Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 9 z 26
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 24, 25, 26  Další
Otázky, tipy, rady, návody
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek  
Zde jsou instruktážní videa (lepší než tisíc slov): http://www.youtube.com/watch?v=VrMeSKOl2pI

http://www.youtube.com/watch?v=935y1pxMX4Y

a řada dalších na youtube.

"Každý ponorkář zcela jistě v srdci cítil záři širého moře a úkolu, jenž mu byl svěřen, cítil se bohatý jako král a s nikým by své místo nevyměnil."

"Heslo U-Bootwaffe: Jsme solidní firma."

Velkoadmirál Karl Dönitz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
Jasně rozumím, YouTube bylo to první co jsem udělal, takže jestli to chápu správně spodkem té stínové lodi vyjedu na nejvyšší bod té reálné a hotovo Question  Páč jestli to tak nejni, tak jsem asi fakt trubka.

Citovat
Příspěvek  
Nic jiného než to YouTube se asi nesežene. Jinak ten úkol s focením asi vzdám, vypadá to podle reakce TP že to nevědí ani v Playmanu a snad ani v Ubi. To je prostě jako když ti předají ponorku, pošlou tě na konvoj a při odchodu kapitán Rahn jen tak mimochodem poznamená: "Situace se bohužel velmi zhoršila, Anglie s Francií nám vyhlásily válku a nejsou suroviny. Torpédomety dostanete až po akci"...

Edit: Ještě k tomu fotoprůzkumu: myslím že jsem našel důvod proč mi to nejde i řešení - pokud ten fotoprůzkum někoho zajímá. Používám mód UI Dark Wraight s rozhraním SH3. A tam není foťák. Takže pro takovéhle úkoly budu muset použít rozhraní SH4, které ho má. Uvidím, jestli ten foťák zabrání dokončení mise. Když ne, kašlu na něj.

Naposledy upravil Milan L. dne 20. 05. 2010, 14:50, celkově upraveno 1 krát.

Citovat
Příspěvek  
Jde o "stadimeter".

Ale k věci.

Jsou celkem 3 názory:

1) První rysku položíš na čáru ponoru lodi a zdvojený obraz položíš na nejvyšší místo stěžně.

2) První rysku položíš na čáru ponoru lodi a zdvojený obraz položíš na nejvyšší místo komínu.

3) Obě tyhle možnosti, resp. varianta 1), která se běžně praktikuje v SH3 a SH4, nemají prý s reálem nic společného. Proto se nyní na fórech začalo hojně diskutovat o tom, jestli není zaměřování v SH5 za dobu existence série SH vlastně poprvé správně (tohle by sakra mělo být v manuálu, že...), a to tak, že první rysku položíš k patě stěžně (na místo ukotvení stěžně k lodi) a zdvojený obraz položíš k vrcholu stěžně (na nejvyšší bod stěžně). (Vyčerpávajícím způsobem to popsal Dr. Ing. Eberhard Möller - mj. to byl LI jedné z ponorek typu XXI - v knize "Kurs Atlantik", vydána nakl. Motorbuch Verlag - většinou jsou vydávány jen knihy zabývající se pouze historií; toto je jedna z mála knih podrobně rozebírající jednotlivé technické části U-Bootů, a to od motorů až po periskopy). Počítat výšku od čáry ponoru po nejvyšší bod (ať již stěžně či komínu) je dle jeho názoru a dalších věhlasných ponorkářů nesmysl, protože Kaleun U-Bootu nemohl tušit, zda je loď naložené a jak. Proto by byla i samotná příručka na rozpoznávání lodí s hloubkou ponoru ponorkářovi při výpočtech k ničemu.

