|
Strana 11 z 26
|
| Autor |
Zpráva |
Milan L.
Oberfähnrich z. S.

Naloděn: 22.8.2007
Medaile: 2 ( více...)
|
Tak za ten křižovací vzorec se omlouvám. Ještě jsem ho tady nepoužil, tak jsem automaticky myslel že je v ranku navigačního důstojníka, ale v SH3 a SH4 normálně je. Tady - i když se mi to taky začíná líbit - je přesto spousta věcí opravdu k breku. Např. kormidlo pomocí vesla používali už staří Féničané, ale Ubi musí mít novinku - žádné. To tu opravdu ještě nebylo, první loď řízená asi vůlí (údajně mapou?!) Nevím. Nebýt modařů tak to není k použití. Tuhle hru vlastně zprovoznili oni, a Ubi vezme peníze. Je to fér? Myslím že ne.
To Milhaus65: když plují DD v sevřené formaci třeba po čtyřech, tak tam nic není - to je obyčejná Task Force (tak ji aspoň označují). Musíš hledat DD seskupené do kruhu, takový prstýnek a je jich víc - nejmíň 6 ale taky 8. Uvnitř je buď letadlovka nebo bitevní loď, někdy i s doprovodným tankerem, i když ve skutečnosti Angličani ještě ve 40 roce na moři tankovat neuměli - lodi admirála Toveye málem musely přerušit stíhání Bismarcka kvůli nedostatku paliva.
Naposledy upravil Milan L. dne 13. 06. 2010, 22:59, celkově upraveno 1 krát.
_________________ nemám
|
| 13. 06. 2010, 22:47 |
|
 |
Milhaus65
Kapitänleutnant

Naloděn: 20.2.2007
Ponorka: U-129
Medaile: 38 ( více...)
|
Další dotaz. Mám splněny 4 mise. Poprvé jsem vyrazil v březnu 1940 k Norsku na ukol WESERxxxx něco. 3x mi BDU změnilo místo hlídky a 1.4.1940 mě poslalo zpátky na základnu. Bez výstřelu jsem v docích a mám si vybrat kam chci v další misi. Na výběr je zase opět jen nesplněná WESERxxxx. Co teď ?
P.S. Odinstalaci SH5 mi nenvrhujte pls :-)
| 27. 06. 2010, 21:41 |
 |
 |
Milan L.
Oberfähnrich z. S.

|
To Milhaus65: klidně třeba i opakovat. Je to taková "špinavost" Ubi, která vám v termínovaných misích ubírá čas. Je to operace "Weserübung" a je to invaze do Norska. Já ji měl jako vsuvku do úkolů "Britské zásoby" a musel jsem ji splnit do 14ti dnů. Zahrnovala fotoprůzkum Bergenu, a pak se nahoře u Narviku mělo potopit asi 5 lodí a zabránit úniku nebo vniknutí britských těžkých lodí buď do a) Narviku nebo b) Trondheimu. Místo bude dáno, a stačí číhat v zálivech u přístupů k fjordům. Ale úkoly se mohou lišit, je to přece "dynamická" kampaň. Hlavně tady na začátku (myslím začátek války) pečlivě dbejte aby jste tu tonáž potopil v Aréně (tak říkám tomu vyšrafovanému kruhu.) Kdyby jste mimo ní potopil všecka loďstva světa, Hitler by zřejmě nebyl spokojen. Prostě co je mimo je načerno a nepočítá se! (tedy většinou, někdy má i Hitler lepší náladu).
_________________ nemám
|
| 27. 06. 2010, 22:30 |
|
 |
Alois-cz
Oberleutnant z. S.

Naloděn: 27.5.2008
Ponorka: IXC/U-524
Medaile: 9 ( více...)
|
No já to splnil asi o mněsíc dříve a 3x sem vyplul bez mise nic mi to nenabýdlo a musel jsem čekat až upline termín a potápět jen tak.
| 28. 06. 2010, 12:11 |
|
 |
Hogen
Kapitänleutnant

Naloděn: 14.3.2010
Ponorka: U-170 typ IXC
Medaile: 28 ( více...)
|
Milan L. napsal:To Milhaus65: klidně třeba i opakovat. Je to taková "špinavost" Ubi, která vám v termínovaných misích ubírá čas. Je to operace "Weserübung" a je to invaze do Norska. Já ji měl jako vsuvku do úkolů "Britské zásoby" a musel jsem ji splnit do 14ti dnů.......náladu).
Milan toto je výborná odpoveď, pretože Ty hňupíkovia z ubo-kubo sú fakt trafený a to poriadne.Inak oceňujem Tvoj zmysel pre humor a realitu
Naposledy upravil Hogen dne 28. 06. 2010, 14:35, celkově upraveno 1 krát.
_________________ Hogen

|
| 28. 06. 2010, 14:16 |
|
 |
Hogen
Kapitänleutnant

|
|
| 28. 06. 2010, 14:42 |
|
 |
Alois-cz
Oberleutnant z. S.

