Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 18 z 26
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 24, 25, 26  Další
Vaše hlídky
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek Eskorta 
Většinou je mou úlohou zničit doprovod konvoje a poté potopit co nejvíc nepřátelských lodí. Dnes jsem se ocitl v opačné situaci. Doprovodným plavidlem konvoje jsem byl já.
Koupil jsem si nově ponorku typu XXI a vyplul s ní na první plavbu z Bergenu. Hned co jsem vykličkoval z fijordů ucítil jsem průšvich. Obdržel jsem zprávu, že ze severu se ke mě blíží německý konvoj
a z jihu Britský úderný svaz.

Počkal jsem až konvoj projede kolem mě a připojil jsem se k němu. Nebyl to sice velký konvoj (6 lodí), ale rozhodl jsem se ho ochránit. Plul jsem s ním asi 50 km, když má hlídka zpatřila torpédoborce.
Ponořil jsem se a rychlostí dvaceti uzlů jsem se řítil k nim. Mezi tím však nepřítel, čítající 4 DDčka a krevetu, zahájil útok. Proti ním stály pouze 3 lehká eskortní plavidla, která se zanedlouho rozstřílená
na cucky potopila. Ze 700m jsem zaútočil i já. Prvním torpédem jsem okamžitě potopil první DDčko. Asi minutu potom jsem vyřadil dvěma torpédy i druhý torpédoborec. Mezi tím, zatím ještě držící se na hladině, německé torpédoborce (dájí-li se tyto prťavé lodičky tak nazývat) zničily dvě lodě nepřítele.
Nakonec zbyla už jen korveta. Do palebné pozice jsem se dostal až když byla asi 300 m ode mě. Odpálil jsem úhoře, který zasáhl cíl. Ale těsně před zásahem stačila korveta vypált z přídi "ježka"
jeden granát se strefil a zničil mě velitelskou věž. Proto jsem se rozhodl ukončit hlídku. Má ochrana nebyla však konvoji přiliž platná, přišel o eskortu tří plavidel, tanker a jednu menší loď.

Správný kapitán, jde ke dnu i se svou lodí.-Ono to u ponorek většinou ani jinak nejde Very Happy
U-BOOT VIIB U53 kapitán Ernst-Gunther Heinick
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
I tak sis počínal dobře. Víc se asi proti těmto rychlým a obratným cílům bez další podpory ponorek udělat nedalo.

"Každý ponorkář zcela jistě v srdci cítil záři širého moře a úkolu, jenž mu byl svěřen, cítil se bohatý jako král a s nikým by své místo nevyměnil."

"Heslo U-Bootwaffe: Jsme solidní firma."

Velkoadmirál Karl Dönitz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
Ale dalo mohl jsem plout třeba 10km před konvojem a vypořádat si to s nimi osobně. To bych ale zase nemusel přežít Embarassed
Každopádně dvacetjednička je téměř stejně obratná jako dd a se šnorchlem nezaostává ani v rychlosti (pokud nejede dd na poloviční výkon) Laughing

Naposledy upravil pombocz dne 02. 02. 2010, 18:56, celkově upraveno 1 krát.

Správný kapitán, jde ke dnu i se svou lodí.-Ono to u ponorek většinou ani jinak nejde Very Happy
U-BOOT VIIB U53 kapitán Ernst-Gunther Heinick
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Právě jsem poprvé měl příležitost zaútočit na konvoj. Totálně jsem to zvoral - zmršil jsem snad úplně všecko  Very Happy  útočil jsem na 3 km těma torpédama co maj dosah 1,8... pálil jsem salvou na střed sestavy (no to už je fuk) a pak jsem si uvědomil že jedno by stejně na loď nestačilo... a pak jsem se otočil a ze zadního jsem vypustil zase to torpédo s malým dosahem... a pak jsem se otočil a z předních útočil na korvetu - vyhla se v pohodě všem... No, nakonec jsem se potopil do 50m, unikl a "slavně" doplul domů. Celková potopená tonáž - 101t (Coastal merch. co jsem popkal na cestě domů - tak jsem si zchladil žáhu a rozstřílel jej dělem růčo na hadry  Twisted Evil )... ach jo...

Citovat
Příspěvek  
Übung macht den Meister! (Cvičení dělá mistra!)

Příště to bude lepší.

Záleží také na tom, v jaké době bojuješ a zda "pluješ" s U-Bootem v SH3 s mody (a jakými) či nikoli. Já po hraní RFB (nyní 2,0) vyzkoušel v SH4 U-Boot Mission bez modů a mám přes 100 tisíc BRT na první plavbě a ještě není u konce Smile

S mody je to ale "iné kafe" Wink

Naposledy upravil Sepp von Ch. dne 21. 02. 2010, 18:25, celkově upraveno 1 krát.

"Každý ponorkář zcela jistě v srdci cítil záři širého moře a úkolu, jenž mu byl svěřen, cítil se bohatý jako král a s nikým by své místo nevyměnil."

