Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 6 z 16
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 14, 15, 16  Další
Tak trochu jiný ponorkářský kvíz
Zamlouvá se Ti tento nápad? Má se pokračovat v kvízu?

ANO 100% 100% ( 22 )
NE 0% 0% ( 0 )

Celkem hlasů : 22
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek  
Jj, meine Herren, pěkně se to rozjelo :-) Jen budu muset zalovit hlouběji ve svých pamětech a archívech, zdá se, že moje otázky jsou pro ponorkovej dorost a ne pro taková esa, jakými jste  Embarassed

Plout rychle, plout tiše, čekat tiše - a pak bleskově udeřit... Jako kočka...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
Tak otázka.
Dne 13.srpna 1915 byla v Otranské úžině donucena k pokusu o ponoření ponorka U3 francouzským torpédoborcem. Díky vodě, která zaplavila akumulátory se ponorka zaplnila jedovatými výpary. Z jednadvaceti členů posádky se jich zachránilo pouze dvanáct. Chtěl bych znát jméno kapitána ponorky, který se mimo jiné potopil se svou lodí a jméno francouzského torpédoborce.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Mňo nějakej Kája Strnadů, to je syn starýho Strnada, tu U trojku velitelkoval až do chvíle kdy přifrčel nějakej Bisson a převálcoval jí dělostřelbou. No a pak už se jen utopilo 7 chlápků a 14 jich zajali, ale někde píšou 15 Smile

Naposledy upravil Bobo Wolf dne 17. 04. 2014, 17:51, celkově upraveno 1 krát.

Dodám nové i repasuju staré akumulátory do notebooků, vrtaček, RC modelů, záložních zdrojů, airsoft guns apod. Akumulátory AFA do ponorek nejsou, došly válečné zásoby olova razz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Jo tak nějak to fakt bylo. Wink

Naposledy upravil mysak_bob dne 17. 04. 2014, 18:04, celkově upraveno 1 krát.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Co by to tak mohlo být?

Kua už nevim co vymejšlet Very Happy

Dodám nové i repasuju staré akumulátory do notebooků, vrtaček, RC modelů, záložních zdrojů, airsoft guns apod. Akumulátory AFA do ponorek nejsou, došly válečné zásoby olova razz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
pec na krecky

Citovat
Příspěvek  
Mňo Hans, je to sice špatná odpověď, ale pomalu začínám mít strach, co sebou povezeš za proviant? Křečky nežeru a myšák by plakal nad příbuznejma Laughing

Citovat
Příspěvek  
Mhmm... Beton, ocel, pojízdná kolejnice... Že by něco jako posun nebo zákluz (nebo jak to sakra nazvat) pro zbraň v bunkru ???

P.S.: Mňáúúúú.... Někteří z našeho druhu považují nakládané a následně grilované křečky za delikatesu...  Laughing  Laughing  Laughing

Citovat
Příspěvek  
Kocoure, jsi blízko, tak napovím. Beton tam není, ale je to pouzdro závěru nikoliv suchozemské zbraně.

Naposledy upravil Bobo Wolf dne 24. 04. 2014, 17:27, celkově upraveno 1 krát.

Citovat
Příspěvek  
Mhmmm, mňáúúú.... Focení v makru by se mělo zakázat !!! Ta masa šedobílé hmoty v popředí mi fakt připomíná beton a ten binec dole (zřejmě opadaná rez) jsem měl za kousky listí a jehličí... Prrrrsk !!! Takže budu jen tipovat - závěr námořního kanónu (pokud je mi známo a z toho co jsem kdy viděl, torpédomety takový systém nemají) - ale typ nebo ráži si netroufám odhadnout...  Embarassed

Citovat
Příspěvek  
No je fakt, že na to že jsi kocour, tak do děr moc nekoukáš, ale byl jsi u něj osobně na věži U995 Laughing Závěr tam právě chybí, asi aby byla zbraň znehodnocena a fotku jsem dělal já a nebylo to makro Wink

Naposledy upravil Bobo Wolf dne 25. 04. 2014, 11:01, celkově upraveno 2 krát.

Citovat
Příspěvek  
A ja si rikam, ze jsem to asi uz nekde videl ;-)

Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport

Citovat
Příspěvek  
Aúúúú - mňáúúúúú..... Tak to je ostuda non plus ultra.... Moje oblíbená hračka ráže 37 mm...  Embarassed  Crying or Very sad
No, budiž mi snad aspoň malou omluvou to, že jsem byl blahem bez sebe už jen z toho, že jsem si za to mohl sednout,
takže ze samýho nadšení jsem nekoukal po detailech...

Citovat
Příspěvek  
Ok, tvoje nadšení bylo patrné nejen za sedmatřicítkou Very Happy a proto se odpověď uznává. Podle fotky byla hádanka těžká a docela se povedlo rozostřit tu mega pavučinu, co je tam trochu vidět. Ještě že tam nebyl ten babouk Smile Tak dávej další.

Citovat
Příspěvek  
Tak Vám pěkně děkuju, Herr Kapitanleutnant...  Smile

A zabrousíme opět trochu do historie...

Dne 17.července 1917 byl na cestě do Ameriky, asi 170 mil severozápadně od útesu Fastnet zasažen a potopen dvěma torpédy, vypálenými z ponorky U-??, britský liner. Výbuch torpéd si vyžádal životy 5ti mužů, zbývajících 215 osob (včetně 57 cestujících), se zachránilo...
No a otázečky zní:

1) jak se jmenoval britský liner
2) jaké bylo označení ponorky
3) jak se jmenoval velitel dotyčné ponorky a čím se ,,proslavil"
4) a jako bonus - jaká byla kariéra dotyčného velitele za druhé světové války

Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 6 z 16
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 14, 15, 16  Další