Nezbývá než testovat. Jak je to ve skutečnosti, nevím. Nejlepší výsledky jsem měl s možností ad 2), ale poslední dobou (poté, co jsem tu knihu sehnal a louskám ji) docílím zásahy s největší přesností právě s poslední variantou, i když ne vždy (což může být rukama a mou hlavou, takže nějaký jednoznačný závěr ode mne nečekej).
Tolik k teorii. Nejlepší je to pořád cvičit a vyzkoušet všechny možnosti a uvidíš Wink

A jak jak to je ve skutečnosti, to nám řekne jen (dle pořadí nejlepších ponorkářů na tomto světě, jak říkali kapitáni na srazu): 1) Bůh, 2) Sarroth, pak dlouho nic a pak Lothar von Arnauld de la Periere, Otto Kretschmer a zbytek BdU Mr. Green

EDIT:
Milan L. napsal:
Nic jiného než to YouTube se asi nesežene.

Proč myslíte? Chce to jen hodně číst a mít chuť se něco dozvědět (To si neberte nijak osobně. Popravdě se svými znalostmi ponorek bych mohl na U-Bootu jen leštit kliky lidem jako je elksar Laughing ). Materiálů je v dnešní době spousty.

Jeden z nejlepších návodů na zaměřování torpéd a určení kuzu v SH5 (dle mého názoru) vypracoval kapitán "DonL1978" ve dvou sešitech:

1) Sešit 1 - Torpédový útok verze 1,0 (Der Torpedoangriff_1_0)
2) Sešit 2 - Navigace (Navigation)

Tyto tzv. "Agru-Front Lehrmaterialien" jsou v poslední verzi (autor je neustále aktualizuje) ke stažení v jednom souhrnném materiálu ZDE: http://www.filefront.com/16143033/Agru-Front-Lehrmaterialien.pdf/  (zdroj: http://forums-de.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/3431013487/m/8451035358/p/1 )
Bohužel pro některé je kompletně v němčině.

Naposledy upravil Sepp von Ch. dne 19. 05. 2010, 23:03, celkově upraveno 4 krát.

"Každý ponorkář zcela jistě v srdci cítil záři širého moře a úkolu, jenž mu byl svěřen, cítil se bohatý jako král a s nikým by své místo nevyměnil."

"Heslo U-Bootwaffe: Jsme solidní firma."

Velkoadmirál Karl Dönitz

Citovat
Příspěvek  
Praktikuju pouze a jedině způsob 1 hladina-stěžeň Wink ona má sh5 taky někajou automatiku? No fuj!

Dodám nové i repasuju staré akumulátory do notebooků, vrtaček, RC modelů, záložních zdrojů, airsoft guns apod. Akumulátory AFA do ponorek nejsou, došly válečné zásoby olova razz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Děkuji za rady a ochotu. Very Happy
Vlastně jsem to začal měřit tim pravítkem a přijde mi to nejpřesnější i když pomalejší.

Naposledy upravil Tupoun dne 19. 05. 2010, 23:47, celkově upraveno 1 krát.

Citovat
Příspěvek  
No Tupoune, problem je v tom, že pokud pojedeš na 96% reality, tak se ti žádná loď na minimapě neukáže a tudíž těžko budeš pravítkem měřit. Pouze se v běžné mapě ukazují kontakty hlášené průzkumem a nic víc Wink

Dodám nové i repasuju staré akumulátory do notebooků, vrtaček, RC modelů, záložních zdrojů, airsoft guns apod. Akumulátory AFA do ponorek nejsou, došly válečné zásoby olova razz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
K tomu úkolu s focením dělal jsem ho a bez problému přijel jsem do přístavu a koukal jsem průzkumným periskopem cvak a hotovo (samo)
fotka sice byla mizerná (byla mlha) skoro nic vidět ale splnilo se.Ale tydle úkoli asi nemaj na hru žádnej vliv.

PS:Samozřejmně že si nenechám uplout bitevní lodě mluvil jsem o torpedoborcích ty potápím zřídka.

Naposledy upravil Alois-cz dne 21. 05. 2010, 11:54, celkově upraveno 3 krát.

