|
Strana 1 z 1
|
| Autor |
Zpráva |
Pheus
Černý pasažér
|
 Zaměřování torpéd s RFB
Zdravim, nějakou dobu jsem hrál SH4 (patch 1.4) bez módů a na nižší obtížnost (automatické zaměřování torpéd atd.) abych dostal do krve základní ovládání hry a všechny její principy. Po obsolvování cca 10-ti patrol s průměrným úlovkem 500 000BRT (celkem jsem poslal ke dnu třeba 3x Yamato), jsem si řekl, že je zprávný čas pokročit trošku dál a začal jsem "studovat" mechanismus manuálního zaměřování torpéd. Vše jsem zatím testoval jen na cvičné misi. Identifikace lodi: pohoda, určení vzdálenosti: pohoda, výpočet rychlosti(pomocí stopek a pravítka - cca 275m/min = něco pod 9 uzlů):pohoda, určení "relativního" kurzu lodi (pomocí úhloměru na mapě): pohoda. Výsledek byla cca 75% přesnost palby. To mi pro začátek stačilo a tak jsem si chtěl zpestřit hru nějakými módy, nainstaloval jsem si tedy RFB a NSM. Všechno šlape, drobné rozdíly v ovládání jsem překonal a tak jdu opět vyzkoušet manuální zaměřování. Identifikace: pohoda, určení vzdálenosti: pohoda ALE ejhle, vzdálenost 650m? Bez módu cca 1500m. No tak zkusim další věc, výpočet rychlosti: koukám na mapu a nic, loď tam není, (je jen při velkém oddálení, při přiblížení je kolem ponorky jen síť "úhloměru". Na druhé mapě (nevim jak přesně se nazývá) je loď zobrazena jako miniaturní bod. No dobře, takhle rychlost nezjistim, ale znám jí z minule, takže další věc, určení kurzu: jak mám sakra určit kurz, když tu loď nevidim na mapě? Dobře, tak ho zkusim tipnout. Pálím torpéda, první uhne skoro do pravého úhlu, paráda... Znovu přemeřím vzdálenost, druhé a třetí torpédo už míří zprávně (při tom vzdálenost pořád stejná). Druhé torpédo naráží přesně pod třetí dělovou věž, efektní výbuch a Mogami se lehce sune ke dnu (NSM si pochvaluju, po pěti minutách jsem pro jistotu křižník dorazil "doutníkem" do strojovny, i tak se převrácená loď ještě dluhou chvíli pohupavala na hladině). Takže bych se tedy rád zeptal, jakým způsebem se s RFB určují vlastnosti cíle oproti uživatelsky ohleduplnému (i když né zrovna realistickému) původnímu způsobu? Jak dosáhnu toho, abych měl cíl zobrazen na mapě o mohl s ním provádět výpočty a měření?
|
| 24. 01. 2009, 11:04 |
|
 |
hiroc
Leutnant z. S.

Naloděn: 10.1.2008
Ponorka: U 198
Medaile: 4 ( více...)
|
Zde máš několik videí kde máš ukázáno jak se nastavuje TDC , popravdě řečeno u amerických ponorek jsem to nikterak valně nepochopil ale musíš chápat že v reálu také neměly mapu kde se jim ukazovala přesná pozice a směr lodi bohužel budeš muset některé hodnoty vypočítat podle toho jak je vidíš, tak jak to bylo v SH 3 pořiď si datadisk u německých ponorek to je alespoň podle mne jednoduší neboj to nacvičíš.
http://www.youtube.com/watch?v=1Y58dWSILYY
_________________ (03°35'S,052°49'E) Ztraceni jsou jen ti, kteří se odevzdali osudu. Hans-Ulrich Rudel
|
| 29. 01. 2009, 16:06 |
|
 |
Dave
Černý pasažér
|
zdravim koukl jsem se taky na to video vsechno z toho chapo ale vubec nevim jak zjistil tu zatracenou rychlost
EDIT Quote
Naposledy upravil mysak_bob dne 31. 01. 2009, 21:32, celkově upraveno 1 krát.
|
| 31. 01. 2009, 17:36 |
|
 |
Petr
Stabsobergefreiter

Naloděn: 29.10.2008
Medaile: 2 ( více...)
|
U amrických ponorek změříš vzdálenost, pak chvíli počkáš (min 5s ale chce to víc, pokud chceš mít větší přesnost (asi 1 min)) a změříš znovu vzdálenost. Pak jdeš hned na tu "tabulku" s rychlostí. Tam klikneš na takové tlačítko a v tabulce hlášení se ti objeví nejen rychlost, ale i kurs. Pak nastavíš AoB tak, aby pak v TDC souhlasil kurs lodi,který ti byl nahlášen. Pak je dobré zapnout PK a nakonec znovu změřit vzdálenost.
|
| 31. 01. 2009, 18:37 |
|
 |
Dave
Černý pasažér
|
jo a u Německé ponorky to je jak stim zamerenim ja tedka momentalne SH4 nehraju.
EDIT Quote
Naposledy upravil mysak_bob dne 01. 02. 2009, 18:23, celkově upraveno 2 krát.
|
| 01. 02. 2009, 14:47 |
|
 |
Kosheen
Černý pasažér
|
 zaměření torpéd
může mi někdo poradit?koukal sem na youtube na manuál tdc...jak je možné že když si prohlíží příručku že mu nepřátelská loď stojí skoro na místě?a mě když hledám která to je tak mě sestřelí?navíc já na ponorce nemám tu možnost http://img267.imageshack.us/i/sonar.jpg/ ..nevite co stim?diky
|
| 26. 07. 2009, 10:19 |
|
 |
hiroc
Leutnant z. S.

Naloděn: 10.1.2008
Ponorka: U 198
Medaile: 4 ( více...)
|
Musíš si to přepnout, myslím, že ten třetí a znovu se ti to tam objeví.
_________________ (03°35'S,052°49'E) Ztraceni jsou jen ti, kteří se odevzdali osudu. Hans-Ulrich Rudel
|
| 29. 07. 2009, 09:11 |
|
 |
|
|
Právě je 21. 03. 2026, 04:51 | Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Strana 1 z 1
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|