Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 15 z 26
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 24, 25, 26  Další
Vaše hlídky
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek  
Vím že asi pro zdejší kapitány to nebude nic moc, ale když jsem plul kolem anglických břehů, tak jem v noci narazil na konvoj. Bylo jasno ale rozhodl jsem se útočit na hladině. Nakonec jsem potopil všech 8 obchodních i tři eskortní lodě. V délce skoro 50km se tak táhla lajna postupně potopených lodí. Zvlášť u jedné lodi jsem si nebyl jistej jejím potopením. Úhoř narazil do zádi, nevybuchlo ale vypnulo se a odrazilo se. Už sem řval Mad . Když v tom se odražené torpédo sneslo k lodnímu šroubu, který do něh praštil a torpédo vybuchlo. Nezničilo sice loď ale nebyla schopna pohybu a tak jsem si udělal křížek a později se vratil abych ji dorazil.
Potopil jsem tak celý konvoj čítající 11lodí během jedné noci. Surprised

Správný kapitán, jde ke dnu i se svou lodí.-Ono to u ponorek většinou ani jinak nejde Very Happy
U-BOOT VIIB U53 kapitán Ernst-Gunther Heinick
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Muzu poprosit zdejší kapitány aby mi (a ne jenom mě) sem napsali místo a dobu kde nalezli své nejlepší úlovky.
Děkuji. Za celou válku totiž potkám jenom par lehkých křižníků.
 Sad  Sad

Správný kapitán, jde ke dnu i se svou lodí.-Ono to u ponorek většinou ani jinak nejde Very Happy
U-BOOT VIIB U53 kapitán Ernst-Gunther Heinick
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Dnes trochu netypicky... Surprised

Záblesky budoucnosti, část první...

Prosinec 1939. 30. listopadu tohoto roku si sovětské Rudé Námořnictvo má projít "generálkou" na Velkou Vlasteneckou válku. Toho dne totiž SSSR vstoupil do války s mladou Finskou Republikou, která se po revoluci od Ruska odtrhla a vyhlásila nezávislost.

Již 1. prosince vyplula na svou první "ostrou" patrolu i ŠČ 304

Cílem je Finský záliv a pobřežní doprava mezi městy Viipuri a Helsinkami. Konvoj na sebe nenechá dlouho čekat...

Tady je máme, Ryttiho přisluhovače kapitalistů!
Na zdejší poměry je silně chráněn, je tu moderní přestavěný ledoborec a směs všemožných rekvírovaných bárek na křídlech.
Ponorka vyplouvá do útoku a zaměřuje. Torpéda 1-4 pal!

2 cíle, dvakrát dva zásahy. Výsledek dle nejlepších tradic Rudého námořnictva.

První loď se potápí ihned, druhá bohužel odplouvá, ale Finové začínají po ponorce pátrat, jedna z bárek spatřila torpédo...

Ale hrdinná ŠČ-304 z jejich spáru uniká a přesouvá se na jih a potom směr Kronštadt.

V noci ale spatří stín... A z bližšího pohledu zjistí, že jde o nepřátelskou ponorku!

Identifikace potvrzena, jedná se o Vesikko. Okamžitě odpalujeme torpédo, které Finy posílá na dno...

Pak následuje návrat skrz minová pole domů, do Kronštadtu.

ŠČ-304 je první Sovětskou ponorkou, která v Zimní Válce potopila nepřátelské plavidlo, a to hned dvě a navíc jedno těžce poškodila.

Tak až na 11. pokus...  Rolling Eyes

Naposledy upravil Günther Königg dne 12. 11. 2009, 23:08, celkově upraveno 12 krát.

33.flotila | Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Opravdu trochu netradičně, dobrý gunther Surprised  Laughing

Rychle a stylově.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ

Citovat
Příspěvek  
Tak mám za sebou sedmou misi z kariéry, první na typu IXB. Výsledek je docela dobrý i s jedním těžkým křižníkem Smile

