Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 18 z 21
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  Další
Rise of Flight (ROF) v obrazech a odkazech
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek II. CZ/SK Speciálka ROF v obrazech 
Je léto 1918 ,letiště Assevillers,den začíná být slunečný skoro bez mráčku a je takové dusno jak kdyby mělo něco přijít .Vzápětí jsme svoláni k veliteli letky ,po cestě vidíme jak nám mechanici osazují nezvyklé 50kg bomby,"Sakra zase ví všechno dřív než my" . Velitel to vybalí bez otálení ,rozvědka zjistila zvýšenou nepřátelskou aktivitu . V našem úseku fronty se chystá průlom,hlavní velení už má přesný plán k odvrácení útoku a jeden z důležitých úkolů má naše letka "Kapitánů" . "Kapitáni" není náhodné pojmenování, protože začátek války jsme strávili u námořnictva ,resp.u ponorek. Na žádosti ,většinou ze zdravotních důvodů, o přeložení bylo vyhověno a z Kapitánů jsou teď povětšinou průzkumáci,bombři a část se dostala i ke stíhačům.
Takže naše skupina DK dostala za úkol v první vlně zničit lehkými bombardéry tři zásobovací kolony na přibližně známých místech.
Na tuto akci jsem já Thomsen dostal pověření k velení naší záškodnické skupiny, druhé DFW pilotuje Ruprechtus(1). Nasedáme do připravených letounů DFW a nervózně mačkáme řídící páku. Motory nahozeny, "Františci" si kontrolují kulomety a čekáme na odlet Fokkerů(2). Po odletu krycí letky stíhačů s Fokkery DVII vzlétáme (3) na místo setkání u Royen (4) s druhou částí letky DK ,kde na nás bude čekat dvojice Halberstadtů s piloty Yossarianem a Messerem a dvojice doprovodných Albatrosů DVa s piloty Marcusem a Marvem.
1.2.3.4.

Setkání proběhlo na výtečnou (1) a po jednom průletu nad Roye (2) se vydáváme přes frontu vstříct osudu,bedlivě stráženi Marcusem (3) a Marvem (4). Stejně doufáme ,že ostatním letkám stíhačů se podaří vyčistit prostor za frontou a odvézt pozornost. V tuto chvíli nám to připadá důležitější než náš úkol.
1.2.3.4.

Až na pozdravné flaky od Archieho se přes frontu nic nestalo (1).Inkriminovaná cesta byla nalezena a skupina se vydala v jejím dohledu na cestu do nepřítelova týla. Thomsen a Ruprectus v pozadí stráženi Marcusem a Marvem (2) a na dohled (3) od DFW letící Halby Yossariana a Messera (4). Paráda stíhací letky zaměstnali nepřítele ,zatím jim patří náš neskonalý dík .
1.2.3.4.

Kolona objevena,to je dobrá zpráva,horší je ,že kolona míří od fronty, tudíž už vyložila náklad a jede pro další,nu což aspoň něco. Velitelé DFW a Halberstadtu se posunky domluvili kdo má přednost a Thomsen jde s DFW jako první na útok následovaný Ruprechtusem (1) .Řidiči v koloně vůbec nemají zdání co se za nimi chystá (2). Útok tří 50kilovek nemá slitování (3), z kolony zbyly dva nákladní automobily (4) . Pilot Ruprectus má nelehký úkol v dýmu rozeznat jestli vůbec něco zůstalo. Dva cíle spatřeny na poslední chvíli (5) a odhoz dvou padesátek má poloviční účinek (6). Jedno auto minuto (7). Halby udělají jeden okruh a vyčkávají,není dobré se tu dlouho ochomítat,ale Albatrosy už se připravují útočit na poslední vozidlo, DFW zatím na minimální rychlost  pokračují v letu na svojí druhou kolonu a čekají na úspěch stíhačů v Albech zda se jim podaří zničit poslední vozidlo. Úkolu se ujímá Marv a po první zastřelovací dávce (8.) vozidlo ničí. První kolona zničena. Je na čase rozdělit skupiny.
1.2.3.4.
5.6.7.8.

