|
Strana 1 z 12
|
Udělám ...
Pokusím se mu ujet po hladině. |
|
0% |
( 0 ) |
Pokusím se mu ujet pod hladinou. |
|
4% |
( 8 ) |
Zaútočím na něj na hladině. |
|
1% |
( 3 ) |
Zaútočím na něj pod hladinou |
|
18% |
( 32 ) |
Dám tichej chod a začnu se potápět co nejvíce to jde. |
|
30% |
( 53 ) |
Nebudu dělat nic. |
|
1% |
( 2 ) |
Nevím, záleží na situaci. (počasí, jeli noc nebo den,vzdálenost, poloha...) |
|
42% |
( 73 ) |
Celkem hlasů : 171
|
|
Autor |
Zpráva |
Wothan
Černý pasažér
|
Co uděláte, když Vás spatří torpédoborec a řítí se na vás ??
Tak co tedy uděláte?
Naposledy upravil Sarroth dne 25. 10. 2007, 09:21, celkově upraveno 1 krát.
|
07. 02. 2007, 13:46 |
|
|
hp.
Oberleutnant z. S.
Naloděn: 8.9.2006
Ponorka: IX-C
Medaile: 2 ( více...)
|
x
Zapnu tichej chod a pomalu vpřed, případně zastavit, držim si hloubku cca. 15m a vytipuju okamžik kdy dát pohotovostní chod vpřed.(Ideální je, když je dd kolmo)
Ještě když mě dd míjí motory vypnu a zpravidla počkám až opíše "kolečko" a vystřelim.
07. 02. 2007, 13:55 |
|
|
Sarroth
Befehlshaber der U-Boote Admiral
Naloděn: 29.8.2006
Ponorka: U-221
Medaile: 51 ( více...)
|
Jde samozřejmě o situaci. Asi takto, normálně (RuB, tGW) bych pokud by byl hlášen na hladině(později) dal povel k potopení do cca 50m a dle jeho pohybu přepl na tichej a stál, nebo se šinul prič. Pokud bych ho zaznamenal pod hladinou(dříve), prostě bych ho objel.
Pokud by mě už spatřil, tak ihned crash dive do alespoň 50m a prič.
Pokud by bylo mělko tak přerušený crash dive do periskopové hloubky a směr šikmo k DD. První dvě torpéda a potopení se do 25-30m či maximální tam možné. Pokud torpéda minou, "těsně" před ním než začne shazovat plný a ostře do kolmo k němu a poté co propluje do periskopové hloubky a na druhou stranu než se začne on otáčet. V momentu per. hloubky vyrovnat kormidla a poslat na něj v momentu otáčení zadní.
_________________ <<<Ubisoft je jednička!
"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"
07. 02. 2007, 14:18 |
|
|
old_Mr_Grim
BdU Organisationsabteilung Konteradmiral
Naloděn: 6.9.2006
Ponorka: U-66 (IXC)
Medaile: 56 ( více...)
|
já se okamžitě nořím do hlubin a točím se k němu přídí. Jedna tím zmenším na minimum riziko odhalení Asdicem a jednak mam (v případě VII) 4 pokusy ho potopit. Když je blízko pak jedině crash dive. Je li daleko, pak tichej chod a zádí k němu. Ještě jednu výhodu má manévr kdy se k němu otočím přídí - na případnou změnu mého kurzu může reagovat daleko později
_________________ Ponorky jsou bezpečnější než letadla...důkazem tohoto tvrzení budiž fakt, že je mnohem více letadel pod vodou, než ponorek ve vzduchu.
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat
|
07. 02. 2007, 14:19 |
|
|
Günther Königg
Kapitän z. S.
Ponorka: U-510
Medaile: 22 ( více...)
|
Záleží také na typu lodi: pokud je to trawler/korveta na hladinu a plnej chod pryč. Když je to dd ponořit co to jde, tichej chod a 1 uzel. pokud je to Elco, rozstřílet dělem
07. 02. 2007, 14:29 |
|
|
andrew
Leutnant z. S.
Naloděn: 4.11.2006
Ponorka: U-50 typ VII B
|
Zalezi na okolnostiach ale keby som utocil na konvoj a zistia moju polohu dam plny chod a budem klesat do 250 ked odhodia hlubine naloze vypnem motory a budem hrat mrtveho vzdy tó zatial zabralo
_________________ Nikdy neruš nepriatela ked robí chybu.
Napoleon Bonaparte
|
07. 02. 2007, 14:31 |
|
|
mysak_bob
BdU Operationsabteilung Vizeadmiral
Naloděn: 5.1.2007
Ponorka: U-123
Medaile: 64 ( více...)
|
Včera večer - nebo spíš dnes ráno - mi třikrát vyšlo: jet pomalu 2 uzly, v periskopové hloubce, přímo proti němu, a ve vzdálenosti cca 450m vypustit úhoře a za 15 sekund bylo bum bác. Glogloglo
|
07. 02. 2007, 18:09 |
|
|
Sarroth
Naloděn: 29.8.2006
Ponorka: U-221
Medaile: 51 ( více...)
|
mysak_bob napsal:Včera večer - nebo spíš dnes ráno - mi třikrát vyšlo: jet pomalu 2 uzly, v periskopové hloubce, přímo proti němu, a ve vzdálenosti cca 450m vypustit úhoře a za 15 sekund bylo bum bác. Glogloglo
No lepší ovšem trochu riskantnější je naopak dělat ruch (viz. příspěvek nahoře) a pěkně ho nechat nasměrovat. Většinou se nechá strhnout a pere to přímo a nekličkuje.
