|
Strana 1 z 2
|
Autor |
Zpráva |
Milan L.
Oberfähnrich z. S.
Naloděn: 22.8.2007
Medaile: 2 ( více...)
|
Dotaz na detailní postup výměny řešení interface SH5 za SH3
Mám koupený SH5. Ale jeho herní ovládání + torpéda no to je... katastrofa prvního řádu. Neumím anglicky a už se asi ve svých 66 nenaučím. Mám Huntery od kolébky (ještě z DOSu.), přes SH2, SH3, SH4 až po SH5. Ale nikdy jsem nepoužil žádný mód, protože i když si počítače stavím a operáky instaluji sám, tomuhle prostě nerozumím. Ale první co cítím že musím udělat aby hra neputovala na dno skříně je výměna interface aby byla aspoň jako u SH4, když už by SH3 nešlo. Může někdo napsat třeba detailní periplús (průvodce krok za krokem) pro dědka?
Děkuji předem pánové.
_________________ nemám
|
03. 04. 2010, 09:17 |
|
|
Dušanbo
Fähnrich z. S.
Naloděn: 2.3.2010
Ponorka: typ II-A
|
mořský vlk
Dobrý den.
Tak to před Vámi smekám.
66 to je krásnej věk.
Nikdy není pozdě.
Hodně štěstí v lovu a nejvíce ve Vašem životě.
Jinak Vám moc nepomůžu,já to mám taky od včerejška.
Naposledy upravil Dušanbo dne 03. 04. 2010, 09:38, celkově upraveno 1 krát.
|
03. 04. 2010, 09:36 |
|
|
Sepp von Ch.
Oberleutnant z. S.
Naloděn: 28.12.2009
Ponorka: VIIC U-552
Medaile: 9 ( více...)
|
Milane, proč tedy zakládáte nové téma, když přímo v této sekci - hned 2 (!) řádky pod Vaším "novým" tématem je vlákno týkající se změny interface? ( http://silenthunter.cz/forum/viewtopic.php?t=1589 )
Návody na instalaci modů tu byly již nejméně tisíckrát (i velmi polopaticky) popsány (JGSME funguje stále stejně - lhostejno, zda jde o instalaci modů do SH3, SH4 či SH5 - to platí i pro "dusanbo", který, jak plyne z jeho příspěvků, hraje SH3 a poté napsal, že nemůže pomoci, když si koupil SH5 teprve "včera". Postupy jsou popsány např. zde: http://silenthunter.cz/forum/viewtopic.php?t=367 ), ale vezmeme to spolu tedy ještě jednou:
1) Aktualizujte SH5 posledním patchem (pokud tak hra neučinila automaticky, klikněte na exe soubor v adresáři SH5 --> Support a ten Vám hru aktualizuje).
2) Stáhněte si JGSME zde: http://www.users.on.net/~jscones/software/products-jsgme.html
3) Po stažení JGSME "exe" soubor nainstalujte do adresáře, kde máte nainstalován SH5 - mělo by jít o C-->Ubisoft -->Silent Hunter 5 (zde Vám JGSME vytvoří novou složku "MODS", do které budete vkládat či přes "exe" soubory instalovat jdnotlivé mody, které si stáhnete.
4) Stáhněte si old interface mod např. zde: http://www.subsim.com/radioroom/showpost.php?p=1332669&postcount=1 - nebo konkrétně zde: http://www.filefront.com/15931501/NewUIs_TDC_1_1_0_TheDarkWraith.7z/
nebo stáhněte verzi, kterou testoval von Hafen, jenž říkal, že je zcela funkční, a to zde: http://ulozto.cz/4226140/newui.zip (sám tento mod nepoužívám, a proto nemohu nic říct o jejich funkčnosti).
Po stažení rozbalte tento "rar" soubor a vložte do složky "MODS" v adresáři SH5 (viz výše).
Následně klikněte na jgsme ikonu na Vaší ploše a otevřete ji, v levé části se Vám ukáže mod, který jste si stáhl, a nyní stačí pomocí šipky (viz obrázek) tento mod toliko aktivovat.
Toť vše.
Naposledy upravil Sepp von Ch. dne 03. 04. 2010, 10:42, celkově upraveno 5 krát.
_________________ U-552
Rudý ďábel-lovec tankerů!
"Každý ponorkář zcela jistě v srdci cítil záři širého moře a úkolu, jenž mu byl svěřen, cítil se bohatý jako král a s nikým by své místo nevyměnil."
"Heslo U-Bootwaffe: Jsme solidní firma."
Velkoadmirál Karl Dönitz
|
03. 04. 2010, 10:27 |
|
|
Milan L.
Oberfähnrich z. S.
|
Dík za periplús.
