|
Strana 1 z 2
|
Autor |
Zpráva |
Treglis
Gefreiter
Naloděn: 27.3.2007
Medaile: 1 ( více...)
|
Jak vystacit s palivem?
Trosku nechapu pridelovani misi, pri kterych mi nemuze stacit palivo na navrat a ani neni v okoli zadny pristav, kde by se dalo doplnit. Proste trasa od nejblizsiho pristavu k objectivu a zpet je delsi nez na kolik mi vystaci palivo. Je to ve hre skutecne mozne, nebo delam neco spatne? Pripadne jak resit prideleni takoveto mise? Diky predem za rady novackovi.
|
27. 03. 2007, 21:42 |
|
|
mysak_bob
BdU Operationsabteilung Vizeadmiral
Naloděn: 5.1.2007
Ponorka: U-123
Medaile: 64 ( více...)
|
Nevim, jestli to plati i u SH4, ale u SH3 fungovala kombinace nejpomalejsi jizdy na diesel a elektropohonu.
U SH4 jsem to jeste nezkousel - nebyla prilezitost.
Zkus a uvidis.
Tady je odkaz na reseni v SH3
http://silenthunter.cz/forum/viewtopic.php?t=295
Naposledy upravil mysak_bob dne 21. 01. 2009, 20:07, celkově upraveno 2 krát.
_________________ Chlapi, čtěte to forum. Je toho tady opravdu dost a často se ptáte na to, co tu je už popsáno. Děkuji
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
|
27. 03. 2007, 21:53 |
|
|
Treglis
Gefreiter
Naloděn: 27.3.2007
Medaile: 1 ( více...)
|
Uf, takhle rychlou odpoved jsem necekal ) Diky, myslel jsem si jestli na rychlost spalovani paliva nebude mit vliv i rychlost jakou pluju. Trhal jsem to vpred standartni rychlosti, tak zkusim zitra nizsi. Diky.
|
27. 03. 2007, 22:01 |
|
|
Sarroth
Befehlshaber der U-Boote Admiral
Naloděn: 29.8.2006
Ponorka: U-221
Medaile: 51 ( více...)
|
Protože v SH4 jde konečně doplnit palivo(sice jen v některých přístavech ale aspoň něco) hned jsem to začal testovat. No funguje to bez přerušení mise a zatím všechny doplnění proběhla OK ovšem co jde o spotřebu paliva není tady dle mého model jako v SH3. Tam nemusela být nejpomalejší rychlost zrovna nejefektivnější. Šlo o to jaké bylo moře(zda klidné či rozbouřené) a šlo to perfektně zjistit navigačním důstojníkem, ten vždy řekl jaká vzdálenost může být za současných podmínek na danou rychlost uražena. Toto v SH4 ale naprosto není a hlavně se mě zdá že spotřeba je opravdu závislá jen na rychlosti ne podmínkách(divné když už to v SH3 bylo...). Jinak kombinovat pohon je v SH4 zbytečné, na nejpomalejší chod odjedeš pomalu dvě patroly a stále máš dostatek rezerv na najetí, dohnání apod konvojů či úhybné manévry. A hlavně jde dotankovat. Ale já to dělám tak že na začátku mise dojedu klidně i Fullem do posledního možného přístavu který je na cestě k cíl(tam dotankuju) a dojedu na nejnižší.
_________________ <<<Ubisoft je jednička!
"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"
27. 03. 2007, 23:12 |
|
|
Ronny
Obergefreiter
Naloděn: 23.3.2007
Medaile: 2 ( více...)
|
Já to řeším takhle: z Havaje dojedu na Midway, doplním palivo na na 2/3 (rychlost cca 11 uzlů) se ploužím k Japonsku. Tam si odkroutím hlídku (posledně se mi velice dařilo - potkal jsem velký svaz, plný lákavých cílů a potopil jsem dvě lodi třídy Hirjů) a pak na full opustím nebezpečnou oblast - letadla mají žluťáci opravdu nepříjemný. Za Iwojimou snížím rychlost opět na 2/3 a na Havaj dopluju ještě s necelou čtvrtinou paliva (pro upřesnění všechny hlídky jsem dělal s třídou Gar).
|
28. 03. 2007, 05:20 |
|
|
Sarroth
|
to Ronny
No takže to vlastně děláš téměř naprosto stejně až na to že já z bitvy nezdrhám
28. 03. 2007, 12:39 |
|
|
Ronny
Obergefreiter
Naloděn: 23.3.2007
|
To Sarroth
No, když dojdou torpéda i střelivo do kanonu, je nejlepší volba strategický ústup Obzvláště když na konto přibude 70k BRT
|
29. 03. 2007, 06:11 |
|
|
Rudla
Kapitän z. S.
