Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Základy hraní Silent Hunter 3
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek Základy hraní Silent Hunter 3 
Tento topic byl založen za jediným účelem- vysvětlit začátečníkům základní principy hraní tohoto skvělého simulátoru...

Co byste měli určitě vědět?
1) Existuje mnoho verzí Silent Hunteru. Základní verze (tj. 1.0) se dnes už nehraje nikde a nikdy, jako první věc tedy určitě použijte patch na verzi 1.4, návod je zde:
http://silenthunter.cz/forum/viewtopic.php?t=229

2) Když se vám podaří upgradovat hru na verzi 1.4 máte v podstatě další dvě možnosti. Buď se rozhodnete hrát SH3 tak jak je- tzv. SH3 default, tj. nebudete do hry přidávat žádné mody. Přijdete tím sice o některá vylepšení jak funkčnosti tak třebas grafického prostředí, na základní seznámení s principy hry vám to však bude stačit a poznáte, jestli se vám hra zalíbí nebo ne... SH3 je v takovémto stavu hrou poměrně lehkou a nemělo by vám dělat problémy ji zvládnout...

Druhou možností je sáhnout rovnou po nějakém předpřipraveném modu, který SH3 posune na trochu jinou úroveň, většinou se snahou o větší realističnost simulace- ze hry tak můžete udělat opravdový simulátor, k jehož zvládnutí už budete potřebova alespoň všeobecné povědomí o fungování ponorkové zbraně jako takové. Pokud se rozhodnete pro tuto druhou cestu, navštivte určitě speciální sekci našeho fora s názvem Mody, tam se o vybraných modech můžeš dozvědět více včetně způsobů jejich instalace.

3) Ať už jste si vybrali jakoukoli z možností, doporučuji vám po prvním spuštění SH3 začít tréninkem. Zjistíte základy ovládání, naučíte se přepínat jednotlivé pohledy a navíc se vám úspěšné absolvování tréninku vyplatí v tom, že při začátku regulérní válečné kariéry dostanete k dobru nějakou tu prestiž(viz. níže) k dobru.

4) Kariéra
Kariéra je základ hraní SH3. Vyberete si dobu začátku vaší kariéry, a zařadíte se do flotily dle vaší volby. Touto volbou ovlivníte již na začátku dost věcí, takže vybírejte pečlivě!

Doba startu kariéry se velmi odrazí v tom, jakým způsobem se budou odehrávat boje mezi vámi a spojeneckými loděmi- na začátku války bude jak vaše tak jejich vybavení odpovídat reálné situaci, tudíž můžete zapomenout na radar, pokročilá naváděná či polonaváděná torpéda, šnorchel, proti-sonarové nátěry apod. Nepřátelská válečná plavidla by teoreticky měla být téměř hluchá a slepá, jak sami zjistíte (a v závislosti na verzi hry) není tomu tak vždy.
Postupem doby se samozřejmě technické vybavení rapidně zlepšuje a to hlavně na straně spojeneckých lodí, takže taková patrola v roce 1944 je značně jiné kafe než patrola na konci roku 1939. S postupem doby se také dostává do popředí největší spojenecká protiponorková zbraň vůbec- letectvo. Zatímco v počátcích války se vám málokdy stane, že by vás letadla vyčmuchala a zaútočila na vás, budete ke konci války zažívat jen velmi málo okamžiků, kdy budete před letectvem chráněni.

Výběr flotily pak pro vás bude určující v tom smyslu, že se díky přiřazení k určité flotile dostanete k danému typu ponorky a budete umístěni na odpovídající základně. Obojí se samozřejmě dá později během kariéry změnit- po určité době strávené u jedné flotily můžete zažádat o převelení k flotile jiné. Typ ponorky buď můžete vylepšovat díky době-odpovídajícím změnám- tj. pokud jste u flotily, která je vybavená ponorkami typu VII, začnete pravděpodobně na typu VIIB a postupem doby přejdete na VIIC atd.
Pozor: Pokud jste u flotily, která používala ponorky typu VII, nemůžete (až na výjimky) upgradovat na ponorku typu IX nebo později i XXI. Jedinou možností je pak tedy zažádat o převelení do flotily, která daný typ provozuje...