Františci obou skupin si předají poslední posunkové zprávy a zasalutují si ,možná se už nepotkáme. Halberstadty s doprovodnými Albatrosy odlétají k severní koloně od Moreuil, která je nedaleko fronty,asi tam bude pěkně husto. My s DFW pokračujeme po vytyčené trase stále na západ pod Amiens (1). Zatím se daří udržet směr i když je to pro nás neznámé uzemí ,ale předem zakreslené orientační body nám pomáhají. Dostáváme se k bodu obratu a měníme kurz, ještě tak 20 kilometrů a začneme hledat druhou kolonu. Prolétáme okolo tří letišť, letíme co nejníž pomalu škrtáme koly o vrcholky stromů (2), aby nás nikdo neviděl. Povedlo se ,nikdo nás nezahlédl,asi hlavní síly soustředili blíž k frontě. Ještě jedno údolí a jsme u Breteuil ,začínáme vyhlížet kolonu. Po několika kilometrech máme štěstí, kolona přijíždí k městečku Esquennoy. Tak tuhle si vychutnáme ,je plná munice (3). Máváním křídel upozorňuji Ruprechtuse. "František" ukazuje, že vyměníme pořadí náletu. Ruprechtusovi totiž zbyla jedna 50kilovka tak ať ji vysype první i s 12,5kilovkama (4).
1.2.3.4.

Ruprechtus se snáší nad kolonu (1) a už to sype v sekundových odstupech (2). Já jsem si dal po minulé zkušenosti trochu většího fóra a sypu to už do přehledného prostoru (3), přece jenom první vůz proklouzl,ale to už se obrátil Ruprechtus k druhému útoku a zasypal ho zbylými bombami (4). Druhá kolona zničena a teď DOMŮ.
1.2.3.4.

Neriskujeme žádné novoty a jak tam, tak zpátky. Po další hodině je fronta konečně na dohled (1),v duchu se modlíme a děkujem stíhacím pilotům jak perfektně odvedli svou práci a vyčistili prostor a že už zbývá jen kousek. Jenže . . . nikdy nevybaluj moc brzy . . . přes křídlo jsme přehlídli pozorovací balon,ale on nás ne (2). Flaky na nás začali útočit a tak rychle měníme směr (3) a nabíráme výšku ,konečně klid a přes Beuvraignes máme domov na dohled (4) .
1.2.3.4.

Ozvala se nevelká rána jak když praskne lanko,řízení přestalo reagovat, při ohlédnutí se vyškovka jen tak třepotá,letoun se překlápí a po křídle klouže dolu ,nabírá rychlost ,je to neodvratné, "BOŽE PROČ TAKHLE . . . . "
Z pohledu Ruprechtuse to nejdřív vypadalo že velicí zahlédl letadlo a mizí dolu (1) , ale pak si všiml ,že letadlo je neovladatelné "Co se to děje, přitáhni to !! Zvedni TO !!!" (2). Smutný hrob v zemi nikoho (3). Thomsen ist tot.
1.2.3.

Ruprechtuse z latergie vytrhne až pokašlávající motor "To snad ne!!! Sem snad na řadě?!?", pak si uvědomí že už je na cestě pekelně dlouho a koukne na palivoměr. Je na nule. Naštestí je už těsně za frontou a polní letiště u Champiens ho rádo uvítá (1).I když to není domovské letiště honem tam (2). A teď oznámit splnění úkolu se smutnou zprávou (3).
1.2.3.

Letka Die Kapitäne v první vlně splnila zadaný úkol a zničila tři kolony . Všichni , jmenovitě Ruprechtus, Yossarian, Messer, Marcus a Marv se vrátili domu a za splněný úkol dostali pochvalu před nastoupenou jednotkou ,smrt Thomsena byla bohužel první z mnoha následujících, které tuto letku zasáhli.
Druhý velící naší letky herr Grim se v první vlně zůčastnil jako záloha "průzkumného letounu", ale nebyl využit . V druhé vlně na něj padla nelehká úloha velet útoku na silně bráněné nádraží ,bohužel všichni zúčastnění piloti druhé vlny zahynuli.

