Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Strana 1 z 1
Strašné zlamání ze SH4........možná obecně z SH
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek Strašné zlamání ze SH4........možná obecně z SH 
Přesně po týdnu hraní SH4 (můj první kontakt s SH, starší díli jsem nehrál) mě po počátečním nadšení tato hra brutálně zlamala. Vyjmenuji jen základní problémy, třeba mi s nimi i někdo pomůžete.

1) nakoupil jsem si na loď SD radar ve víře že mi nějak pomůže - bohužel jediná jeho funkce ve hře je, že neustále upozorňuje na letadla, která by si mě ani nevšimla (mimch. hustota letového provozu je místy až nereálná). Takže dobrých 95% herní doby pouze urputně datluju klávesu pro zrychlení času a sprostě u toho nadávám. Bohužel jsem napřišel na způsob jak radar vypnout, nebo ho z lodi demontovat.

2) související problém s prvním bodem, proč se v pravidelných intervalech zastavuje čas na 1x, když je v blízkosti nějaká loď. Proč nemůžu říci ne, neupozorňujte mě, nebudu na ni útočit, nebo je to třeba loď americká.

3) chybovost torpéd - i když to tady na fóru hodně znalců ospravedlňuje, chybovost torpéd je zde skutečně přepálená. Já, dokud jsem měl tuto funkci zapnutou jsem udělal zkušenost cca 1 chybové ku 2 funkčním, což je opravdu nesmyslně hodně. Z toho vyplívá, že máte vlastně na palubě strašně málo torpéd - vzhledem k tuhosti větších lodí. Takže furt jenom pendlujete do přístavu pro doplnění, ale to je strašně nudné a zdouhavé viz bod 1) a 2).

4) neustále se opakují stejné mise, které navíc často vůbec nesovisí se situací, nebo akcí ukázané v animaci. Furt do kola jsem posílán hlídkovat na stejná místa, třeba přímo k Japonsku, kde je letadlový provoz extrémní, takže se skoro nelze vynořit. Baterie ale vydrží jen pár hodin, takže se stejně kontaku s letadlem nevyhnete, tím pádem jste hned odhaleni a nemáte šanci. Neexistuje nějaký ponorkový simulátor ze současnosti, kde by se dalo vydržet pod hladinou déle? Jediná nehlídkovací mise byla dopravení balíčku, jinak naprostá jednotvárnost, je to normální?

5) oslavovaná grafika je zklamání - pohledy ze vzdálenosti na odlesky a vlnění moře vypadají super, ale všechny modely, dno a hlavně pevnina by mohly být mnohem mnohem detailnější, takhle hra působý již hodně zastarale. Vyloženě trapné je odstřikování vody před lodí a obecně všechna šplouchající voda - podivné odletující obláčky.

Napište mi své zkušenosti, případně řešení těchto problémů. Chápu kouzlo SH, které je stejně hlavně v akční části, kdy někoho torpédujete, nebo před někým unikáte, ale jak se bavit během nekonečných cest přez oceán, navíc neustále obtěžováni letectvem, nechápu.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
procti si forum a zjistis vic  Wink
(verze, patche, mody atd.)


_________________
Chlapi, čtěte to forum. Je toho tady opravdu dost a často se ptáte na to, co tu je už popsáno. Děkuji


Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek Re: Strašné zlamání ze SH4........možná obecně z SH 
1.tiez  som nic ine nerobil len stuchal do klavesy,ale existuje plno modov ktore to mozno upravuju(myslim tu prevadzku).nepoznam,nevenujem sa az tak SH4.Radar sa da vypnut.to by bola kravina,nie?
 Surprised .

2.Je to tak defaultne nastavene...jedna z veci je ze predides kolizii s nejakou lodou.

3.Ale tak to v skutocnosti bolo.... Dve  najmocnejsie a najmodernejsie mocnosti(Usa,Nemci) mali paradoxne najvacsie problemy s torpedami a Americania to mali az do konca vojny.(Japonci boli na tom najlepsie)
 Exclamation .

4.Co napisat?Ucelom resp. ulohou tak ako v SH3 tak i v Sh4 bolo hliadkovanie v urcitom sektore(popripade fotenie...).pocas cesty dostavas rozne hlasenia o polohach uder.zvazov,osamelych lodi ci konvojov."Je na tebe ci sa vrhnes do stihania toho ci oneho druhu nepriatela".Tak to bolo aj v reale.No a predsa hra sa mala co najviac podobat realu.Pradva su tam vesi ktore by bolo trocha doladit ale Viz bod 5.

5.skus mody.riesia niektore neduhy.

Skus SH3(samozrejme+nejaky ten mod).myslim podla toho co pises ze potrebujes trocha akcnejsiu hru a nie len hliadkovat,vyfotit atd,atd...  tip top .


_________________
"Neprajte si, aby to bolo ľahšie,prajte si, aby ste boli lepší!"



Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ

Citovat
Příspěvek  
mysak_bob napsal:
procti si forum a zjistis vic  Wink
(verze, patche, mody atd.)


Patch mám 1.4 což je snad poslední................opravujou to už o vydání a stejně jsou tam hrozný průsery viz. střelba z kulometu. Nejde střílet do stran, protože je tam neodstraněná grafická chyba kdy kamera zajede do textury, takže nic nevidíš + problém s nabíjenim kulometu - nabíjí se jenom když u něj stojíš.

O tom jaký jsou tam bugy, by se toho dalo napsat spousty a to i po patchy 1.4

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
Patch 1.4 je k ničemu.
Jak už ti bylo doporučeno, stáhni si nějaký Mod - už jenom RFB letecký provoz značně vyřeší. RSRD podstatně vylepší celou kariéru. A k tvé poznámce o torpédech - 1 špatné, na 2 dobré, jak už ti psal Kretschmer - tak to ve skutečnosti doopravdy bylo, nic nereálného na tom není. Američané měli ohromné problémy s torpédy Mark. 14 a 18. V podstatě po téměř celou válku US kapitáni nastavovovali tyto torpéda na pomalý chod a nulovou (1m) hloubku, protože chodila z pravidla o několik metrů hlouběji. Osobně tuto taktiku používám a zpravidla mi zazmetkují max. 2-3 torpéda za misi. Což vzhledem k zásobě, kterou USS Gato má, považuju za zanedbatelné. V SH3 jsem si na VII C zatraceně rozmýšlel, kam a jak střílím Very Happy

Ptal jses na Mark. 10 - mají menší dostřel, ale co se týče spolehlivosti při neklidném moři, jsou oproti Mark. 14 v nenahrazení. Takže si jich tak na 6 beru, zbytek Mark. 14

BTW, pokud tě opravdu dohání k šílenství zmetkovitost torpéd, tak si to vypni a máš po problému Smile


_________________
Drauf und durch !!!


Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ

Citovat
Příspěvek  
Milí hemi pokud jsis myslel že budeš od začátku do konce střílet torpéda jak z kulometu tak jsi se spletl ( to jsi asi už zjistil ) toto je simulátor ponorek a ne nějaká bugetová střílečka ze supermarketu . Opravdu jsi se spletl a tato hra není pro tebe .    CLOSED

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Strana 1 z 1
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.