5)Patrola
Po úspěšném zařazení se do německého námořnictva jste vysláni na svou první bojovou plavbu. Ještě před samotným spuštěním mise doporučuji to, abyste si nastavili obtížnost podle toho, jak vám bude vyhovovat. Pokud s SH3 opravdu začínáte, nebojte se hrát na minimální obtížnost- budete ušetřeni nepříjemných překvapení v podobě torpéd lítajících na všechny strany od vašeho cíle, torpéd vybuchujících skoro ihned po odpálení či torpéd, které naopak nevybuchnout nikdy Smile. Postupem doby, až si SH3 více osvojíte si jednotlivé volby můžete pomalu vypínat...

A jak tedy probíhá samotná patrola? Je vám přidělen čtverec, ve kterém máte hlídkovat po dobu nejméně 24 hodin. Označení čtverce zjistíte při briefingu před patrolou a nebo si ho poté kdykoli během plavby můžete připomenout s využítím klávesy F8. Vaším úkolem je tedy doplout do daného sektoru, hlídkovat tam alespoň oněch 24 hodin a pak už si vlastně můžete dělat co chcete- zůstat i nadále v daném sektoru či se pokusit narazit na nepřátelské lodě v sektorech s hustší námořní dopravou. Za splnění těchto dvou úkolů dostanete určitou sumu renownu(= prestiže), za kterou si později můžete kupovat ona různá vylepšení či nové typy ponorek. Další renown se k všemu účtu připočítává za potopené lodě, přičemž platí, že za větší lodě(větší tonáž) je obecně více prestiže než za lodě malé a poměrně dost prestiže je také za potopení válečných lodí, které ovšem nejsou vaším primárním cílem!
Je jasné, že každý chce potopit nějakou tu letadlovku či bitevní loď, mějte však vždy na paměti, že hlavním cílem německých ponorek za druhé světové války bylo potopení co největší tonáže obchodních lodí!

Patrolu můžete ukončit dvěma způsoby- kdykoli když v dohledu není nepřátelská loď stačí zmáčknout ESC a tam vybrat Exit- Return to base, nebo doplujete-li až do blízkosti přátelské základny tak opět přes ESC a Exit- tam by se vám již měla objevit možnost Dock at "název zakladny".

6)Co po patrole?
Nyní záleží, v které základně jste zakotvili. Pokud jste se vrátili do své domovské základy, můžete odměnit svou posádku medailemi či povýšeními a zlepšit vybavení své ponorky. Pokud jste zakotvili v jine základně než ve své domovské, hra vám neumožní ani jednu z těchto dvou činností vykonat. Bude vám doplněno palivo a střelivo a po spuštění další mise se objevíte u dané základny se zadaným hlídkovým čtvercem NULL. Je tedy jen na vás, zda se vydáte někam na lov, nebo se prostě jen spokojíte s tím, že doplujete na svou domovskou základnu pro další rozkazy.

Povyšování posádky je podmíněno dvěma faktory: Musíte mít od velení svolení s povýšením daného počtu mužů posádky. Čím úspěšnější vaše patrola byla, tím více těchto schválení obdržíte. Čím lepší vaše posádka je (větší hodnosti, více medailí), tím lépe vykonává své funkce, tím větší má výdrž. Naprosto stejně to funguje i s medailemi.

Zlepšování ponorky nebo případně i pořízení si lepšího typu je je pak podmíněno množstvím renownu a dostupností daného vylepšení. Pokud tedy je možné vylepšení pořídit a vy máte dost našetřeného renownu, není problém vylepšení instalovat. POZOR: Až se dostanete k pokročilejším akusticky naváděným torpédům, zjistíte, že i ony vás stojí renown, a to ne zrovna malé částky. Jako skoro všechno v SH3 se to samozřejmě dá vhodnými zásahy do konfiguračních souborů změnit, ale napoprvé to skoro každého dost vyleká...

A to je v podstatě téměř vše, nic jiného od Silent Hunteru 3 nemůžete očekávat Smile. Osobně bych vám určitě za všechny pokročilé námořníky popřál to, abyste objevili krásy podmořského boje a to zejména těch okamžiků, kdy netrpělivě odpočítáváte vteřiny chybějící do zásahu torpéda, umístěného přímo doprostřed obrovského tankeru plujícího uvnitř mohutně chráněného konvoje...

Na konec ještě umístím odkaz na Často se opakující dotazy a problémy, vězte že velení tohoto webu nechce nikdy nikde slyšet otázku na něco z toho, co je tam jasně napsáno a popsáno!!!
http://silenthunter.cz/forum/viewtopic.php?t=20

Šťastný lov...



Naposledy upravil mysak_bob dne 28. 03. 2008, 11:09, celkově upraveno 2 krát.
Naposledy upravil Sarroth dne 25. 10. 2007, 10:24, celkově upraveno 2 krát.
Naposledy upravil Wara dne 26. 01. 2007, 17:26, celkově upraveno 2 krát.

