Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 1 z 1
SH4 vs Vista
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek SH4 vs Vista 
Ahoj do fora.

Včera sem si donesl domů SH4+U boat misions origo 6 stovek. A mám problém když se dostanu do menu hry tak jakmile chcu spustit misi nebo kampaň tak vyhodí hlášku že program SH4 přestal pracovat.

Moje PC: Core2 Quad Q9550 3,53 ghz, Radeon HD 4870x2, 4096mb Pamětí a 32bit Vista.
Ps: Ovládače mám nejnovější.

Citovat
Příspěvek Re: SH4 vs Vista 
Nevím, já mám Vistu také a běží mi to bez problémů. Ale vím že Vista dělá problémy dost často, prakticky jsem na ní napoprvé nerozjel skoro každou druhou hru. Vždy něco chybělo, třeba starforce nebo nějaký soubor dll atd., musel jsem si je postahovat a pak to šlapalo bez problémů. Jen tak mimochodem, vždy když jsem se obrátil na technickou podporu hry tak mi odepsali že hra není kompatibilní s Windows Vista a ať ji vrátím. Dobrá rada k nezaplacení, že?
Tak neboj že to nerozjedeš, určitě ano, ale musíš přijít na to co se Vistě nelíbí. Rozhodně Vistu jde vždy nakonec ukecat aby netrucovala, a sestava ti určitě také nebude dělat problémy.
Spouštíš hru přímo z CD nebo z plochy? Nejvíce problémů dělá Vista se spouštěním her z CD. Tak si rozbal soubor hry co máš v počítači, měl bys tam mít zástupce SH4 tak si jej přetáhni na plochu a z něj pak hru spouštěj pravým tlačítkem myši a "Spustit jako správce". Pokud ti i pak hra bude padat tak zkus ještě jednou do těch souborů hry, ale tentokrát poklepej na zástupce GU, ten nejdříve zkontroluje aktualizace hry (nutno být připojen na net) a pak spustí hru. Pokud ani to nezabere přeju hodně trpělivosti při hledání problému, ale určitě to nevzdávej neboť na Vistě nakonec jde spustit všechno, jen prostě ráda dělá problémy. Jinak si můžeš ještě zkusit pohrát s nastavením grafické karty a zkusit trochu stáhnout grafiku (nemusíš mít třeba anisotropní filtrování atd. naplno, nastav tam řízeno aplikací). Dále ti může dělat problém Windows Defender, pokud ti tuto nesmyslnou věc k Vistě přibalili, tak povypínej její funkce a vůbec celý tento záškodnický program.

Naposledy upravil Ithron dne 02. 10. 2009, 12:30, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
Takže z A) Na ikonu na ploše klikn pravým myšítkem, dej vlastnosti, Záložku kompatibilita a zde zatrhni "Spustit tento program jako správce"... použít a OK... Tím pak budeš moct už hru spouštět jen poklikáním bez nutnosti pokaždé dávat Spustit jako správce...

Za B) Defender vypínat nemusíš i když ti ho do Vist sice nepřibalili ale je tam integrován jako součást systému (stejně jako do Win Seven)... Už se mi hry hádaly se vším možným, Daemonem, Alcoholem, antivirem, u OL s firewallem ale s Defenderem nikdy... A to mám leckdy hry i z "velmi pochybných zdrojů"...

ZÁKLADEM ÚSPĚCHU JE ABY SE POČET VYNOŘENÍ ROVNAL POČTU PONOŘENÍ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Chyba se objevuje pořád. Asi to vidím na reinstal winu jenom nevím kam zálohuju 1TB dat díky za pomoc po reinstalu napíšu výsledek.

Citovat
Příspěvek  
Ještě než šáhneš do oken tak to zkus odinstalovat a nainstalovat při vypnutém UAC... (Řízení uživatelských účtů)

ZÁKLADEM ÚSPĚCHU JE ABY SE POČET VYNOŘENÍ ROVNAL POČTU PONOŘENÍ....

Citovat
Příspěvek  
Nevzdávej to tak rychle, mě to stejné hlášky dávalo třeba u SWAT 4 nebo Hitman Blood Money, a nakonec se mi podařilo je rozchodit, většinou jde o nějakou drobnost, jen musíš být trpělivý a zkoušet se dopídit co by to mohlo být, chyba není v instalaci hry ani windows, jen se ti to s něčím hádá a nebo něco chybí co si musíš stáhnout z netu. Já to řeším vždy tak že nad tím sedím třeba dvě tři hodiny a zkouším a přemýšlím, a pak nakonec jako bleskem mi dojde v čem je chyba, napravím ji a pak to šlape. Stejně přeinstalace windowsu ti zabere víc času než to hledání příčiny proč ti to neběhá a navíc ti to nepomůže pokud jej tedy nepřeinstaluješ na windows XP. To problémy nedělalo s ničím a podle mne to byla nejlepší verze windows jaká byla. Vista je prostě takové zlobivé děcko které vyžaduje víc péče, ale nakonec se s ní jde vždy domluvit.

Citovat
Příspěvek  

Výsledek mého snažení a už se plavím."Stačilo" Naformátovat disk a komplet všechno nainstalovat. Hraju i s  Real Fleet Boat a teď přichází problém a to je TDC.
Hledal sem na foru a kloudný návod sem nenašel. Je pár videi na youtubu ale i když je kopíruju tak torpeda dou šejdrem.

ad1. Netuším podle čeho správně spočítat Angle of bow.
ad2  Určení rychlosti taky moc neovládám.