MEMENTO MORI
A teď smutný výčet ztrát v naší letce:
 DK_Thomsen - KIA (letadlo se z neznámých důvodu zřítilo nad frontou při návratu z prvním letu)
 DK_Marcus - KIA (zřítil se po technické závadě letounu nad hlubokými hvozdy bez možnosti přistání)
 DK_Grim - KIA (sestřelen zákeřným nepřítelem v obávaném Camelu)
 DK_Ruprechtus - KIA (první nouzové přistání přežil,sestřelen při svém druhém vzletu ,zatím není známo jestli nespadl po střetu s nepřátelským letounem)
 DK_Marv - KIA (zemřel hrdinou smrtí při obraně bombardérů)
 DK_Yossarin - KIA (zemřel po druhém vzletu vinou Archieho při náletu na nádraží)
 DK_Messer - KIA (zemřel po druhém vzletu přesným zásahem Archieho těsně před odhozem bomb na nádraží)


_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Děkuji všem zúčastněným pilotům Speciálky za prima strávený večer a Baronovi za skvělé plánování Germánského útoku. V neposlední řadě patří velké dík Bierglassovi za uskutečnění této Speciálky.

Jo a Kapitáni, bylo mi ctí s vámi letět !!!



Naposledy upravil Thomsen dne 09. 10. 2012, 10:13, celkově upraveno 4 krát.

_________________

Kde je podpora "Haunebu" . . . Herr Kaleun asi tam,kde je podpora SH od UBI.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Nádhera  Embarassed  Můžu si nějaké fotky vypůjčit pro doplnění obrázků ze specky na mém webu?  Smile


_________________
RCfree.eu - Diskusní fórum pro RC modeláře
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Jo jasně, škoda že na Ruprechtusově videu neni i útok Halbů na druhou kolonu,už jsme byli moc daleko.


_________________

Kde je podpora "Haunebu" . . . Herr Kaleun asi tam,kde je podpora SH od UBI.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
great  super akce,super report,excelentní příprava od našeho velitele Korvettenkapitän Thomsena.Veliteli letky hip hip ....


_________________
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek 1.026b hot-fix released . . . 
. . . Dear customers,

1.026 was a big update, huge ammount of features was implemented there, so some problems have been missed on testing. So, soon after release, we have prepaired a fast update to fix most important of observed issues. Here is a fix list:

1. Heat Blur effect now is compatible with Super Sampling
2. Sharpen setting now is not available if post effects are off, like it should be (because it's a post effect)
3. Bristol Fighter now have correct burst angle when it's overwing Lewises are inclined upward
4. R.E.8 all-bomb drop issue was fixed

Now we will continue our work on next version and future project improvement.
With regards,
RoF team


_________________

Kde je podpora "Haunebu" . . . Herr Kaleun asi tam,kde je podpora SH od UBI.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
už se to blíží,nová mapa, lodičky, ponorečky http://riseofflight.com/Blogs/post/2012/08/06/Version-1027.aspx


_________________
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek ROF Livestream 
Pro ty co ještě nelítaj ROF ,ale chtěli by nasát trochu atmosféry je tu nabídka od Bendera. Nynějším nickem Hellbender streamuje své lety a na níže uvedeném odkazu s přibližnými časy můžete sledovat vzdušné souboje nad Západní frontou. Bližší info ZDE.



(all times are UTC)

Tuesday: 8PM ~ 10PM

Thursday: 8PM ~ 10PM

Friday: 8PM ~ 11/12PM

Sunday: 8PM ~ 10PM


>> http://www.twitch.tv/hbndr


_________________

Kde je podpora "Haunebu" . . . Herr Kaleun asi tam,kde je podpora SH od UBI.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Nezjišťoval jsem podrobnosti, ale na http://stormpowered.stormeaglestudios.com/games/6160/index.asp je v omezené akci k mání Rise of Flight: Iron Cross Edition za $11.99  Smile


_________________

Intel C2D E8400 4GHz
RAM Kingston 4GB
VGA GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable 1GB

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek News - Brandenburg W12 Beta-video 
Pánové,
náš návrat k moři začíná dostávat realnější rozměr. Po ukázce jak bude vypadat moře na videu Channel Map - new water , nám "tři sedmi" přinesly novinky o Brandenburg W12 na řece a naše "zatím" říční kariéra bude moci být zanedlouho odstartována.