|
Mně chybí poslední mise ta norská ale ještě se mi neaktivovala.Mám datum únor.
| 28. 06. 2010, 15:13 |
|
 |
Milhaus65
Kapitänleutnant

Naloděn: 20.2.2007
Ponorka: U-129
Medaile: 38 ( více...)
|
Díky za reakce.
Jak poslední Norská ?? To jako Norsko 1940 a konec ?
| 28. 06. 2010, 19:44 |
 |
 |
Milan L.
Oberfähnrich z. S.

|
Ale on to určitě tak nemyslel. Asi myslel že to je poslední přidaná mise "Britských zásob". Obě - hlavní i přídavek musí být splněny jen s malým časovým rozdílem, protože následuje časový předěl, v květnu přijde pád Francie a přesun do francouzských přístavů. Tím opravdu končí kampaň "Začátek války". Jenže - jaké překvapení - sice asi budete přidělen do Lorientu (nebo prostě na Biskaj, Brest, St.Nazaire atd.) ale první úkol - "Britské pobřežní vody" a opět na stejném místě. Alespoň myslím, kampaň je přece "dynamická".
Jestli můžu radit, nehrňte se do toho Lorientu moc překotně i když tam jste převelen. Z britského pobřeží je to mnohem blíž k zásobení na ostrov Helgoland (asi 80-100 km západně od Wilhelmshavenu) a vyhnete se ztrátě času při manévrování ve Wilhelmshavenu nebo ušetříte víc jak 1800km při objíždění Anglie do Biskajských přístavů. Můžete samozřejmě také skrz La Manch, ale to je o pusinku. Taky můžete pro zásobení využít třeba Rotterdam nebo Antverpy, ale to jsou přístavy hlouběji ve vnitrozemí, výjezdy po řekách se silným provozem = ztráta času. Ale hezké. Jsou i další použitelné přístavy, ale ty už jsou v dosahu tehdejšího vybavení britského letectva a teoreticky mohou být nebezpečné.
_________________ nemám
|
| 28. 06. 2010, 22:11 |
|
 |
Alois-cz
Oberleutnant z. S.

|
jj tak jsem to myslel ne konec hry.
| 29. 06. 2010, 13:16 |
|
 |
piit
Hauptgefreiter

Naloděn: 17.6.2010
|
Mna by zaujimalo ako v stredozemnom mori potopit dve bitevne lode z jednotky H.Nech potopim cokolvek tak mi bitevni lod nezarata.Ako ich najdem???
|
| 02. 07. 2010, 14:26 |
|
 |
Alois-cz
Oberleutnant z. S.

|
Musíš potopit ty správné lodě být trpjeliví hledat a hledat né každá lod s děli je braná jako bitevní atd.
Naposledy upravil Alois-cz dne 02. 07. 2010, 16:36, celkově upraveno 1 krát.
| 02. 07. 2010, 16:36 |
|
 |
Milan L.
Oberfähnrich z. S.

|
To Piit: Tady se těžko radí. Musíš mít cit pro velikost a tonáž. Bitevní loď je masivní obrněnec vždy se dvěma stupňovitě řazenými věžemi vpředu, ráže děl je už na první pohled odlišná např. od křižníků. Zatímco lehký křižník je většinou štíhlá nízká loď s děly ráže většinou okolo 150mm, bitevní lodě mají 356,381 i 406mm. A to je i na první pohled podstatný rozdíl.
Doporučuju ze začátku prohlídnout si to na co chceš útočit "božím okem" než získáš praxi. Reálně bys musel přesný typ rozpoznat podle identifikačních příruček, což je zde téměř nepoužitelné, než se tady pokusíš bez zkušeností "odborně" rozeznat co je to za loď, je za oceánem.
_________________ nemám
|
| 02. 07. 2010, 23:06 |
|
 |
Hogen
Kapitänleutnant

|
pre piit otvor si muzeum a tam si pozri lode a uvidíš jasný rozdiel medzi križníkom a bitevníkom a Milan má pravdu v tom, že je to problém ich najduť ale trpezlivosť ruže prináša
_________________ Hogen

|
| 03. 07. 2010, 07:32 |
|
 |
piit
Hauptgefreiter

Naloděn: 17.6.2010
|
Dakujem za rady.Viem ze keby som nan natrafil tak by som na to dosiel ze to je on.Len ked hliadkujem vo vysrafovanej oblasti tak sa tam neviem k nemu dopatrat.Same lahke alebo patroly v takom prstenci....v strede je niejaka vacsia lod ale aj ked ju dostanem nic nezarata takze to asi nebude ten bitevik.Tak patram dalej
A este otazky....a funguje to zasobovanie co ma spojar v moznostiach?Lebo vzdy mi povie ze nieje mozne....A dalsia vec: Uplay ci ako sa to vola som za tie body klikol na skiny na ponorku ale neviem ako to tam preniest do hry ci ako vobec funguje cely ten uplay...
|
| 03. 07. 2010, 20:45 |
|
 |
|
|
Právě je 12. 03. 2026, 08:29 | Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Strana 11 z 26
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|