_________________
War... War never changes...
-----------------------------------------------------------------------
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek Dotaz 
Dobry den,je tedy lepsi pro absolutniho zacatecnika hrat SH3 cistou bez modu,nebo si tam hned ze startu aplikovat GWX? Diky.


Citovat
Příspěvek Re: Dotaz 
seldon napsal:
Dobry den,je tedy lepsi pro absolutniho zacatecnika hrat SH3 cistou bez modu,nebo si tam hned ze startu aplikovat GWX? Diky.


Ahoy!
Asi takto základní SH3 je taková jalová kravička, relativně jednoduchá a na seznámení s hrou ideální. Pokud jste námořníku nikdy nic podobného nehrál jděte nejprve do defaultu(základní verze). Ohledně modů silně doporučuji najít si čas a  pročíst si zde danou sekci(sekce) a celé. SH3 "Mody" a "Skladiště - Mody" a vybrat si to co Vám jednou bude sedět...GWX opravdu nemusí být Vaše zlatá cesta.


_________________
<<<Ubisoft je jednička!


"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"
________________________________________________________
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Osobní složka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Diky,jelikoz hraji obdobne kousky,aspon dle meho gusta, IL2 a Flashpoint,plne addonu,modifikaci a kampani,tak to poradne rozjedu tedy ve verzi zakladni,a pokud mi hra sedne,tak tam navalim vse,co jest potreba.Lovu zdar.


Citovat
Příspěvek  
dá se ovládat jen jeden motor?(manévrování)

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
bohuzel neda


_________________
Chlapi, čtěte to forum. Je toho tady opravdu dost a často se ptáte na to, co tu je už popsáno. Děkuji


Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
já bych řekl že dá Smile i když ne přímo.

stačí když máš zapnutý dobíjení akumulátorů, pak je jeden motor vypnutý a ovládáš pouze ten co je v provozu Very Happy

ale to je jen mé škodolibé popíchnutí Very Happy



Naposledy upravil old_Mr_Grim dne 31. 05. 2008, 17:04, celkově upraveno 1 krát.

_________________
Ponorky jsou bezpečnější než letadla...důkazem tohoto tvrzení budiž fakt, že je mnohem více letadel pod vodou, než ponorek ve vzduchu.

Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ

Citovat
Příspěvek  
Možná by tento příspěvek patřil do ligy,ale doufám,že se někdo ze zkušených kapitánů ozve a poradí? Rolling Eyes Brouzdám fórem, ale jak si vygenerovat číslo ponorky do hry jaký já chci? To jsem nenašel. Našel jsem jak asi trvá jedna mise v lize. A ještě: pravidla ligy,kdy se hraje to jo, to tady všechno je,ale takovej navod jak tam natáhnout mapu, to číslo ponorky a jakej je zevrubně celkovej průbeh. Takovej briefingovej navod pro začínajícího, co online nikdy nehrál. Smile  (nemyslím tím, jak se vůbec SH hraje  Shocked )Předem děkuji,zatím zbrojím a tu ligu bych rád zkusil,jakmile budu mít vše ready a Bdu dá svolení Rolling Eyes


_________________



Deep "n" Down
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem....jako naše vláda...a EU..to stále platí
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
Číslo ponorky do hry není třeba dávat, stačí ho napsat do přihlášky. V lize mám ponorku U-510, ale během hry v panelu oprav hra ukazuje U-953.
Mapa: V příslušném tématu mapu najdeš, stahneš zabalenou mapu a pomocí WinRaru ji vybalíš do složky C:/Program Files/Ubisoft/SilentHunterIII/data/MultiMissions/English . Tady se ti vytvoří složka s mapou.

Průběh záleží na mapě, když to hodně zjednoduším prvních pár minut přemýšlíš o pozici, vhodných cílech a jak se vyhnout eskortě na čele konvoje, potom při troše štěstí zaútočíš, potopíš pár cílů a zmizíš, než tě najde eskorta. Celé to trvá 1,5 - 2,5 hodiny

A co je na lize to nejlepší? Že to nikdy neni tak, jak píšu nahoře. Vždy se totiž musí improvizovat...  Wink

Tak kapitáne, 33. Flotila čeká!



Naposledy upravil Günther Königg dne 12. 08. 2008, 23:36, celkově upraveno 2 krát.

