|
Strana 2 z 12
|
| Autor |
Zpráva |
Sepp von Ch.
Oberleutnant z. S.

Naloděn: 28.12.2009
Ponorka: VIIC U-552
Medaile: 9 ( více...)
|
|
| 05. 06. 2010, 11:20 |
|
 |
Milan L.
Oberfähnrich z. S.

Naloděn: 22.8.2007
Medaile: 2 ( více...)
|
 Mise "Šťastné časy?!"
Proboha může mi někdo říct, s jak silnou ochranou konvojů se setkal v severním Atlantiku v této misi? Angláni neměli skoro nic, byli po Dunkirku (Dunkerque) kde ztratili spoustu lodí, Amíci ještě baštili koblihy a moc se neangažovali, Stalina zajímalo jak povraždit víc důstojníků (vlastních!) a měly to být německé zlaté časy! Já mám za úkol dostat 200 000 tun tonáže (někdo v Ubi vypil víc než unesl duch) a tak napadám kdeco. A najednou krásný konvoj o nejméně čtyřiceti vlajkách. Tak jsem se na něj vrhl, prohlédl si ho z nezdravé blízkosti a zdrhal co to dalo. V kruhu (opět, oblíbená to formace Ubisoftu) devět!- DD třídy "Tribal", vevnitř ještě jedna nebo dvě fregaty "Black Swan", těžký křižník a ježíši kriste nějaká malá letadlovka, jména nevím, už jsem upaloval. Kde to ti ubozí Briti vzali? Koho to tedy vlastně byly zlaté časy? Vždyť v té době chránili angličani nouzově pobřežní plavbu ozbrojenými trawlery, DD neměly ani akční rádius k doprovodu přes oceán bez tankování a navíc je angláni zoufale potřebovali ve středomoří proto byla v Atlantiku díra jako vrata. A teď tohle. Nemám rád hry se scifi - kór ne simy.
_________________ nemám
|
| 14. 06. 2010, 18:12 |
|
 |
Tupoun
Stabsbootsmann

Naloděn: 17.5.2010
|
Hmmm, koukám že slabší znalosti historie jsou spíše výhodou při hraní této hry.
|
| 14. 06. 2010, 19:51 |
|
 |
Hogen
Kapitänleutnant

Naloděn: 14.3.2010
Ponorka: U-170 typ IXC
Medaile: 28 ( více...)
|
Milan mňa v tejto hre už asi nič nemôže prekvapiť (jedine, že by nedajbože niečo fungovalo:)  ). Pri ŠČ som sa stretol tiež s takou formáciu -písal som o tom na inom mieste-
Teraz plním Mare Nostrum v Stredozemnom mori a tam sa tiež dejú čudá prečudá. Naháňam 50000BRT v Zásobach pre Maltu a od 22.7.1941 do 3.9.1941 som vo vyznačenom sektore nestretol ani jednu!!! nakl loď nie tak ešte konvoj. No a teraz to najlepšie: hra sa automaticky sama ukladala a ja som ju tiež uložil pred odchodom z hry no a k večeru, keď som chcel pokračovať som zistil že z toho doobedia nemám uložené nič, takže 3 hodiny som čučal na monitor zbytočne  ešte, že zostali uloženia z predošlého dňa
_________________ Hogen

|
| 15. 06. 2010, 11:46 |
|
 |
Milan L.
Oberfähnrich z. S.

