|
Strana 3 z 50
|
Autor |
Zpráva |
Andreas von Ertztete
Kapitän z. S.
Naloděn: 5.9.2006
Ponorka: Většinou U-65, jinak kasárna Kiel v reálu Praha
Medaile: 7 ( více...)
|
Rado napsal:uz som nejake predajne nasiel len som horzne sklamany a rozcarovany ze fakt uz neexistuje obchod vyhradne odborny obchod ohladne plast. modelov ako bolo hobbypost z Prahy odvolavalo mna to iba na stranky nejakych obchodov a ta ponuka hmm radsej si hlavou prasknem o stenu jedine co som nasiel pozitivne je Kretschmerova ponorka U99 a to vcelku peknej dlzke cca 55cm a to sa uz da , co sa tyka bitevnych lodi radsej pomlcim mat doma Bismarcka v 40cm dlzke hmm to by kazdy prehliadol , proste davam velke minus
No já ti ještě poradím zkus stránky od Tamiya.Tam jsou opravdu super modely, ale jsou drahý jako hrom. Já mám od Tamyi tu Missoury a je to pořádně velká potvora. Bismarcka a Tirpitze tam mají taky. Jinak je tam spoustu japonskej lodí a letadlovek Waterline serie.
No a pokud bys chtěl funkční model německý ponorky (tuším 1:100), řízenej vysílačkou, tak je to také možné, ale stojí asi 11 000,-kč
Ale musím přiznat, že je fakt dokonalej.
16. 09. 2006, 12:25 |
|
|
Rado
Kapitän z. S.
Ponorka: U-96,Hodonín
Medaile: 19 ( více...)
|
jo jo uz mna to napadlo ze sa pozriem do toho katalogu co tam su za firmy, no a tieto som nasiel:
POSLEM ZROVNA STRANKU HESEGAWY ALE SU TAM AJ INE, NAPR. ITALERI , REVELL ,TAMIYA, MONOGRAM, FUJIMI.....
http://www.modelarskyobchod.cz/katalog.php?kat=62&podkat=232
|
16. 09. 2006, 14:19 |
|
|
Sarroth
Befehlshaber der U-Boote Admiral
Naloděn: 29.8.2006
Ponorka: U-221
Medaile: 51 ( více...)
|
Andreas von Ertztete napsal:No a pokud bys chtěl funkční model německý ponorky (tuším 1:100), řízenej vysílačkou, tak je to také možné, ale stojí asi 11 000,-kč
Ale musím přiznat, že je fakt dokonalej.
... a k tomu ještě dalších 200 000,- na akvárko aby jsi z toho taky něco měl, že.
_________________ <<<Ubisoft je jednička!
"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"
16. 09. 2006, 17:31 |
|
|
old_Mr_Grim
BdU Organisationsabteilung Konteradmiral
Naloděn: 6.9.2006
Ponorka: U-66 (IXC)
Medaile: 56 ( více...)
|
mno, 1:100 je na RC model dost mala spis tak 1:50 (cca 130cm) ;-)
_________________ Ponorky jsou bezpečnější než letadla...důkazem tohoto tvrzení budiž fakt, že je mnohem více letadel pod vodou, než ponorek ve vzduchu.
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat
|
16. 09. 2006, 18:07 |
|
|
Andreas von Ertztete
Kapitän z. S.
|
old_Mr_Grim napsal:mno, 1:100 je na RC model dost mala spis tak 1:50 (cca 130cm) ;-)
No přiznám se to měřítko si nepamatuju.. Musel bych to najít, ale při rychlosti připojení mého domácího PC, to musím nechat do práce. Ale ta ponorka je dost velká.
To Saroth:
To mě čoveče nenapadlo s tím akvárkem. Já bych si jí asi nosil po zavírací době do bazénu...
16. 09. 2006, 21:55 |
|
|
old_Mr_Grim
|
co sem koukal na ty Revellácky ponorky, tak ty maj 1:72 (kolem metru) to uz by mozna slo pouzit, otazka je jak by se tam slozily ponorny komory
_________________ Ponorky jsou bezpečnější než letadla...důkazem tohoto tvrzení budiž fakt, že je mnohem více letadel pod vodou, než ponorek ve vzduchu.
|
17. 09. 2006, 07:48 |
|
|
Rado
Kapitän z. S.
|
citace:co sem koukal na ty Revellácky ponorky, tak ty maj 1:72 (kolem metru) to uz by mozna slo pouzit, otazka je jak by se tam slozily ponorny komory
to si pis to sa uz da to uz musi byt nadhera , skoda len ze aspon tak okolo 70,80cm namaju Bismarcka ,alebo Tirpitz ale videl som uz taky prisaham ked som bol raz v Blave ako VS studak tak som to tam videl v jednom obchode tak viem ze to musi existovat a ja ho najdu
|
17. 09. 2006, 13:30 |
|
|
von CGY
Leutnant z. S.
Medaile: 4 ( více...)
|
Rado napsal:citace:co sem koukal na ty Revellácky ponorky, tak ty maj 1:72 (kolem metru) to uz by mozna slo pouzit, otazka je jak by se tam slozily ponorny komory
to si pis to sa uz da to uz musi byt nadhera , skoda len ze aspon tak okolo 70,80cm namaju Bismarcka ,alebo Tirpitz ale videl som uz taky prisaham ked som bol raz v Blave ako VS studak tak som to tam videl v jednom obchode tak viem ze to musi existovat a ja ho najdu
Jak na to tak koukám, budeš muset jít do "papíru". V Polsku (nejlepší modely, nekecám ;-) ) vydal mimo jiné A. Haliński, měřítko 1:200, tzn. od špičky po záď nějakých 1,25 m - bude to stačit ?
