Tak jsem použil návod pro 2 instalace a je to tam taky
Instaluju na default, ale je to o ničem - asi tam hodím i tGW jestli to je kompatibilní
(pozn. pro ty rejpavější: SH je myšleno jako SH bez tohoto modu
)
S-boot mod beta v0.2
Na začátek člověka uvítá pěkně udělaná loadovací obrazovka, menu klasika ze SH.
Nejprve jsem zkusil kariéru. Kromě drobnosti, že místo ponorky máte schnellboot, vás čeká to samé jako u SH
. Až teda na další drobnost, ktero je jiné ovládání. Prvních 5 minut hry jsem se snažil přijít na to, kudy se dostanu na můstek. I to se mi nakonec podařilo, dokonce jsem i vyplul.. z ponorkového krytu
Brzy se mi poštěstilo potkat nepřítele. Tak jsem dal plnej vpřed a cca v 600m zahájil útok. Poté co jsem vypálil, zjistil jsem že jsem cca 50m od lodi
, rychle jsem otočil a těsně jsem ji minul ( torpédy i trupem
). Nevyšel mi ani druhý útok. Jak jsem nakonec zjistil, je to tím, že jsem měl manuální míření a na schnellbootu mi WE odmítal prozradit údaje cíle
Vytvořil jsem si misi, konkrétně útok na malý konvoj (6 obchodních, 1 DD a 2 trawlery ) v Severním moři. Já a 2 kamarádi (kteří i přes naprogramovanou trasu stáli a nechali se ,,přejet" ( to se nedá ani nazvat taranem, opravdu ho přejel
) DD
) a vyzkoušel jse útok na konvoj. Tohle je opravdu něco úplně jiného než ponorkový útok ( kdo by to řekl?
). Jednoduše: je to opravdu rychlé, takže žádné míření úpravy ale ,,rohr 1 und 2 los!"a pak rychle pryč a nabíjet
Během nájezdu jsem samozřejmě neušel pozornosti eskorty, která do mě začala okamžitě pálit, co jim zbraně stačily. Odpálil jsem 2 torpéda na small tanker, obrátil a kličkoval jako zajíc, přičemž jsem stejně dobrých 8 ran schytal a pomalu začínalo zatékat do lodi. Mezitím jsem si stačil všimnout, že 1 torpédo loď opravdu zasáhlo, ale nevybuchlo. Tak jsem dobil a vrátil se, přičemž se eskortě ještě nepodařilo zformovat. Stříleli jen zdálky, ale nezasáhli.
Zaútočil jsem z cca 600m, při polovičním chodu ( což je asi 28 kts
- plný je 40) opět 2 torpédy. Potom plný chod a pryč. Tentokrát zásahy 2, ale jen jeden výbuch. Na potopení lodě však postačil. Odpálení torpéd samo je převzato ze SH, ale ze schnellbootu to vypadá jinak - a krásně
( viz screeny na konci )
Dále je na palubě Flak - 1*37mm a 2*20mm. Ovládání je stejné jako u SH, jen jsem neměl tu čest vyzkoušet ho na opravdový cíl
Ani model poškození není tragédie jak jsem očekával po shlédnutí screenu beta v0.1. Místo IIA je tu opravdový schnellboot, zpracovaný podobně jako ponorky v SH
Ovládání - těžko popsat. Hledejte věci tam, kde byste je v SH rozhodně nehledali
Ocenit se dá přístrojová deska na levé straně, bohužel i s hloubkoměrem ( kolik schnellboot vydrží jsem zatím nezkoušel
)
A skoro na závěr něco o vaší lodi...
S-boot třída S-100
S-Booty třídy 1939/1940 byly největší lodě této třídy stavěné v letech 1940-1945 Německem. Vycházelo se ze zkušeností prvních měsíců války - byla zesílena protiletadlová výzbroj a přidán ochranný kryt proti útokům britských torpédových a dělových člunů. Poháněl je diesel Daimler-Benz Diesel, který jim umožnil překonat rychlost 40 kts.
Britské lodě, letadla a také miny potopily ze 100 postavených lodí téměř všechny. Přeživší byly rozděleny mezi vítězné země. Později se jich několik vrátilo do německa jako experimentální lodě.
Screeny dodám později, moc jich ještě nemám
A hlavně se odmítají uploadnout
Budu je muset zmenšit
Chyby v modu: 1) časté nepřipisování lodí
2) pád misí, kde v SH začíná hráč ponořený
3) Interiér ponorky
4) systém vylepšování zatím chybí
5) při určitém zvětšení blbne mapa
6) ( oproti SH rozházené ovládání )
7) DD používají protiponorkové taktiky ( potápějící se S-boot zasypali hlubinnými minami )
Co mne příjemně překvapilo: 1) přepracovaná posádka včetně ikon důstojníků ( velitelé S-bootů )
2) model poškození - narozdíl od beta v0.1 je zde opravdu průřez schnellbootem
Naposledy upravil Günther Königg dne 06. 03. 2008, 18:53, celkově upraveno 2 krát.
Ponorkářův slovník |
Hledat |
Pravidla Ligy DK