|
To Hogen: s tím vlastním ukládáním velice velice opatrně! To se mi už stalo taky, ale to není chyba hry. Ty si něco uložíš, vzápětí si něco uloží hra, situace je prakticky stejná a když nemáš rozdíl v označení, platí to co je novější a zruší to stejnou situaci uloženou dříve! Jako pevné body (něco jako bod uložení) platí uložení kdy jsi v bázi na základně. Všechno ostatní je proměnlivé.
Jinak kdo nastavoval ty parametry dynamické kampaně, asi se přitom bavil jako Dumas když psal Tři mušketýry. Sám nevěděl, co udělá za hodinu. Já jsem v těchhle Nešťastných časech (pro mne) za červenec, srpen září a říjen nepotkal ani třísku, koncem října jsem utekl před tím konvojem a potom za listopad a prosinec 124 000 tun + 3800 válečných. Líhnou se rychleji, než stačím doplňovat torpéda, v Severním moři jsem bral zásoby na Helgolandu na půl cestě, ale tady musím do Lorientu nebo Brestu - jsou nejblíž. Sám jsem zvědavý, jestli to do 1. března stihnu. A hra začíná podvádět - asi to mám stihnout, protože teď potopím loď na 2 torpéda, předtím zásadně na tři! Asi mne to považuje za břídila a říká si to -"ten blbec by to nestih. Musím s tím něco udělat".
Jo a mimochodem - existovaly ve WWII letadla? Ty PL kanóny jsou zbytečná přítěž, na racky by mi stačila brokovnice.
_________________ nemám
|
| 15. 06. 2010, 23:46 |
|
 |
PBP_Olde
Oberfähnrich z. S.

Naloděn: 2.12.2009
Ponorka: U-539
|
Milan L. napsal:
Jo a mimochodem - existovaly ve WWII letadla?
To je jako vtip? Nebo jak to myslíš?
| 16. 06. 2010, 05:40 |
|
 |
Hans Eckelhaft
Fregattenkapitän

Naloděn: 9.7.2007
Ponorka: U-122
Medaile: 27 ( více...)
|
|
| 16. 06. 2010, 09:12 |
|
 |
Sepp von Ch.
Oberleutnant z. S.

|
|
| 16. 06. 2010, 09:30 |
|
 |
Milan L.
Oberfähnrich z. S.

|
Seppe, jedna nula pro tebe. Jseš hlava. Za rok války jsem potkal hned na začátku jednoho unuděného Hurricana. který letěl líně nad Biskají, mne neuznal za hodna existence i když letěl nade mnou, a od té doby nic. Aera vymřela. Když si vzpomenu na nádherné protiletecké bitvy v SH3 při vyplutí, kdy jsem nad mělčinami musel prorazit přes blokádu Sunderlandů, Catalin, Liberátorů atd. a viděl ty nádherné zásahy šrapnelů 37mm kanónů, všechno záleželo na kvalitě opravářů - potápěčů, a já se vracel s kořistí 8 -12 letadel, několika raněnými a ponorkou na 60% poškození, to bylo něco. Ale možná to teprve přijde. Ostatně s hlubinovkami je to podobné. Když jdu na 150 metrů hloubky, můžeme si s posádkou zahrát karty. Britské sonary už snad ani nereagují, bomby vybuchují v 90-100 metrech - hloub se ještě nedostaly - a tak o nich sotva víme. Stačí aby zvukař nepropásl moment, kdy to vzdávají, eventuelně když jsou houževnatější použít trochu ze sásob stlačeného vzduchu. Jen ten pohlcovač CO2 jsem nenašel. Vždy jsem dosud hravě unikl, protože angláni bezhlavě vyházeli všechno co měli a s dlouhým nosem se vytratili.
_________________ nemám
|
| 16. 06. 2010, 10:58 |
|
 |
PBP_Olde
Oberfähnrich z. S.

|
Záleží v kterém jseš roce. V 40. 41. ba i v 42. se nějaké houfy letadel nekonaly. Priority a starosti RAF byly jinde.
| 16. 06. 2010, 11:06 |
|
 |
Milan L.
Oberfähnrich z. S.

|
To PBP Olde: budeš mít pravdu. Ale v SH3 se už ve 40 roce pokoušeli v tom prvním obranném okruhu nad pobřežními vodami a trochu i nad Biskají o aspoň nějakou kontrolu. A zdržovali jak mohli - zaháněli tě pod hladinu abys musel vyčerpat baterie, mezitím na tebe naváděli DD, moc efektu to nemělo ale aspoň měli hrubý přehled o tom, kolik lodí mají Němci na moři a kam směřují.
_________________ nemám
|
| 16. 06. 2010, 11:41 |
|
 |
PBP_Olde
Oberfähnrich z. S.

