citovat
Příspěvek  
A nevíte kde mají lodě slabiny? A jak hluboko pouštět torpéda aby způsobily co největší škodu? Já dávám kontakt asi tak 10-15 stop hluboko (podle ponoru).

Citovat
Příspěvek  
Pod komín, na strojovnu Wink

33.flotila | Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Opět, jsme v SH4. jde o to zda hraješ defaultní hru nebo s modem, já si např v RFB s magnetem neškrtnu protože mě 8 z 10 bouchne předčasně, to samé je s nastavením hloubky, americká torpéda mají problém s udržením nastavené hloubky  a mnohdy jdou pod(hodně pod) nemluvě celkově o jejich vadnosti a o moc lepší to není ani v defaultní hře. Snad jen Mark 18 a 27 ujdou. Nicméně to je dle reálu, takže ono toho moc k řešení není, vše nastavovat na 1m a impact a pouštět cca minimálně 3 torpéda na průměrnou lod.

Místa jsou ale všude stejná, tedy cca.

"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"

Citovat
Příspěvek  
Mam  patch1.4 a z modu mam jen NSM

Citovat
Příspěvek  
Já s RFB mám zkušenost takovou, že na Mark 14 nemá smysl dávat magnet - tudíž na impact a minimální ponor (Což ostatně měli doporučeno i američtí kapitáni v reálu) Mark 10 jakžtakž fungujou, ale jsou pomalá. Zlepšení přijde až s příchodem Mark 18 a 27

Citovat
Příspěvek  
Občas se mi stane, že nemůžu vizuálně (periskopem ani z věže) detekovat cít a tím pádem ani zamířil. Podotýkám že i na krátkou vzdálenost a při dobré viditelnosti - je to evidentní bug, nevíte někdo co s tím?

Citovat
Příspěvek  
Je to bohužel bug, který se mi objevil s příchodem patche 1,5. Většinou se mi to ale stane až po tom, co cíl zasáhnu. Hlídka si hraje na slepou a nechce vidět loď na 500m. Povětšinou to řeším dorážením kanónem, popřípadě manuálním nastavením torpéd. Když člověk lockne loď, tak to ukáže správnou vzdálenost i kurz, blbne ale rychlost (zasažená loď se plouží v náklonu, ale TDC hrdě hlásí 9 uzlů). Takže v TDC přepnout do manuálu, upravit rychlost cíle a člověk může v podstatě velmi přesně pálit. Jen jde o to odhadnout správně rychlost cíle. Takže buďto se stopkami vypočítat, nebo odhadnout od oka. Pokud má loď silný náklon, většinou pluje rychlostí 2-3 uzle, což při střelbě na krátkou vzdálenost prakticky nehraje velkou roli.

Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 1 z 1