|
Strana 1 z 3
|
Autor |
Zpráva |
Černý pasažér
Černý pasažér
|
Konečně: vlčí smečka
Doteraz som si az tak neuvedomoval pritomnost a uzitok dalsich ponoriek..., ale pri pobrezi ameriky konkretne Hallifaxe asi 200-300km od pobrezia som narazil na veelky konvoj asi 15-20 lodi , vyslal som radio kontakt a ponoril som sa na periskopovu hlbku , vklzol som do konovja , vzdialenost mezdzi lodami bola asi 1000m, takze idealne pouzitie prednych aj zadnych torped... ...Potom som pocul slaby vybuch , nenapadlo ma ze to je torpedo , musel byt niekde z konca kovnoja. Po niekolkych minutach som pocul zvuky ako keby ich vydavali velryby , nepripustal som si ze by to mohli byt priecky drtiace sa pod tlakom vody,,,,,,. fakt supper zazitok ,,, Vybral som si ciele , Heavy transpotr a whale factory ship + V. cargo , vsetky isli dolu na dve torpeda , ja som sa pekne usadil v hlbke 150m, ale nevidel som zvyseny pohyb D. v mojom okoli, asi uz isli po ostatnych U-botoch . Asi po 30 miknutach som sa vynoril a v dialke na radare som uvidel 3 VIIc ako prenasleduju medium T.2 , plavala ku mne , tak som chlapcom pomohol , a poslal som ju jednym torpedom ku dnu ...........
Krasa , ked sa vie clovek zharmonizovat
Naposledy upravil Wara dne 22. 01. 2008, 15:51, celkově upraveno 2 krát.
|
29. 01. 2007, 16:04 |
|
|
Rado
Kapitän z. S.
Naloděn: 5.9.2006
Ponorka: U-96,Hodonín
Medaile: 19 ( více...)
|
|
29. 01. 2007, 16:13 |
|
|
xavo
Černý pasažér
|
angl. ponorka
Ked som mal este zakladnu na Wihlemshavene -1940 stretol som pri prbrezi skotska anglicku ponorku , potopil som ju dvomi strelami z 88mm. dela , Skoda ze je gwx len jeden typ ang. nepriatelskej ponorky........
|
29. 01. 2007, 19:32 |
|
|
Wara
Befehlshaber der U-Boote Admiral
Naloděn: 3.9.2006
Medaile: 11 ( více...)
|
proč máš v nadpisu smutnej smajlik a hned trojitej? to je preci radost, kdyz ti kamaradi z nightklubu prijedou pomoct
_________________ War... War never changes...
-----------------------------------------------------------------------
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat
|
29. 01. 2007, 20:37 |
|
|
andrew
Leutnant z. S.
Naloděn: 4.11.2006
Ponorka: U-50 typ VII B
Medaile: 2 ( více...)
|
Ked dostanete niekolkokrat spravu o konvoji a je to jeden a ten isty konvoj tak ho musi prenasledovat jedna alebo viac ponoriek. Ked som bol vcera na patrole dostal som spravu o konvoji ked som sa k nemu dostal vydel som dve horiace lode. Tie lode musela poskodit ponorka.....este si to skusim overit pri nasledujucich hliadkach a budem hladat konvje ktore mi hlasia....
Naposledy upravil andrew dne 30. 01. 2007, 15:02, celkově upraveno 1 krát.
_________________ Nikdy neruš nepriatela ked robí chybu.
Napoleon Bonaparte
|
30. 01. 2007, 15:01 |
|
|
Wara
|
no to ze ti je nahlasenej konvoj jeste neznamena, ze u neho najdes nejaky pratelsky lode...
obcas je proste nahlasenej jaksi z vody, to az u novejsich modu se daji v SH3 najit hodne slusny stopy spratelene cinnosti..
v defaultnim SH3 to sice taky bylo, ale ne v tak velky mire, sam jsem tehda hltal clanky jednoho manika, kterej mel spadeno na murmansky konvoje a tak je sledoval trebas 3-4 dny jen aby se dockal utoku luftwaffe..
|
30. 01. 2007, 20:07 |
|
|
morybundus
Leutnant z. S.
Naloděn: 7.9.2006
Ponorka: Orlau
|
Wara napsal:no to ze ti je nahlasenej konvoj jeste neznamena, ze u neho najdes nejaky pratelsky lode...
obcas je proste nahlasenej jaksi z vody, to az u novejsich modu se daji v SH3 najit hodne slusny stopy spratelene cinnosti..
v defaultnim SH3 to sice taky bylo, ale ne v tak velky mire, sam jsem tehda hltal clanky jednoho manika, kterej mel spadeno na murmansky konvoje a tak je sledoval trebas 3-4 dny jen aby se dockal utoku luftwaffe..
