Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 5 z 16
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14, 15, 16  Další
Tak trochu jiný ponorkářský kvíz
Zamlouvá se Ti tento nápad? Má se pokračovat v kvízu?

ANO 100% 100% ( 22 )
NE 0% 0% ( 0 )

Celkem hlasů : 22
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek  
DELFINUL - Černé moře - Rumunsko  Laughing

Plout rychle, plout tiše, čekat tiše - a pak bleskově udeřit... Jako kočka...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
No kua to to teda trvalo Rolling Eyes  Laughing ale nápovědu si určitě nečetl Surprised

Dodám nové i repasuju staré akumulátory do notebooků, vrtaček, RC modelů, záložních zdrojů, airsoft guns apod. Akumulátory AFA do ponorek nejsou, došly válečné zásoby olova razz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
No, Bobo, měl jsem trochu práce s daněma a přes víkend jsem si jel vyvětrat palici na první letošní výcvik s jednotkou, takže jsem na to kouknul až včera... Rumunština na fotce ponorky je celkem viditelná  Laughing takže zbývalo jen ověřit jméno a ,,místo bojového nasazení"...  Laughing  Laughing

No a protože jste moje dříve zadané otázky, nebo spíš jejich zdroj, snadno prokoukli - ehm, hlavně Sepp - zůstanu sice u historie nicméně:

V letošním roce má ponorkový svět jedno setsakra významné výročí a to hned 150té... Moje otázka se tedy týká - to berte jako nápovědu - roku 1864 a já se ptám ( i když nepochybuju o tom, že Vám všem to moc práce nedá):

1) o jaké datum se jedná ?

2) Jak se OFICIÁLNĚ jmenovala ponorka, na kterou se ptám, komu patřila, resp. ve službách jakého státu operovala ?

3) hodnosti a jména jejích 3 velitelů ?

4) jméno, státní příslušnost a třídu plavidla, které potopila a v jakých vodách (myslím tím ,,zeměpisnou lokalitu") ?

Naposledy upravil von Kočičák dne 08. 04. 2014, 09:49, celkově upraveno 1 krát.

Citovat
Příspěvek  
1/ 17.2.1864

2/ H.L.Hunley  - jižanská Konfederace

4/ USS Housatonic, unie, fregata?, západní Atlantik, někde nad Floridou?

Naposledy upravil mysak_bob dne 08. 04. 2014, 13:45, celkově upraveno 1 krát.

Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Bravo Myšáku !!! Teď ještě odpověď na otázku č.3 - hodnosti a jména jejích 3 velitelů...

jinak ke 4) Charlestonský záliv, cca 5 mil JZ od Sulivannova ostrova, ale tu Floridu přijímám :-)

A dvojnásob mě těší, že jsi nepoužil jako oficiálního jména zkratku CSS...  Laughing

Naposledy upravil von Kočičák dne 08. 04. 2014, 16:38, celkově upraveno 1 krát.

Citovat
Příspěvek  
3/
1. plavba - Lt. John Payne
2. plavba - Horace Lawson Hunley (nevím jestli měl nějakou hodnost napadá mě hodnost Builder Very Happy
3. plavba - Lt. George Dixon

Naposledy upravil old_Mr_Grim dne 08. 04. 2014, 16:48, celkově upraveno 1 krát.

Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ

Citovat
Příspěvek  
Skvěle, Grime !!!

Jen si dovolím dodat, že Lt. Payne byl nejspíš jediným důstojníkem námořnictva Konfederace, který se kdy na ponorce Hunley objevil... H.L.Hunley nebyl, s dovolením, ,,builder" - tedy stavitel, jako spíš investor stavby a vynálezce v jednom a Lt. Dixon byl původně důstojníkem jezdectva...

No, matemattická logika je neúprosná - 3 odpovědi ze čtyř otázek měl nicméně Myšák - takže jsi na řadě !!!  Laughing

EDIT 14.4.2014 - HALOOOO !!! Mňáúúúú !!! JÁ HLEDÁM MRAVENCE !!! Musím se jich vyptat na.... Aneb nikdo (Myšák) nechce pokračovat ???  Laughing

Naposledy upravil von Kočičák dne 14. 04. 2014, 13:34, celkově upraveno 1 krát.

Citovat
Příspěvek  
Tak jo, jelikož se dvojctihodný admirál k ničemu nemá, dovolím si vložit další - nepochybuju o tom že primitivně jednoduchou - otázku:

Roku 1942 byla německou ponorkou potopena loď, plující pod řeckou vlajkou, s výtlakem 10.000 DWT (5535 BRT). Tuto loď řeckému rejdaři
prodala roku 1933 Legiobanka, která jí od původní společnosti koupila roku 1920 za tehdejších 36 (podle některých pramenů 40) milionů Kčs.
Otázka zní:

Jak se loď jmenovala před zakoupením Legiobankou a jaké jméno nesla když plula pod čsl. vlajkou?

Citovat
Příspěvek  
Lilli řecko
Legie čsr

Hrubá rejstříková tonáž (BRT)   5735
 Hrubá nosnost (DWT)   8580
 Maximální délka v m     122,0
 Maximální šířka v m     16,7
 Maximální ponor v m   7,54
 Hlavní stroj                   parní
 výrobce                        Ishikajima
 výkon hl. stroje v KS   3750

Dodám nové i repasuju staré akumulátory do notebooků, vrtaček, RC modelů, záložních zdrojů, airsoft guns apod. Akumulátory AFA do ponorek nejsou, došly válečné zásoby olova razz

Citovat
Příspěvek  
NO DYK JSEM TO ŘÍKAL, ŽE JE TO PRIMITIVNÍ !!!

Jen malá oprava, Bobo Smile  Lilli se loď jmenovala PO PRODEJI Legiobankou, otázka zněla na jméno před a to bylo ,, Taikai Maru"  Laughing

Ale vzhledem k rychlosti a rozsahu odpovědˇ uznávám - takže jsi na řadě  Twisted Evil

Citovat
Příspěvek  
30. března 1943 zahynul můj prastrýc Able Seaman J.S. na palubě britského torpédoborce HMS xxxxxxx po zásahu torpédem z U-xxx ve středozemním moři

Jak se jmenovala loď a číslo ponorky?

Možná se mi podaří získat jeho origo vyznamenání. Prý se to někde válí v krabici Rolling Eyes

Citovat
Příspěvek  
Nevím přesně, ale mohl by to být HMS Laforey a potopila ho U 223.

Naposledy upravil mysak_bob dne 16. 04. 2014, 06:42, celkově upraveno 1 krát.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
No jasně, přesná odpověď. Tak pokračuješ Wink

Citovat
Příspěvek  
tyjo, já než se dostanu ke kompu, tak se tu otočej 3 otázky...pffff Very Happy

Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ

Citovat
Příspěvek  
Přesně Grime! Very Happy Ale mám z toho radost...

Naposledy upravil Sepp von Ch. dne 16. 04. 2014, 20:28, celkově upraveno 1 krát.

"Každý ponorkář zcela jistě v srdci cítil záři širého moře a úkolu, jenž mu byl svěřen, cítil se bohatý jako král a s nikým by své místo nevyměnil."

"Heslo U-Bootwaffe: Jsme solidní firma."

Velkoadmirál Karl Dönitz
Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 5 z 16
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14, 15, 16  Další