Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 1 z 1
SH-4 Věc:Za co dostanete vyznamenání.
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek SH-4 Věc:Za co dostanete vyznamenání. 
Potopil jsem v přístavu západní Austrálie tři torpédoborce,dva těžké křižníky třídy Kent a to v jediné hlídce a dostal jsem pouze železný kříž druhé třídy.Prien potopil jediný těžký křižník v přístavu a dostal rytířský kříž s ratolestmy. V SH-4 záleží asi jen na množství potopených tun.Nebo ne?


Citovat
Příspěvek  
Záleží na vícero faktorech. Nejen na potopené tonáži, typu lodí, ale i na plnění přidělených úkolů. M. j. taky na tom, na jakou obtížnost hraješ. Když budeš mít (jen takový příklad) toliko 10 % obtížnost, bude Ti renown za potopené lodě a splněné úkoly přibývat pomaleji než když pojedeš na 100 %.

Prien nepotopil křižník, ale bitevní loď. A to byla úplně jiná písnička. Udělování vyznamenání ponorkářům musíš vnímat v historických souvislostech a nevytrhávat to z kontextu. V pozdější fázi války dostal ponorkář dokonce Ritterkreuz i za vytrvalé sledování konvoje, i když z něj nic nepotopil. Ale Dönitz dobře věděl, co dělá.

Navíc nemáš pravdu ani v tom, že Prien dostal za potopení "křižníku" (bitevní lodě) RK+dubové ratolesti. Prien dostal za misi ve Scapa Flow RK, dubové ratolesti později za další výkony (potopenou tonáž).

EK je přiměřené tomuto výsledku a není to vůbec špatný výsledek. Ta tonáž za tyto potopené lodě je cca 25.000 BRT. Prien (i když tam bylo důležité něco úplně jiného, za co byl oceněn) potopil přes 31.000 BRT a v tu dobu již měl přes dalších cca 8.200 BRT "napotápěno". Tak tolik nechvátej, však ten Ritterkreuz Ti BdU udělí jistě brzy a z Německa Ti ho někdo i s etui na východ ve své ponorce doveze Very Happy



Naposledy upravil Sepp von Ch. dne 04. 08. 2012, 13:27, celkově upraveno 1 krát.

_________________
U-552
Rudý ďábel-lovec tankerů!

"Každý ponorkář zcela jistě v srdci cítil záři širého moře a úkolu, jenž mu byl svěřen, cítil se bohatý jako král a s nikým by své místo nevyměnil."

"Heslo U-Bootwaffe: Jsme solidní firma."

Velkoadmirál Karl Dönitz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 1 z 1
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.