Aby jste pochopil..asi takhle: co je to JGSatd? (Prosím smát se nebo plakat potichu. O módy a jejich techniku jsem opravdu ještě nezavadil, všechno jsem hrál jen s oficiálními patchi, tak jak jsem to koupil.)
Od teď asi začnu módy používat.
Naposledy upravil Günther Königg dne 03. 04. 2010, 20:31, celkově upraveno 1 krát.
_________________ nemám
|
03. 04. 2010, 12:32 |
|
|
Sepp von Ch.
Oberleutnant z. S.
|
|
03. 04. 2010, 16:47 |
|
|
Dušanbo
Fähnrich z. S.
|
mod
Seppe ale já třeba tam složku mody v SH 5 nemám.Co mám dělat?
|
03. 04. 2010, 18:18 |
|
|
Sepp von Ch.
Oberleutnant z. S.
|
Ach jo... Stále stejné otázky... Nainstaloval sis JGSME přímo do adresáře Silen Hunteru 5 tak, jak je výše uvedeno? Pokud ano, tak většinou na závěr se Tě instalace JGSME zeptá, zda má být vytvořena složka MODS. Dáš OK. Jestli ani poté tu složku "MODS" v adresáři s SH5 nemáš a JGSME máš nainstalován správně, tak si ji tam prostě vytvoř a vyzkoušej to, zda Ti to funguje!
Vsadím svoje boty, že bude.
Naposledy upravil Sepp von Ch. dne 03. 04. 2010, 18:58, celkově upraveno 1 krát.
_________________ U-552
Rudý ďábel-lovec tankerů!
"Každý ponorkář zcela jistě v srdci cítil záři širého moře a úkolu, jenž mu byl svěřen, cítil se bohatý jako král a s nikým by své místo nevyměnil."
"Heslo U-Bootwaffe: Jsme solidní firma."
Velkoadmirál Karl Dönitz
|
03. 04. 2010, 18:44 |
|
|
old_Mr_Grim
BdU Organisationsabteilung Konteradmiral
Naloděn: 6.9.2006
Ponorka: U-66 (IXC)
Medaile: 56 ( více...)
|
Dušanbo: dovol mi otázku - četl jsi pravidla? Asi ne, viď? Protože jinak by sis alespoň zběžně prolítnul tohle fórum a nesypal bys všude úplně zbytečný otázky na který najdeš odpověď stisknutím pouhého jednoho tlačítka - HLEDAT
A protože nejsem jedinej kterej tě už po několikáté na toto upozorňuje, tak ti dávám první výstrahu - co to znamená se dočteš na tomto DF
Naposledy upravil old_Mr_Grim dne 03. 04. 2010, 21:21, celkově upraveno 1 krát.
_________________ Ponorky jsou bezpečnější než letadla...důkazem tohoto tvrzení budiž fakt, že je mnohem více letadel pod vodou, než ponorek ve vzduchu.
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat
|
03. 04. 2010, 21:21 |
|
|
Dušanbo
Fähnrich z. S.
|
old_Mr_Grim.
Nezapomeň že jsem tady novej.
A od toho je přece tohle forum aby se pomáhalo druhým.
Já jsem ještě nebyl nikdy na foru.
Jinak se teda omlouvám.
|
03. 04. 2010, 21:46 |
|
|
old_Mr_Grim
BdU Organisationsabteilung Konteradmiral
Naloděn: 6.9.2006
Ponorka: U-66 (IXC)
Medaile: 56 ( více...)
|
Právě proto, že si tu novej, by měly bejt pravidla ta první věc, se kterou by ses měl seznámit. A ano tohle je opravdu DF který se snaží pomáhat, ale je již natolik starý a obsáhlý (jelikož jde o poměrně úzkou tématiku), že na vetšinu otázek, a těch tvých tuplem, je zde již odpovězeno. Takže stačí nebejt línej a hledat
_________________ Ponorky jsou bezpečnější než letadla...důkazem tohoto tvrzení budiž fakt, že je mnohem více letadel pod vodou, než ponorek ve vzduchu.
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat
|
03. 04. 2010, 21:58 |
|
|
mysak_bob
BdU Operationsabteilung Vizeadmiral
Naloděn: 5.1.2007
Ponorka: U-123
Medaile: 64 ( více...)
|
a/ to, ze jsi novej, te neomlova, co se pravidel tyce
b/ ano, fora jsou od toho, aby pomahala druhym, ale na rozdil od jinych for se tu mods team snazi udrzovat v ramci moznosti poradek, aby to tu nevypadalo jako jinde. Aby se tady daly informace rozumne nalezt.
c/ viz bod a/
Naposledy upravil mysak_bob dne 03. 04. 2010, 22:03, celkově upraveno 1 krát.