_________________


33.flotila | Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek to .. Lockersson: 
asi mas pravdu, ze to patri do Ligy, ale asi i sem  (ale trosku jsem to presunul Embarassed  ) .

1.mapy se davaji do adresare ve hre -  .../data/multimmisions/english/..  

2. cislo ponorky si muzes upravit v souboru playersettings.cfg v Document and Settings/user/dokumenty/sh3/data/cfg
EDIT: ale jak pise Gunther - neni nutno menit

3. co se tyce prubehu - nelze popsat, musi se zazit - to poznas pri vstupnich testech  Wink


a jeste jeden EDIT, tentokrat k bodu 3 -  http://silenthunter.cz/forum/viewtopic.php?t=476



Naposledy upravil mysak_bob dne 13. 08. 2008, 00:13, celkově upraveno 3 krát.

_________________
Chlapi, čtěte to forum. Je toho tady opravdu dost a často se ptáte na to, co tu je už popsáno. Děkuji


Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Kluci no sjupér hurra , dobrej návod! toto už bych snad zvládnul. Já už mapy mám stažený v complu,všechny instaly včetně češtiny a dělání děr do lodí(ale na to určitě nebude čas koukat po dírách, jak v singlu) Laughing teď jsem zkoušel, podle toho co jsem ve fóru nalovil se připojit pas blint a vono to klaplo až na to přenášení dat(mám je zatím nízký, ale tento týden budou navýšený)takže to spadlo,ale už jsem měl mrazení v zádech.Na tu atmosféru jsem zvědav. Jo ještě k těm mapám, můžu je tam už všecny do toho adresáře nakopčit nebo se tam dává pouze vždy aktuální mapa? A to by bylo pro dnešek asi vše, a ke které flotě? Bude mi ctí Güntere Königgu pokud bych byl přivelen do 33.flotily Wink  .Dnes již dobrou noc! Ať s námi šíjí šedí vlci celou noc Laughing


_________________



Deep "n" Down
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem....jako naše vláda...a EU..to stále platí
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
mapy si tam muzes dat vsechny - kazda ma svuj adresar (slozku)
jinak BdU zatim flotily neprideluje, takze zalezi jen na tobe, do ktere podas prihlasku  Wink


_________________
Chlapi, čtěte to forum. Je toho tady opravdu dost a často se ptáte na to, co tu je už popsáno. Děkuji


Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Tak jsem to zvládl,opravdu pánové díky,akorát to číslo ponorky šlo trochu jinak,mám visty a tady document a seting není je jen document,ale nakonec přes poznámkový blok jsem ve všech souborech to číslo přepsal, takže se mě už všude ukazuje to číslo co chci, navíc se přes toto dá třeba přejmenovat posádka, no začínáse mi to čím dál tím víc líbit,že si do hry takové údaje můžu trochu dát ku obrazu svému  Shocked Myšákovi dekuji za ten odkaz,ale tam jsem už byl já jsem ten brífink spíš myslel po technické straně,jako jak nastavit hru a compl co připojit a to ujednotit a dát do jednoho bloku, něco jako jsou ta pravidla nebo o co v lize jde. Na druhou stranu je velmi zajímavé si fórum pročítat. Ale velmi děkuji a netrpělivě očekávám to moje zrychlení netu, abych se mohl už zapojit


_________________



Deep "n" Down
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem....jako naše vláda...a EU..to stále platí
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
PLESNIVÝ ŠVÉD LOCKERSSON napsal:
Tak jsem to zvládl,opravdu pánové díky,akorát to číslo ponorky...


Jojo, škoda zbytečné práce... Sad  V sekci Mody je na tohle hraní speciálně dělaný nástroj, SH 3 Commander. S jeho pomocí můžeš upravit některáá data ve hře ( číslo ponorky, správa posádky vč. kvalifikací a metálů, úpravy komprese času a mnoho dalších věcí... Wink . Jenom pozor až budeš hrát ligu Wink



Naposledy upravil Günther Königg dne 13. 08. 2008, 23:17, celkově upraveno 1 krát.

_________________


33.flotila | Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
No právě Gunthere Smile  nejsem si zatím zcela jist s tím komandérem, protože chci do ligy a o těch problémech jsem četl,takže že jsem to tam vložil made in klepeta a každá zkušenost je dobrá.(už jsem tam takhle prdnul přelévající se vodu i life boot) Snažím se nejdřív než s něčím vylezu,sledovat fórum, ale někdy je to zapeklité Mad  a ne a ne to najít nebo zjistit. Díky


_________________



Deep "n" Down
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem....jako naše vláda...a EU..to stále platí
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.