Jaký na to máte názor?
na přiložené fotografii vidíte situaci v naší ulici.
naše auto stojí kolmo k baráku. v ulici je zakázané podélné stání (značka je vzadu vidět). a teď :
za naším autem zaparkovala nějaká paní. ještě navíc v protisměru. Manželka když vyjíždí, nemá šanci se vytočit, takže jede dokud pípáky nevydávají nepřetržitý zvuk. A stalo se, že se nevědomky otřela rohem auta o zadní pravé dveře zde zaparkovaného auta té dámy.
Nějaká bába co se doma nudí a čumí z okna to viděla a hned běžela dát té paní za stěrač lísteček, že jí odřelo naše auto.
Paní byla nemocná a když po 12ti dnech přišla k autu, našla lístek za stěračem a přišla k nám domů:
manželka otevřela a tam dáma : "Dobrý den, vy jste mi nabourala auto, dejte mi občanku, řidičák, techničák a pojistku ať to vyšetříme!"
"Nevim o tom, že bych vás nabourala a vůbec vám nebudu dávat moje doklady, na to nemáte nárok!"
"No, tak to vyřešíme jinak!"
Za dva dny přijela večer v sedm výjezdovka od dopravních nehod a začala se nám motat kolem auta. Schválně jsem čekal, jestli přijdou aspoň zazvonit, ale nic.
Za týden přišel policista udělat výslech k nám domů. Manželka řekla, že si není ničeho vědoma a neví, kdo auto řídil. On teda že děkuje a odešel.
Za dva týdny přišel platební rozkaz na 1700 Kč pokuty, že prý se vzorky laku na odřeném místě shodují a že tedy je manželka viník a má zaplatit pokutu. Body žádné (nevěděla, že auto odřela, takže to není opuštění místa nehody - in dubio pro reo).
Tak jsem napsal na Magistrát odpor, že nesouhlasím s pokutou, protože by se "nehoda" nestala, kdyby paní nestála v zákazu stání, v protisměru, méně než 5m od přechodu a 12 dní nám blokovala výjezd z našeho vyhrazeného parkovacího místa, k čemuž se sama svou výpovědí doznala. Načež přišla obsílka.
Napadá vás jak situaci řešit? 31.5. je manželka předvolána na Magistrát na jednání. Půjdu tam já, protože jsem kliďas, nechci platit ještě pokutu za urážku veřejného činitele :-D
Naposledy upravil Ravel dne 28. 05. 2013, 09:46, celkově upraveno 2 krát.