Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 1 z 1
U-47
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek U-47 
U-47 byla německou ponorkou typu VIIB během druhé světové války. Na první hlídky vyplula 25. února 1937 z Kielu. U-47 provedla deset bojových hlídek a strávila celkem 238 dní na moři. Přitom potopila 30 obchodních lodí nepřítele (164.953 tun) a poškodila jich osm nebo více. Při jedné z hlídek ztratila člena posádky, Heinricha Mantyka, který vypadl přes palubu dne 5. září 1940.



U-47 se stala slavnou, když dne 14. října 1939, pod velením Günthera Priena, když se jí podařilo proplout na základnu britského loďstva ve Scapa Flow, otvorem v linii obrany, a potopil bitevní loď HMS v Royal Oak, , která byla ve Scapa flow v převážně neupravenému stavu. O mnoho let později,v září 2002, jedno z nevybuchlých torpéd zaražených v trupu potopeného bitevníku vyplavalo na hladinu a pomalu se blížilo ke břehu. Hrozilo další nebezpečí torpédy u-47. Bylo však spatřeno členem posádky norského tankeru Petrotrym. A britské námořnictvo zachytilo torpédo na remorkér, a po identifikaci, že patřící do U-47 63 let dříve, personálu ho nechal vybuchnout kilometr od břehu.



 7. března 1941 se pak U-47 i s 45ti členy posádky na palubě stratila. Ani dnes neexistuje žádný oficiální záznam o tom, co se s ponorkou stalo. Jsou pouze dohady a myšlenky, že na palubě došlo k mechanické selhání, stala se oběťí vlastního torpéda, nebo se možná se stal obětí korvetou HMS Camellia a HMS Arbutus.




Překlad z An wikipedie



Naposledy upravil pombocz dne 23. 07. 2009, 11:31, celkově upraveno 11 krát.

_________________



Správný kapitán, jde ke dnu i se svou lodí.-Ono to u ponorek většinou ani jinak nejde Very Happy
U-BOOT VIIB U53 kapitán Ernst-Gunther Heinick
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Clanok pekny aj ked dost strucny... super Ale je fakt skoda,ze torpedo,ktore vydrzalo vo vode viac ako pol storocia nakoniec len tak odpalili-myslim si,ze ho mali iba zneskodnit a dat niekam do muzea...ved to torpedo bolo svedkom velmi
vzacnej udalosti!!! Smile


_________________
......
.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 1 z 1
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.