Brandenburg na řece - video (start-přistání)

Brandenburg vypadá pěkně těžkopádně a létat s ním asi nebude sranda, takže trénink na řekách a jezeru přijde před mořem vhod. Po uvolnění bude k mání v QMB pod symbolem kotvy a na mapách Zapadní fronty, Lake a Verdunu. Channel Map pak slibují uvolnit do konce roku.

enjoy rof  long smoke



Naposledy upravil Thomsen dne 06. 09. 2012, 08:36, celkově upraveno 1 krát.

_________________

Kde je podpora "Haunebu" . . . Herr Kaleun asi tam,kde je podpora SH od UBI.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek Patch 1.028 . . . 
. . . je tady a jako již tradičně přináší nějaké menší a větší úpravy. Z těch větších připomeňme ,že je venku Brandenburg W12 a možnost používání vodních toků pro plovákové letadla (viz předcházející příspěvek). Další doplňky jsou již klasicky povedené kamufláže v novém skinpacku.
Více info ZDE.

Další z novinek je oznámení nového letadla, na kterém se již pracuje : Roland C.IIa

První screeny:
1.QMB, 2.menu, 3. a 4.výhled pro klaustrofobiky
1. 2. 3. 4.

5.start, 6.souboj, 7.přistání s poškozeným letounem, 8.trochu z něj teče olej
5. 6. 7. 8.

9. a 10. aha ,tak jsou prostřelený i plováky Smile
9. 10.



Naposledy upravil Thomsen dne 18. 09. 2012, 08:17, celkově upraveno 1 krát.

_________________

Kde je podpora "Haunebu" . . . Herr Kaleun asi tam,kde je podpora SH od UBI.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek NEWS 30.10. 
Bylo ohlášeno nové letadlo Halberstadt D.II a začátek slevy na weapon mods, viz. Pre-order Halberstadt D.II and Weapon Mods Sale!, slevy budou od 31.10.-5.11.
V článku se také rozepisují o připravované mapě Channel Map a mimo infa o pracnosti také přinášejí pro tu naší bandu screeny nejcenější.Smile






_________________

Kde je podpora "Haunebu" . . . Herr Kaleun asi tam,kde je podpora SH od UBI.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Jestli někdo z vás sedne do Shortu 184 nebo F2A a hodí byť jen jedinou bombu po krásném císařském U-Bootu, je u mě mrtvej Homolka! cool


_________________
U-552
Rudý ďábel-lovec tankerů!

"Každý ponorkář zcela jistě v srdci cítil záři širého moře a úkolu, jenž mu byl svěřen, cítil se bohatý jako král a s nikým by své místo nevyměnil."

"Heslo U-Bootwaffe: Jsme solidní firma."

Velkoadmirál Karl Dönitz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek Fantasy Island 
Jeden z členů rozsáhlé ROF komunity DiFis si díky možnostem ,které teď RoF nabízí pro tvorbu map, vytvořil vlastní mapu k obrazu svému a o obrazový výsledek se postupně s námi dělí. Ostrov je smyšlený a velmi pěkný a jak DiFis píše, vše je připraveno k odeslání Studiu 777, tak jen doufejme, že brzo se na něm budem moc proletět. Více na Sukhoi.foru nebo na Rof.foru , zde taky uvidíte jak ostrov postupně vznikal.





Proleťme se v Brandenburgu nad ostrovem - Brandeburg Fantasy Island (youtube)


_________________

Kde je podpora "Haunebu" . . . Herr Kaleun asi tam,kde je podpora SH od UBI.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek Felixstowe F.2a 
A už je to skoro tady, Mr.LOFT nám přinesl první snímky modelu Felixstowe F.2A pro RoF.



A něco z dokumentace létajícího člunu.



_________________

Kde je podpora "Haunebu" . . . Herr Kaleun asi tam,kde je podpora SH od UBI.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Létající stodola,tam se vleze stádo krav i s dojičkou.Už abych ho měl.Ale chtělo by to k němu už kanál mapu



Naposledy upravil Yossarian dne 10. 12. 2012, 21:37, celkově upraveno 1 krát.

_________________
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 18 z 21
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  Další
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.