Naloděn: 5.9.2006
Ponorka: U-406
Medaile: 42 ( více...)
|
Podívej se v muzeu na akční rádius ponorek, tam zjistíš, jaká je optimální rychlost.
29. 03. 2007, 11:55 |
|
|
Sarroth
|
Re: To Sarroth
Ronny napsal:No, když dojdou torpéda i střelivo do kanonu, je nejlepší volba strategický ústup Obzvláště když na konto přibude 70k BRT
No jo ale jseš ponorka...ta se "plíží"
to Rudla: tam je to platné co? Hovéda.
29. 03. 2007, 12:39 |
|
|
elksar
Kapitän z. S.
Naloděn: 14.9.2006
Ponorka: U-263
Medaile: 16 ( více...)
|
..palivo.??
|
17. 04. 2007, 09:25 |
|
|
forget
Černý pasažér
|
Doslo mi palivo...co dal
Po jednej dalekej misii mi doslo palivo a stojim uprostred Pacifiku.Chcel so natankovat v Surabaji,ale tu medzi tym obsadili.
Veleniu posielam Status Reporty,to nic a nadalej mi posiela suradnice Japonskych konvojov,proste na mna kasle.
Poradte mi vazeni,co s tym.Vyvojari s takou moznostou neratali???Mam patch 1.4.
A nepotrebujem rady,ze som mal palivom setrit a pod...vdaka
|
27. 02. 2008, 10:56 |
|
|
aaron2
Kapitänleutnant
Naloděn: 13.4.2007
Ponorka: U - 245 VIIC
Medaile: 8 ( více...)
|
|
27. 02. 2008, 11:09 |
|
|
forget
Černý pasažér
|
No...v SH4 misiu ukoncit nejde tak,ako to mal SH3.A v skutocnej vojne tiez nemohli zeditovat jeden subor alebo proste skoncit misiu.
No mozno to nejaky dalsi patch vyriesi,ze mi poslu nejaku lod...ale to by som chcel asi vela
|
27. 02. 2008, 11:19 |
|
|
aaron2
Kapitänleutnant
Naloděn: 13.4.2007
Ponorka: U - 245 VIIC
Medaile: 8 ( více...)
|
|
27. 02. 2008, 11:46 |
|
|
Dawid
Obergefreiter
Naloděn: 11.4.2007
|
Je třeba zdůraznit , že nejvíc se šetří palivo při jízdě na hladině rychlostí cca 9 knotů.
Střídání pohonu diesel/elektromotory dojezd výrazně zkracuje.
Naměreno u USS Salmon -
střídání 1/3 na hladině + 1/3 periskop. hloubka - max dosah 5.870km
Rychlost stand (9 knotů) na hladině (bez ponoření) - max. dosah 24.320km (13.000 nám. mil -přibližně jako v reálu)
Dobití 10% battery (na stand rychlost), dle mých výpočtů, zkrátí celkový dojezd o cca 50km. (Dobití 90% battery stojí >3% paliva)
Bacha - měřeno v modu Real Fleet Boat!! (+1.4.patch). V základní hře jsem to neměřil.
Chvíli mi to ale trvalo, než jsem na to přišel , nainstaloval jsem si RFB a nestačil se divit, že standartním postupem
1/3 rych. na hladině + 1/3 pod vodou nikam nedojedu. Teprve bolestivé (v angličtině) studium subsim.com fóra mě nakoplo
Naposledy upravil Dawid dne 25. 03. 2008, 22:06, celkově upraveno 1 krát.
|
25. 03. 2008, 21:59 |
|
|
|
Právě je 26. 12. 2024, 13:24 | Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Strana 1 z 2
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|