|
JJ. To byly ale takové nesmělé pokusy, jejichž efektivnost se téměř rovnala nula. Neměli na to ani vhodná letadla ani vybavení. Šlo téměř o náhodu, pokyd našli kontakt. Od 43. to však již bylo jiný kafe a ponorky musely změnit trasy a dost si zajíždět.
| 16. 06. 2010, 15:07 |
|
 |
Tupoun
Stabsbootsmann

Naloděn: 17.5.2010
|
Já jsem v poslední misi a už mám sestřelených dokonce osm letadel  . A to jsem jich potkal devět
Jinak problémy s ukládáním jsem za celou dobu hraní nezaznamenal a to ukládám před každým útokem. Je sranda, že člověk nikdy neví jaké bude po načtení počasí a jestli tam kořist zůstane.
Naposledy upravil Tupoun dne 16. 06. 2010, 19:51, celkově upraveno 1 krát.
|
| 16. 06. 2010, 19:47 |
|
 |
Milan L.
Oberfähnrich z. S.

|
Jojo, Ubi má rádo překvapení. Já jsem taky opouštěl můstek (=hru) za prudké bouře ráno, po spuštění savu jsem se ocitl v nádherném podvečeru, jen můj hlídkový si zapomněl svlíknout kapokový plášť.
Jinak mě dost mrzí, že se mi tady zatím jaksi pro nedostatek létajícího materiálu nepodařilo vystopovat polohu žádné letadlovky. V SH3 se mi to už povedlo několikrát, oni Swordfishe neměly nijak velký dolet, a když si se na plný pecky vrhnul do směru odkud přiletěly, mohls ji stihnout. Američani v Tichomoří sice tvrdě nařizovali pilotům vyhledat svou loď podle souřadnic protože ze zkušeností věděli že se proti Japům nevyplácí trčet na místě, ale Němci neměli letadlovky a tak překvápko nehrozilo. Angláni většinou radši na svý kraksny počkali, dokud neměli všechny kuřata v kurníku. On byl u Sworda zázrak už to, že doletěl. A to s nima dokázali psí kusy.
_________________ nemám
|
| 16. 06. 2010, 21:04 |
|
 |
Sepp von Ch.
Oberleutnant z. S.

|
2 Olde: Což o to, techniku i neustále se zlepšující vybavení měli, ale v naprosto nevyhovujícím množství. Např. tak slavná protiponorková zbraň jakou byl Liberator začíná Pobřežní velitelství používat už v roce 1941, když v polovině roku 1941 byla zformována 120. peruť a 7. srpna přistává na její základně v Nutts Corner první plně vystrojený "Libi" Mark. I (OH-A, AM928) a o 2 měsíce později s jiným Liberatorem poškozuje tahle peruť první německý U-Boot. Jenže těchto kvalitních letadel (ale i Hudsonů, Catalin, Wellingtonů atd. vybavených radary a další moderní technikou) bylo vyčleněno pro Costal Command zoufale málo. Stejně jako radarů. Britové měli i v této době centimetrové radary, jenže když vrcholil Blitz (noční útoky Luftwaffe na Británii), bylo těch pár kousků potřeba do nočních stíhaček a na Pobřežní velitelství se jaksi nedostalo. A tak můžeme pokračovat. Nechci nosit dříví do lesa, zrovna Ty si Olde "letec", takže tohle všechno víš. Leighovo světlo taky nebylo neefektivní, taktéž nové hlubinné nálože nastavené na větší hloubku. Ale nic z toho nebylo dostupné v množství, aby to mohlo být efektivní.
_________________ U-552 
Rudý ďábel-lovec tankerů!
"Každý ponorkář zcela jistě v srdci cítil záři širého moře a úkolu, jenž mu byl svěřen, cítil se bohatý jako král a s nikým by své místo nevyměnil."
"Heslo U-Bootwaffe: Jsme solidní firma."
Velkoadmirál Karl Dönitz
|
| 16. 06. 2010, 21:13 |
|
 |
|
|
Právě je 19. 03. 2026, 20:56 | Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Strana 2 z 12
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|