Jak to vypadá a jak se to staví můžeš vidět třeba na Kartonbau.de - Bismarck. Je to kombinace polštiny a němčiny, ale tebe budou zajímat asi nejvíc obrázky. Tak si je užij - stojí to za to.
Salut !
von CGY
|
17. 09. 2006, 22:11 |
|
|
filtr
Leutnant z. S.
Ponorka: Plzeň
Medaile: 3 ( více...)
|
Ja sem se jako malej snazil stavet plastikovy letadylka.A ted uz na to bohuzel neni ani cas ani nalada I kdyz nakou lodku bych si mozna zkusil.Ale za tu cenu se mi moc nechce
|
17. 09. 2006, 22:39 |
|
|
Rado
Kapitän z. S.
|
mas recht je to krasa ale na to sa spis vrhne grim on je v papiru ako ryba vo vode ale vyskuasl by som to len hmm kde to zohnat , tu polsku vecicku .... kuvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
P:S: inak zaujimave forum nemecko -polske
|
17. 09. 2006, 22:42 |
|
|
von CGY
Leutnant z. S.
Medaile: 4 ( více...)
|
to rado: pokud by jsi to fakt chtěl, sehnat by se to dalo a ozvi se ..... ale v zásadě to moc nedoporučuju, z mé strany to bylo spíš v žertu - ono to představuje nějakých 10÷15 listů dílů + hafo listů tenkých k podlepení tlustým kartonem - dohromady několik tisíc dílů a aby to člověk dal dohromady, chce to spoustu času a nějaké ty zkušenosti - ten kdo s papírem nedělal nemá šanci (můj skromný názor - zeptej se grima)
P.S.: myslím, že ani grim by do toho teď nešel - když vidím, kolik toho napaří a aktivity tady na fóru, tak na to nemůže mít čas
|
18. 09. 2006, 07:36 |
|
|
Sarroth
Befehlshaber der U-Boote Admiral
Naloděn: 29.8.2006
Ponorka: U-221
Medaile: 51 ( více...)
|
von CGY napsal:to rado: pokud by jsi to fakt chtěl, sehnat by se to dalo a ozvi se ..... ale v zásadě to moc nedoporučuju, z mé strany to bylo spíš v žertu - ono to představuje nějakých 10÷15 listů dílů + hafo listů tenkých k podlepení tlustým kartonem - dohromady několik tisíc dílů a aby to člověk dal dohromady, chce to spoustu času a nějaké ty zkušenosti - ten kdo s papírem nedělal nemá šanci (můj skromný názor - zeptej se grima)
P.S.: myslím, že ani grim by do toho teď nešel - když vidím, kolik toho napaří a aktivity tady na fóru, tak na to nemůže mít čas
To potvrdím i já, to je jedna z hlavních věcí proč hodně váhám, jestli zase začnu. Na půdě mám docela dost věcí z papíru(v značně rozloženém stavu), některé ještě dokonce z ABC! , a to se muselo podlepovat (ale opravdu pěkné, celou Columbusovou výpravu(byla na díly, 1:100), PT boat atd atd.) a nechápu, kde jsem na to vzal v minulosti čas. Natož Bismarck!!!
_________________ <<<Ubisoft je jednička!
"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"
18. 09. 2006, 07:48 |
|
|
old_Mr_Grim
|
na tom linku na Kartonbau.de Bismarck od Halinskyho, kterej je asi nejlepsi a taky nejslozitejsi (teda kdyz neberu Bismarcka 1:100 od téhož vydavatele). Já ho postavil od GPM - TADY
ale spokojenej s tim nejsem, mám tam dost chyb a dost nepresnosti, takze se nekdy v budoucnu asi pustim do toho od Halinskyho
Každopádně jako první model ho rozhodně NEDOPORUCUJU!!! pro zacatek spis nejakou stavbu nebo hranaty auto
|
18. 09. 2006, 08:15 |
|
|
Ravel
Korvettenkapitän
Ponorka: IXB U-124
Medaile: 44 ( více...)
|
Já jsem kdysi stavěl z papíru kolesovej parník, takovej ten ametrickej, z dob Toma Sawyera, jak měl vzadu ten lopatkovej válec (nevim jak to popsat) a když jsem ho postavil, tak se mi rozpadnul (byl vytisknutej na takovym lesklým papíru a lepidlo na tom moc nedrželo). Taky jsem měl Sopwith Camel, dvouplošník z WWI, model 1:24 z ABC. Měl rozpětí křídel snad 30cm, vymazlenej kousek. Doma jsem si ho pověsil pod strop. Jednou se udělal průvan, Camel spadnul na zem a zmocnili se ho moji dva bratři. Bylo jim tenkrát asi 3 a 6 let, tak si dokážete představit, jak dopadnul.
18. 09. 2006, 09:12 |
|
|
Andreas von Ertztete
Kapitän z. S.
|
Rado napsal:citace:co sem koukal na ty Revellácky ponorky, tak ty maj 1:72 (kolem metru) to uz by mozna slo pouzit, otazka je jak by se tam slozily ponorny komory
Rado, já se skočím kouknout v Praze do 2 obchodů, kde mají zaručeně Tamyiácký modely a dám Ti vědět jestli je tam mají. Tirpitze a Bismarcka měli a nekecám měli asi 110 cm.
Napíšu sem co a jak
18. 09. 2006, 09:49 |
|
|
|
Právě je 26. 11. 2024, 12:28 | Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Strana 3 z 50
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|