Kdokoliv by sáhl na mojí svobodu , vytrhl bych ze zdi cihlu i kdyby tomělo být holou rukou a tou cihlou bych ho umlátil (T.G.Masaryk)

Citovat
Příspěvek  
A v jakém rozhraní to hraješ, máš tam módy nebo původní rozhraní? To ho možná má, i když v manuálu není ani stopa. Já to vyřešil po svém: 5 lodí v přístavu se studenými strojovnami!! Tomu se nedalo odolat. Tak dostaly po dárečku, a pak jsem celý den unikal úzkými postranními kanály fjordu, všude už byli angláni. A nakonec jsem se nachechtal: mezi potopenými loděmi byla i fregata "Black Swan" (!!) která sem asi přiletěla z budoucna (tuším že v r. 1940 se teprve konstrukčně dokončovala), takže jsem asi dostal prototyp.
Ale co je největší sranda: píše se tu že potopená loď se podruhé neobjeví. Asi to platí jen pro velké lodě, protože před rejdou jsem se vynořil a všechny tyhle obživlé mrtvoly po mně pálily o sto pryč.

Jo a abych nezapomněl: před rejdou se vyvrbily další dvě ponorky a mně aniž bych o něco žádal se vylíhly torpéda. Sice jen ve vrhačích, ale hodily se.

Edit: pro Aloise - cz

tak to se pleteš že to nemá vliv. Nevysadil jsem agenta, protože tonáž splněná, datum do června, Norsko jen do 9. dubna. A hlášení "Mission incomplete" a přiděleno 0 bodů.

Tak jsem zkusil to rozhraní SH4, ale to není ono, kanón je jak vnitřek roury atd. Některá tlačítka nefungují, jiná dělají něco jiného. Modař by zřejmě musil do podstaty hry, což nesmí. Rozhraní SH3 mi funguje až na ten foťák dokonale, takže u něj zůstanu.

Naposledy upravil Milan L. dne 21. 05. 2010, 10:14, celkově upraveno 1 krát.

Citovat
Příspěvek  
Rozumím a chápu Bobo, ale na to ještě opravdu nemám.

Citovat
Příspěvek Chování při hlubším ponoru - je to reálné? 
Nedá mi to abych se nepodělil o dva poznatky, které vy ostatní zkušení mořští vlci asi už máte. Tak jak tady kapitán Posorschitz si právem stěžoval na to chování  - při změně kurzu se vypne tichý chod. Ale mne to včera zachránilo. Před týdnem jsem se ptal na vlastnosti VIIA, že nemůže pod 100 metrů a pak jde dolů. Má chyba!! Pod 100m ji už totiž normální chod (a potažmo tím snížený malý vztlak hloubkových kormidel) neudrží ve stanovené hloubce. Musíte alespoň na druhý stupeň k udržení hloubky, standardní rychlost pro pomalé stoupání. Stlačený vzduch stačí asi na 5-6 operací a je pryč. Do jaké míry je to reálné nevím, ale včera mne u Narviku po potopení "Queen Elisabeth" (31.000t) takhle honilo 9 torpédoborců 18 hodin. Takže tohle je buď poznatek nebo dotaz.

A další pro ty, kdo chtějí plnit všechny úkoly: oni ten vyšrafovaný prostor myslí hrůzně vážně. Měl jsem potopit pět lodí u Narviku. Dvě byly mimo kruh a ty mi neuznali. To je na hlavu.

A konečně jsem objevil postup pořízení fotky i v SH3: v periskopu najít cíl (přístav nebo jakoukoliv loď kterou si chcete na památku vyfotit),mezerníkem zapnout "Break Lock", objeví se ta šipka co se nalepí na cíl, asi automatické zaměření, a v periskopu se objeví 2 tlačítka: vlevo "vypálit torpédo", vpravo "Pořídit foto". Mně to šlo i mimo oblasti úkolu a pořídil jsem si pár snímečků i sám, bez úkolů.

Edit: míněno tichý chod, ne normální.