Velkoadmirál Karl Dönitz

Citovat
Příspěvek  
Jo, tak nějak. Zatím mám s Novis modem 21000brt a mířím k Gibraltarské úžině s 18 torpédy. Teď míjím Kanáry a stojí tam Corrientes, ale asi nebudu doplňovat, ještě se uvidí Wink

Pilous, 1x Ore, 2xLM

Naposledy upravil Bobo Wolf dne 22. 02. 2010, 22:07, celkově upraveno 1 krát.

Dodám nové i repasuju staré akumulátory do notebooků, vrtaček, RC modelů, záložních zdrojů, airsoft guns apod. Akumulátory AFA do ponorek nejsou, došly válečné zásoby olova razz

Citovat
Příspěvek  
copas to,Bobo,potopil?snad ne Hospital ship! Smile  Surprised

Citovat
Příspěvek  
No hlavně mě s**e že jakmile potopím tak 3 a více lodí tak na mě najede nějaká válkychtivá loď aniž by mě cokoli a jakkoli varovalo, a potápivě mě poškodí dříve než můžu cokoli dělat. Nevím jestli je to chyba ve hře, nebo co, ale prostě se mi objeví jen hlášky "jsme pod palbou", "to a to je poškozeno", a jinak nic. A děje se to bez ohledu na to v jaké jsme hloubce, a jestli mám motory zastavené nebo naplno. Prostě - buď se Paralytik s cigárem na mě naštve, nebo co já vím co  Smile

Citovat
Příspěvek  
chlapi,jakpa to delate ze se vam v cilich mise napise treba meteorolog. pruzkum?asi GWX nebo SH3Comm co? a sou tam i jine cile nez jenom delat rosnicku?to si asi musim neco nainstalnit ze jo?

Naposledy upravil Aulife dne 22. 02. 2010, 21:19, celkově upraveno 1 krát.

Citovat
Příspěvek  
Pilouš: rosničku, pokud vim děláš jen v SH4, jestli je to v GWX jinak, tak mě kamenujte

Citovat
Příspěvek  
Já to nechtěl psát první, ale mám pocit že willy má pravdu

Rychle a stylově.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ

Citovat
Příspěvek  
tak proc sem nekdo pise ze ho poslali delat meteo-pruzkum?a co je tam i za jiny tipy cilu mise krome dosahni ctverce toho a toho?

Citovat
Příspěvek  
To sem dával Sepp jen pro příklad, jinak u SH3 je cíl jen doplout do urč. kvadrantu. btw. všechno najdeš tuna na foru Wink

Citovat
Příspěvek  
Přesně jak píše kapitán U-196, byla to jen motivace pro Alfika, nic víc, nic míň. To, co řešil Aulife, je tu probráno už 1.000krát.

Velkoadmirál Karl Dönitz

Citovat
Příspěvek  
tak konečně jsem se předevčírem dostal za kormidlo novýho škunéru U-124 IXB a hned první patrola stála za to...udělal jsem si zatím svůj osobák. Generalita mě poslala patrolovat do sektoru DT34 (domov. přístav Lorient), cestou kolem Gibraltaru jsem potkal Small merchant, kluci museli seřídit dělo (něco málo přes 2000 brt) jenže to bylo na pěknou chvíli všechno. Po patrole, jsem váhal kam otočit kormidlem, nakonec směr sever k Islandu. Co mě mile překvapilo, cestou jsem potkal 2 Large merchant (2x cca 10500 brt), povedlo se mi je skolit na jedno torpedo do strojovny. To mě nakoplo a cítil že se něco stane. Taky jo, kyž jsem dorazil k Islandu na tamnější cestu konvojů Liverpool-Murmansk, klučina od sonaru nahlásil kontakt, ale počet černých čárek na mapě se geo. řadou násobil, konvoj něco kolem 40 lodí ( 5 řad po 7 lodích + doprovod). Srdce poskočilo, ale bál jsem se abych něco nepokazil. Velká šance na pěkný úlovek. Najel jsem si pěkně na střed konvoje, posádka na svá místa a pohotovost. Kolem projela přední hlídka a pak jsem mapoval situaci, první řada konvoje byly jenom nějaký lehký váhy, ale druhá a třetí řada, ty byly kusy. 2 Whale factory ship před přídí, každá na dvě torpéda šla ke dnu a na zádi Large mechant a Ore carrier, na každou loď po jednou doutníku do strojovnyale holkám se nějak nechtělo...sakra. Tak jsem je asi půl hodiny sledoval a chtěl je dodělat, protože konvoj kličkoval pár torpéd přišlo vniveč, ale nakonec se potopily. Nějaký střelivo jsem si raději nechal na cestu domů, ale to už jsem nic nepotkal.

Celková bilance: cca 77000 BRT, posádka komplet, trup 100%, real. 57%

Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 18 z 26
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 24, 25, 26  Další