_________________ <<<Ubisoft je jednička!
"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"
07. 02. 2007, 19:47 |
|
|
Hornisse
Kapitän z. S.
Naloděn: 17.11.2006
Ponorka: U-69
Medaile: 34 ( více...)
|
|
07. 02. 2007, 19:58 |
|
|
Wara
Naloděn: 3.9.2006
Medaile: 11 ( více...)
|
hm, tady se opravdu neda nijak generalizovat...
zalezi na mnoha vecech-
1)v jaky situaci me chytne- tj. snazim se priblizit ke konvoji, utikam od konvoje, DD je na hlidkove plavbe nezavisle od konvoje, je to eskorta od TF?
2)jak daleko je ode me? ve velky mlze uz muze byt pozde na to udelat cokoli, proste jenom emergency dive a modlit se...
3)v jaky fazi je valka- zacatek, prostredek, konecny peklo?
4)co to presne je zac- trawler, flower, DD, DE?
5)jakou mam ponorku- II, VII, IX, nebo dokonce XXI? a v jakym je stavu- damage, posadka unava, stav paliva a streliva
6)kolik mam pod sebou mista ke dnu?
7)jaky je pocasi- rovna voda a jasno, nebo velky vlny a mlha?
8)jakou verzi SH3 mam a jak mam nastavenej realismus...
dalo by se pokracovat hodne do hloubky a pak by z toho mohla byt uz pomalu docela slusna knizka
Naposledy upravil Wara dne 07. 02. 2007, 20:00, celkově upraveno 1 krát.
_________________ War... War never changes...
-----------------------------------------------------------------------
|
07. 02. 2007, 19:58 |
|
|
DasBoot
Hauptgefreiter
Naloděn: 5.2.2007
Ponorka: Havířov
|
Nejčastěji se snažím potopit co nejhlouběji při zapnutém tichém chodu a snažím se manévrovat.Párkrát se mi ho podařilo poslat ke dnu,ale pokuď nemám e.torpédo,tak to neriskuju.Zkusil jsem to vzduchovým a bylo to o krk.V pohodě se mu vyhnul a jen jsem prozradil svou pozici a měl jsem co dělat abych zmizel s jakštakš zdravou kůží.
|
16. 02. 2007, 17:40 |
|
|
Wara
Naloděn: 3.9.2006
Medaile: 11 ( více...)
|
DasBoot napsal:Nejčastěji se snažím potopit co nejhlouběji při zapnutém tichém chodu a snažím se manévrovat.Párkrát se mi ho podařilo poslat ke dnu,ale pokuď nemám e.torpédo,tak to neriskuju.Zkusil jsem to vzduchovým a bylo to o krk.V pohodě se mu vyhnul a jen jsem prozradil svou pozici a měl jsem co dělat abych zmizel s jakštakš zdravou kůží.
no zase ma to vyhodu, ze je o dost rychlejsi, takze se mu DD jenom tezce vyhne- pokud ho nastavis na fast, a odpalis tak ve vzdalenosti 500-600 m v dobe, kdy DD ma dobrou relativni pozici, je to skoro vzdycky zasah..
_________________ War... War never changes...
-----------------------------------------------------------------------
|
16. 02. 2007, 17:58 |
|
|
Andreas von Ertztete
Kapitän z. S.
Naloděn: 5.9.2006
Ponorka: Většinou U-65, jinak kasárna Kiel v reálu Praha
Medaile: 7 ( více...)
|
No hodně záleží na tom jak je daleko, jaké je moře atd. Ale pokud je už blízko tak se ponořím na periskopovou hloubku a snažím se ho nalákat za sebe, třeba vysunu periskop. A když je 300-400 m ode mne tak pouštím torpédo do přídě. Většinou se nestihne uhnout
17. 02. 2007, 20:03 |
|
|
hp.
Oberleutnant z. S.
Naloděn: 8.9.2006
Ponorka: IX-C
|
torpédoborec
Nejlepší obrana je útok, moudrá věta
17. 02. 2007, 20:53 |
|
|
Günther Königg
Kapitän z. S.
Ponorka: U-510
Medaile: 22 ( více...)
|
Ja používal oba typy torpéd, ale nejlepší je se ponořit cca do 180-ti metrů, silent running a vypnout motory. Pokud neni dostatečná hlouhka a DD nekličkuje, potopim ho
17. 02. 2007, 22:10 |
|
|
|
Právě je 26. 12. 2024, 16:10 | Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Strana 1 z 12
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|