Pokud někdo pomůže budu mu velice zavázán.A kdyby se někdo našel z Ostravy a udělal by mi Live Instruktáž tak by se našla i skleněná bonbonijera.

Citovat
Příspěvek  

Viele Torpeden - Ein Schiff !!!

Ban them ! Ban them all !!!

Citovat
Příspěvek  
Tak to jsem rád žes to nakonec rozběhal, snad tě hra nesklame, já ji považuji za docela vydařenou až na nějaké ty mouchy a historické nepřesnosti typu že třeba ponorky třídy Porpoise měli v reálu kulomety ráže 7,62mm a ne 20mm, ale to jde překousnout.
TDC je velmi jednoduché akorát musíš mít trochu zkušenosti s odhadováním rychlosti cíle a jeho kurzu, vzdálenost jde určit snadno buď pomocí té šablony nebo si ji s kalkulačkou vypočítat, předpokládám že máš manuál a pokud ne tak v nějakém zdejším topicu jsem jej viděl.
Čili stručně, základ je přiblížit se k cíli minimálně na 2km, optimálně pod 1km a to tak aby tě eskorta neodhalila, neboť jakmile tě zaslechnou tak varují konvoj a lodě začnou kličkovat a měnit rychlost a pokud se ti k nim nepodaří přiblížit pod 600m tak se tvým torpédům vyhnou.
Zadání dat do TDC je velmi snadné, nejprve si vybereš torpédomet (abys neměl vybraný zadní když jsi k cíli čelem), poté najdeš periskopem svůj cíl a stiskneš klávesu "L", tím se tvůj pohled na cíl uzamkne, pak si otevřeš příručku stiskem klávesy "N" a najdeš v ní loď kterou vidíš v periskopu a odškrneš ji kliknutím na tu fajfku. Pak příručku zavřeš a vpravém horním rohu začneš zadávat údaje o cíli, nejprve si odhadni rychlost (pokud jsi neprozrazen tak obchodní lodě se vlečou průměrně mezi 7-9 uzly), tak to nastavíš na tom posuvníku a potvrdíš kliknutím nahoře na té šipečce, pak si nastavíš odhadovaný kurz lodi, natočíš si tu loďku na přístroji tak jaký má směr vzhledem k tvojí lodi (konkrétně tvé přídi), až budeš spokojen tak zase potvrdíš. A nakonec si odhadneš vzdálenost, to uděláš tak že klikneš na to kolečko dálkometru (ta ikonka pod ikonkou na potvrzení) a stáhneš si na periskop tu šablonku lodi a to tak aby se spodek lodi na šablonce dotýkal nejvyššího bodu na cíli který vidíš v periskopu, což je vždy stěžeň, když to provedeš zase to musíš potvrdit tou ikonkou s šipkou. Teď už máš všechny informace potřebné k odpálení torpéd a chlapci u torpédometů se už postarají o to aby nastavili ten správný gyroskopický úhel u torpéd který jim vyplivne palubní počítač, ty už jen nastavíš hloubku torpéda (než zkušeností zjistíš jakou tak nastavuj 1,5m a otevři vybraný torpédomet stiskem klávesy "Q". A teď znovu zkontroluj všechno nastavení, proveď znovu korekci směru jakým cíl plave a znovu přeměř vzdálenost, potvď a odpal torpédo - pokud jsi rychlost, směr a vzdálenost správně odhadl tak se torpédo vydá tím správným směrem a pokud neselže detonátor (ony ty torpéda rády vybuchují někdy dřív a nebo vůbec) tak cíl zasáhneš. Počítej s tím že pokud není temná noc tak je pravděpodobné že si hlídka na lodi tvých torpéd všimne a bude se snažit jim uniknout a tedy loď zrychlí, je proto dobré mířit na příď a ne na střed lodi, dokud nezískáš trochu cviku.
Pokud ti torpéda plavou jinam než by sis přál pak jsi špatně odhadl nějaký údaj který jsi zadal do TDC, buď jsi neodhadl správně rychlost, kurz a nebo vzdálenost. Chce to protě trochu cviku a časem to budeš mít v oku, já se třeba připlížím tak na 800m a do TDC nedávám žádné informace, mám na něm nulovou hodnoutu a jen nasměruju příď své ponorky tak jak předpokládám že když odpálím torpéda že se setkají s cílem. TDC používám jen na větší vzdálenosti, když se nemohu připlížit moc blízko, neboť ono nejen že čím dál jsi tím nepřesněji se odhajuje ta dálka a kurz, ale také tím pravděpodběni ti selže torpédo a bouchne v půli cesty což tě nejen prozradí ale jestli bouchlo to první ze salvy tak tlaková vlna vychýlí ta zbývající torpéda a ty si pak plavou všude možně jen ne k cíli. Když se rozhodneš nepoužívat magnetickou rozbušku tak ti to stejně šanci moc nezvýší protože nárazová rozbuška také často selhává a torpédo sice do cíle narazí ale nevybuchne.
Holt není to snadné, ale s trochou cviku se jde z každé hlídky vracet s bohatým úlovkem.

Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 1 z 1