LODNÍ DENÍK

Datum a čas
 Umístění
 Výskyty

9.6.40.
1756 hlídka 7
U-65, 2. Flotila
Doleva na: červen 9, 1940, 17:56
Od: Wilhelmshaven
Úkoly mise: hlídka v sektoru AN31
14.6.40.
0941 mřížka 44 Potopeno lodi! SS Astronom (Large Kupec), 6435 t. Cargo: Síra. Posádka: 109. Posádka ztratila: 73
2206 mřížka 18 Potopeno lodi! SS Port Hardy (Large Kupec), 6279 t. Náklad: Iron státě Oregon Posádka: 99. Posádka ztratila: 69
2216 mřížka 44 Potopeno lodi! SS Eagle Wing (Medium Cargo), 5568 t. Cargo: dřevo. Posádka: 38. Posádka ztratila: 24
2216 mřížka 44 Potopeno lodi! SS Sheaf koruna (Granville-typ Freighter), 4708 t. Cargo: uhlí. Posádka: 94. Posádka ztratila: 16
2233 mřížka 44 Potopeno lodi! SS Reuben Tipton (Medium Cargo), 5569 t. Cargo: dřevo. Posádka: 46. Posádka ztratila: 21
16.6.40.
0458 mřížka 13 Potopeno lodi! MV Vystavovatel (Large Cargo), 6772 t. Cargo: dřevo. Posádka: 37. Posádka ztratila: 23
18.6.40.
1124 mřížka AE 95 Potopeno lodi! HMS Cornwall (Kent třída), 13.300 tun. Posádka: 915. Posádka ztratila: 155
19.6.40.
1146 mřížka 11 Potopeno lodi! MV Empire Ruby (Pobřežní Tanker), 1190 tun. Cargo: ropy. Posádka: 18. Posádka ztratila: 13
1651 mřížka 13 Potopeno lodi! SS destro (Small Kupec), 3459 t. Cargo: dřevo. Posádka: 54. Posádka ztratila: 43
22.6.40.
1639 mřížka AM 64 Potopeno lodi! SS City of Manchester (Velká Kupec), 7795 t. Cargo: General Cargo. Posádka: 65 let. Posádka ztratila: 48
1701 mřížka AM 64 Potopeno lodi! SS Alžírská (Tramp Parník), 2286 t. Cargo: General Cargo. Posádka: 29. Posádka ztratila: 5
1723 mřížka AM 64 Potopeno lodi! SS Ariosto (Small Freighter), 2228 t. Cargo: zrna. Posádka: 31. Posádka ztratila: 6
23.6.40.
0718 mřížka AM 64 Potopeno lodi! SS Stalingrad (Small Kupec), 3389 t. Cargo: dřevo. Posádka: 40. Posádka ztratila: 25
0833 mřížka AM 64 Potopeno lodi! SS Eugene Lykes (Medium Cargo), 4297 t. Náklad: Iron státě Oregon Posádka: 58. Posádka ztratila: 24
24.6.40.
0539 mřížka AM 64 Potopeno lodi! SS Lina Matković (Passenger / Cargo), 2253 t. Cargo: General Cargo. Posádka: 60. Posádka ztratila: 22
0620 mřížka AM 64 Potopeno lodi! SS Winona (Pobřežní Freighter), 1872 tun. Cargo: potraviny. Posádka: 23. Posádka ztratila: 8
25.6.40.
0040 mřížka AM 64 Potopeno lodi! SS Menelaus (Large Kupec), 7662 tun. Náklad: Mail / balíčky. Posádka: 84. Posádka ztratila: 78
0106 mřížka AM 64 Potopeno lodi! MV Augustina (Intermediate Tanker), 3490 tun. Cargo: ropy. Posádka: 16. Posádka ztratila: 3
0113 mřížka AM 64 Potopeno lodi! SS Maja (Large Kupec), 7663 t. Náklad: Vojenské Stores. Posádka: 106. Posádka ztratila: 24
0452 mřížka AM 64 Potopeno lodi! SS Norwich City (Říše-typ Freighter), 6780 t. Cargo: Síra. Posádka: 54. Posádka ztratila: 46
0629 mřížka AM 64 Potopeno lodi! SS Baron Inchcape (Empire-typ Freighter), 6781 t. Náklad: Měď státě Oregon Posádka: 49. Posádka ztratila: 31
30.6.40.
Mise 2322 vysledky
Ztracená Posádka: 0
Lodi potopeno: 21
Letadel zniceno: 0
Potopena tonaz: 109.776 t

Nahánělo mě u Belfastu nějaký letadlo, první za celou kariéru, zatím. Ani nevím co to vlastně bylo.

Naposledy upravil Bobo Wolf dne 24. 11. 2009, 20:56, celkově upraveno 2 krát.