Naposledy upravil Milan L. dne 22. 05. 2010, 09:19, celkově upraveno 1 krát.

Citovat
Příspěvek  
Zdar Milane, ten šrafovaný kruh se mnou vyjebal hned na začátku, bylo to myslím 75000 BRT v anglických královských vodách(nebo tak nějak). Dohnal jsem malý nechráněný konvoj, poškodil torpédy pět merchantů (šestý šel ke dnu hned po prvním ouhoři) a dostřílel je kanónem. Načeš jsem zjistil, že jsem asi 25 kiláků od kraje vyznačené oblasti, takže se mi do úkolu nepřičetla ani tuna. Mad

Další taková lahůdka. Včera jsem potkal těžký křižník Kent, plul rychlostí asi šest uzlíků a vypadal jak kdyby zabloudil Very Happy Použil jsem manual TDC, dokonce i stadimeter a vyslal tři torpéda. K mému úžasu jsem se všemi trefil a ukazatele poškození a zaplavení šli standartně dolů, no jo jenže pan Kent spomalil na uzle dva a plul vesele dál. Říkám si "ty hajzle" a poslal jsem další a další a další ouhoře. Nakonec jsem uznal, že je opravdu nepotopitelný a jel doplnit střelivo. Surprised  Crying or Very sad

Tak mne napadlo, už vám někdy neodmítli zásobování? Myslím, že jsem za půlkou příběhové linie a ještě se mi to nepovedlo. Jsou nějaké podmínky, aby mě přivezli torpéda? (lokace,den,noc)

Citovat
Příspěvek  
Pro Tupouna: Odmítli mi vždycky, myslím že je to tam jen pro parádu. Ale v Bergenu se mi stalo (jak jsem po průzkumu vybílil ten přístav) že připluly další dvě ponorky, zase odpluly a mně se narodila torpéda. Ruka páně dává jen když sama chce. Prokristapána bejt vázanej na určenej prostor, o kterém se musí brzy nepřítel dovědět že je sledovanej a všechno odkloní, zatímco okolo plují pochoutky, to nedává smysl. Myslím že odborník který tohle v UBi dával dohromady, na vojně sloužil někde u říčního přívozu. U hóóódně malé řeky.

Edit: jo a k té tuhosti lodí: je absolutně nesmyslná. Včera jse potopil bitevníka na čtyři kusy, o kus výš tanker (mimochodem co je to za třídu -"Cimarron" - v životě jsem neslyšel) nešel dolů ani na šest! Malá obchodní loď z tisíce metrů dostala 68 tříštivých granátů a dalších 46 průrazných (protože mi tříštivé došly). Všechno přímé zásahy. Pak jí to přestalo bavit, nabrala 12 uzlů (ale rychlejších než mých 15 na hladině!) a zmizela mi za obzorem. Ty lodě v tom Bergenském přístavu se potopily, ale když jsem se vynořil, stály v plném zdraví na hladině a pálily o sto pryč. Jednu část zřejmě dělal jeden chlapík, dal si pauzu, přišel druhý a asi se ani nezeptal kde ten první skončil.

Naposledy upravil Milan L. dne 22. 05. 2010, 14:08, celkově upraveno 1 krát.

Citovat
Příspěvek  
Skoro ma pri počítači šľahlo o zem!!!! krvopotne som sa dostal 1000m od Nelsona, potopil ho 2 !!!! torpédami a ďalšie 2 som vypálil na lietadlovú loď, ktorá plávala za nim, ale či som trafil alebo nie to som sa už nedozvedel, pretože ma to vyhodilo z patroly a blahosklonne mi oznámili, že som som splnil Šťastne časy a idem do Stredozemného mora pomáhať Talianom. Tak toto blbosofti totálne posrali.

Citovat
Příspěvek  
Vítej v klubu  Wink

Viele Torpeden - Ein Schiff !!!

Ban them ! Ban them all !!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 9 z 26
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 24, 25, 26  Další