No a co dočkal se ?????
|
31. 01. 2007, 00:21 |
|
|
Sarroth
Naloděn: 29.8.2006
Ponorka: U-221
Medaile: 51 ( více...)
|
morybundus napsal:
No a co dočkal se ?????
Nevím jak v defaultu, ale s GW určitě(možná už s RuB) Právě u severní cesty to funguje údajně perfektně(díky poloze, vzdálenostem). Dokonce si někdo někde stěžoval, že už ho štvě jak mu nejlepší kousky vždy vyfouknou přátelé letci
_________________ <<<Ubisoft je jednička!
"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"
31. 01. 2007, 00:39 |
|
|
Wara
|
morybundus napsal:No a co dočkal se ?????
jj, dočkal, právě proto jak píše Sarroth
u severní cesty je to skoro jistota i v default SH3, jen to chce trochu trpělivosti
|
31. 01. 2007, 11:08 |
|
|
Merlin
Kapitän z. S.
Naloděn: 13.3.2007
Ponorka: U 309
Medaile: 23 ( více...)
|
|
13. 03. 2007, 14:30 |
|
|
rosta
Fähnrich z. S.
Naloděn: 10.3.2007
Ponorka: U-64 IXB
Medaile: 3 ( více...)
|
Tak to mate štestí ja maximalne potkám polopotopenou loď která v konvoji sotva plave, ale na druhou stranu někdy potkám loď která v podstatě letí nad hladinou tak spíš než následek útoku to dávam za vinu GWX. Ale pokuď ste potkali spojence tak to gratuluji to se mě ještě bohužel nepovedlo
_________________ Uhni z cesty, jestli chceš zestárnout.
Pink Floyd
|
13. 03. 2007, 14:39 |
|
|
Martin
Gefreiter
Naloděn: 10.9.2006
Ponorka: U-108
|
Zrovna včera jsem potkal konvoj a zkusím posílat jenom hlášení a čekat jestli se někdo nebo něco ukáže.Hraju tGW tak jsem zvědavej jestli bdu vydá rozkazy k vytvoření smečky.
|
14. 03. 2007, 12:19 |
|
|
Karl von Bahnhof
Leutnant z. S.
Naloděn: 18.7.2007
Ponorka: U-127
Medaile: 3 ( více...)
|
Já sem zažil, že smečka se shromáždila až za konvojem a šici sme to pak hrnuli plnou parou za ním ale přímo během útoku na něj sem žádné ponorky ještě nepotkal.
|
05. 09. 2007, 06:28 |
|
|
Riptor von R.I.P.
Kapitänleutnant
Naloděn: 8.6.2007
Ponorka: VII C U-93
Medaile: 14 ( více...)
|
Tak spřátelenou ponorku jsem potkal jen jednou, u Gibraltaru. Natáhla na sebe DDčka po tomo, co potopila jednu Large Merchant a já měl volné pole působnosti.
Včera jsem byl u jednoho konvoje 2 dny, když jsem ho objevil, tak jsem šel na periskop a sledoval ho. Zahlédl jsem HMS Ramillies a tak po něm okamžitě šla salva tří úhořů. Posledního jsem poslal po Whale Factory Shipu. K té bohužel torpédo dorazilo v nesprávném úhlu a odrazilo se, ale Ramillies to schytnul naplno a po 14 minutách od zásahu se potopil. Byl to můj první úspěch proti Capital Shipu.
Pak jsem celý den konvoj sledoval a hlásil jeho polohu a dlaší noci jsem se k němu vrátil a "značně" ho vykradl, ale další účka se neobjevila. Byl jsem ale už hodně blízko anglii v BF 21 a byl teprve začátek války (říjen 39).
_________________ Drauf und durch !!!
|
05. 09. 2007, 08:59 |
|
|
Herr Flick
Kapitän z. S.
Naloděn: 5.9.2006
Ponorka: Miroslav okr ZNOJMO,BRNO
Medaile: 10 ( více...)
|
GWX 1.03 1941,konvoj z Anglie do Stř.moře (asi, tak dlouho jsem ho nesledoval),byl jsem na úrovni Portugalska a snažil se vmanévrovat do konvoje.Začlo přibývat zvukových kontaktů válečných lodí,zatím co moje U-66 se plížila rychlostí 2 uzly na SilRun tak asi 4-6 VIIB si to mazali 7 uzlama po hladině a špízovali konvoj.Bylo už celkem přítmí.Nechtěl jsem ale čekat co se bude dít tak jsem začal s útokem sám,jenže při tom co se pak dělo jsem nestačil sledovat jejich činnost ani kam se zdejchli...
05. 09. 2007, 20:57 |
|
|
|
Právě je 26. 12. 2024, 16:18 | Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Strana 1 z 3
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|