Dodám nové i repasuju staré akumulátory do notebooků, vrtaček, RC modelů, záložních zdrojů, airsoft guns apod. Akumulátory AFA do ponorek nejsou, došly válečné zásoby olova razz

Citovat
Příspěvek  
No tak to lietadlo vidim prvy krat v zivote  Shocked  ale inak fajn plavba 21 lodi 22 torpedami to je uspech!Gratulujem! Kapitan

Citovat
Příspěvek  
řekl bych, že to bude totok: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/Bristol_Blenheim.png
nebo totok: http://www.military.cz/british/air/war/bomber/beaufort/bfort_draw.gif

Citovat
Příspěvek  
Donitz: na křižník a jeden empire jsem použil dvě tropéda, jinak všechno podle Kretschmera, některé utopila palubní 105ka Wink

Willy: bylo to poměrně malý a dost prosklený jako malý dopravní aerotaxi, ale na hřbetě to mělo kulometnou věž Question

raccoon: máš recht, je to Anson Wink

Holt GWX umí vždycky něčím překvapit. Jinak v průběhu mise jsem přes JSGME modoval to moře, slunce, barvu vody a texturu ponorky. Chtěl jsem si vyzkoušet jaký vliv to bude mít, když jsem to nenechal až na začátek nové mise. Všechno funguje bezvadně, na funkci živočicháře to nemělo vliv. Ten křižník je ještě v původním znění, ale po namodování dostalo počasí a požitek ze hry jiný rozměr. Červánky a mraky jsou dokonalý hurra

Naposledy upravil Bobo Wolf dne 25. 11. 2009, 08:34, celkově upraveno 3 krát.

Dodám nové i repasuju staré akumulátory do notebooků, vrtaček, RC modelů, záložních zdrojů, airsoft guns apod. Akumulátory AFA do ponorek nejsou, došly válečné zásoby olova razz

Citovat
Příspěvek  
to willy: to éro je Avro Anson; většinou se nepoužíval k bojovým akcím, spíše pro výcvik palubních střelců, pro dopravu cestujících atd. (P. Closterman ho ve své knize nazývá "dostavník")

........Dopoledne 20.března  (1945 - raccoon) nám "dostavník" anson přivezl čtyři četře-piloty a jednoho štábního rotmistra. Poslední z těchto pěti nováčků se nechal zabít 23.března.........(Pierre Closterman - Velký cirkus); myslím, že tohle taky moc nepotřebuje komentář; prostě to bylo hustý až do konce

Naposledy upravil Sarroth dne 25. 11. 2009, 19:20, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
racoon: máš pravdu, v  těch anglánskejch letadlech se moc nevyznám

Citovat
Příspěvek  
nelam si s tím hlavu - já se trochu v nich vyznám a ausgerechnet v těch anglánech nejvíc; pohříchu, zase se neorientuji v dlouhé řadě dalších věcí.....mimo to koukám, že se mi tam povedl překlep - mělo tam být "čtyři četaře-piloty" (myslel tím v RAF hodnostech Sgt. - sergeant)

edit: ještě jedna malá věcná: některý anson je k vidění i bez té střelecké věže na hřbetě; mám ten pocit, že takový dokonce používala k výcviku 311 (Czechoslovak) squadron

Naposledy upravil Sarroth dne 25. 11. 2009, 19:19, celkově upraveno 1 krát.

Citovat
Příspěvek  
Raccoone edituj si ty příspěvky do jednoho, jinak s tebou myšák udělá krátkej proces a vytočenýho hlodavce admina neradno pošťuchovati Laughing

Citovat
Příspěvek  
Nehledat za tím prosím ješitnost, pouze snahu o vzdělávání mužstva.
http://silenthunter.cz/forum/faq.php#28

Jinak racoonův příspěvek spojen, tento později smazat. Dík.

"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"

Citovat
Příspěvek  
já bych to klidně i editoval do jednoho, jenomže to je jedna z té řady věcí, jež nezvládám

Citovat
Příspěvek  
Raccoo, vpravo v horním rohu máš tlačítka "QUOTE" a "EDIT", když stiskneš EDIT, tak můžeš upravovat text, opravit příp.hrubky nebo něco doplnit. Dole se ti pak objeví kdy a kolikrát jsi příspěvek upravil. Po editaci, ale příspěvek zůstane pro všechny jako přečtený Wink

Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 15 z 26
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 24, 25, 26  Další