_________________ Chlapi, čtěte to forum. Je toho tady opravdu dost a často se ptáte na to, co tu je už popsáno. Děkuji
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
|
03. 04. 2010, 22:02 |
|
|
Milan L.
Oberfähnrich z. S.
|
Složka MOD po instalaci JSGME
Tak Dušanbo má svým způsobem pravdu - jde o to, jakou verzi instaloval. Novější 2.3.1.132 skutečně nevutvoří složku ?MODS?, nýbrž svého klasického zástupce ve složce hry (já ji mám na disku D:\ Programy Her\Silent Hunter 5. Po rozkliknutí už otevře přímo pracovní složku módů. Vedle toho (volitelně) vytvoří ještě jednoho zástupce na ploše, ten obstará to samé.
A rád bych se zase já zeptal: při pokusu o vložení starého módu ovládání (kormidla, hloubkoměr rychlosti) se mi objevily ty samé tabulky jako jsou popsány výše. Odkazů na stažení Old módu je zde celá řada, ale který z nich je správný (fungoval nejméně 3 lidem s různou konfigurací PC)? Jeden z aktualizovaných mám - i s tabulkami. Díky!
Ale zkoušel jsem - složka MODS skutečně jde ručně vytvořit a funguje, pak se módy vkládají do ní a zobrazí se ve složce JSGME.
Ještě dotaz na názor k tomu staršímu interface: ono obsahuje kompas spojený s kormidlem(?). Ale 12. 4. má vyjít patch, kde údajně bude i kompas. Nehrozí že se to potluče? Není lepší s tímto modem počkat až po patchi?
Naposledy upravil Milan L. dne 07. 04. 2010, 13:19, celkově upraveno 1 krát.
_________________ nemám
|
07. 04. 2010, 08:52 |
|
|
Milan L.
Oberfähnrich z. S.
|
Zdravím. Už jsem celý nervozní, protože nevím kde dělám chybu. Instaluju si to staré ovládací rozhraní z SH3 (tedy pokouším se) ale to hlavní do hry nedostanu: v pořádku se mi instalují TDC budíky, lišty důstojníků, vše v pohodě chodí. Ale budíky na rychlost, kompas/kormidlo a hloubkoměr tam prostě nedostanu, přestože vím že tam musí někde být, ta nepřesná postranní lišta vlevo mi nesedí ani s tím přepínáním, i když tu akční mapu už jsem si nějak přežil. Jenže už jsem vyzkoušel přes JSGME všechny verze Dark Wraightů a nic. Stále jen taková kombinace staronových prvků. Přitom je v návodu volitelně SH3 i 4 a nové. Jenže kde se to volí, všechny, úplně všechny verze UI mám sice s různými verzemi TDC, ale všechny bez kompasů a hloubkoměrů. A instaluji to v přístavu, po skončení tutoriálu před odjezdem na 1. misi! V čem to je?
_________________ nemám
|
06. 05. 2010, 17:32 |
|
|
Bobo Wolf
Kapitänleutnant
Naloděn: 3.5.2009
Ponorka: U-105 / IXB
Medaile: 34 ( více...)
|
Milane, touto cestou se musíš před aktivací modu do hry proklikat do tučně zvýrazněného souboru:
NewUIs_TDC_1_8_0_TheDarkWraith\NewUIs_TDC_1_8_0_ByTheDarkWraith\MODS\NewUIs_TDC_1_8_0_ByTheDarkWraith\data\Scripts\Menu\ TheDarkWraithUserOptions.py
Otevřeš ho v poznámkovém bloku a změníš následující text:
#+++++++++++++ UI Style ++++++++++++++
# Possible UI Styles:
SH5Enhanced = 0
SH3Style = 1
SH4Style = 2
# the current UI Style
# set below to either SH3Style, SH4Style, or SH5Enhanced
UIStyle = SH5Enhanced
tučně zvýrazněné přepsat na SH3Style pak uložit a aktivovat mod
_________________ V náruči smrti do světa ticha...
Dodám nové i repasuju staré akumulátory do notebooků, vrtaček, RC modelů, záložních zdrojů, airsoft guns apod. Akumulátory AFA do ponorek nejsou, došly válečné zásoby olova
|
06. 05. 2010, 17:59 |
|
|
Milan L.
Oberfähnrich z. S.
|
To Bobo Wolf:
Moc díky, už to jede. Já bych na to nepřišel. Teď tam mám verzi 2.1.0 a celá SH5 se jeví mnohem přívětivěji. Ale je jasně nedodělaná, ten mód jí přidává opravdu hodně. Vlastně se to pokouší dodělat. A zadarmo.
_________________ nemám
|
06. 05. 2010, 23:19 |
|
|
|
Právě je 22. 11. 2024, 21:03 | Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Strana 1 z 2
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|