Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 1 z 4
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Česká vojenská muzea Kbely , Žižkov a Lešany
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek Česká vojenská muzea Kbely , Žižkov a Lešany 
Pánové , teď o prázdninách jsem se rozhodl navštívit tyto naše vojenská muzea . Popíšu co se mi tam líbilo , nebo co by vás mohlo zaujmout .
Kbely - tam jsou samý letadla - takže budu stručný . je tam několik pavilonů ( 1. sv. válka , 2. sv. válka , česká letadla , 1. proudový letadla .. ) každej má co nabídnout . Mě tam zaujal Me-262 Vlaštovka , La-7 , Il-2m3,Il-4,Avia B-534 ,Avia S-199 (Bf-109 G/K) , Neviditelný letoun a náký ty Migy-15,21,23...
Je tam toho dost.
Žižkov - to je spíše vojenská výbava - je tam hafo helem , uniforem , pušek (K-98,Mosin Nagar , Enfield ... ) samopaly - Mp-5 , Mp40 , Špagin , kulomet mg-42 , samý odznaky , vyznamenání , pár kanónů - prostě dost. Při vstupu narazíte na tank T-34/85
Lešany - tanky a samohybky( lt-38 , Sherman , Hetzer , Cromwell , T-34,T-55,T72 , IS-2,IS-3 , Pzkpfw-IV,Isu-152, Merkava Mk.1 , Centurion ..) dále hafo kanónů , hakly , BVPéčka , nebelwefer , torpéda ...
Doporučuju všechno navštívit , stojí to za to  Wink  

Více informací - http://www.vhu.cz/cs/
Mimochodem - Nepojedete na ten tankovej den v Lešanech?

Naposledy upravil Byzantias dne 16. 08. 2009, 00:19, celkově upraveno 2 krát.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
já bych jel ale nevim jestli se tam dostanu  Smile

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
kdy ze to je? Smile

citace:
kulomet mg-24 ,

ne spis mg34? Laughing

Naposledy upravil Vancik dne 15. 08. 2009, 17:51, celkově upraveno 1 krát.

Rychle a stylově.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ

Citovat
Příspěvek  
Alebo mg42  Wink

Naposledy upravil Otto Kretschmer dne 16. 08. 2009, 14:37, celkově upraveno 1 krát.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ

Citovat
Příspěvek  
Vancik napsal:
kdy ze to je? Smile

citace:
kulomet mg-24 ,

ne spis mg34? Laughing

Ježišmarjá to moje rychlopsaní - je to kulomet MG-42 (omylem jsem obměnil čísla a je to hned je to jiná zbraň ). Embarassed

Ten tankovej den v Lešanech je 29. srpna - sobota .

Citovat
Příspěvek  
takže to vypadá, že jedu, tak se tam možná uvidíme  Smile  co vim tak na hlavě budu mít WH čepici v lámaný skále  Laughing to jen kdybyste se chtěli sejít Laughing

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
ale 34ka je tam taky Laughing

Rychle a stylově.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ

Citovat
Příspěvek  
a myslim že tam maj i FG 42, ale to si nejsem jistej Smile

Citovat
Příspěvek  
Wilhelm von Tiesenhausen napsal:
takže to vypadá, že jedu, tak se tam možná uvidíme  Smile  co vim tak na hlavě budu mít WH čepici v lámaný skále  Laughing to jen kdybyste se chtěli sejít Laughing

Já budu mít tričko s Pzkpfw VI Ausf E Tiger I nebo T-34/85  Cool  Ale takovejch šílenců tam bude určitě víc , ty trička se prodávají na suvenýrech ( je tam i tričko Shermana , ale toho nevedu - mám svojí důstojnost   Smile  ) .

citace:
a myslim že tam maj i FG 42, ale to si nejsem jistej

No tak tý jsem se tam nevšim  Embarassed  . Ale , že by měli zbraň ,která byla vytvořená jen asi v 7000 kusech, tak to by byla rarita  Cool .

Vancik napsal:
ale 34ka je tam taky Laughing

Tam je všecko  Wink  .

Jo a budou tam tanky doby studený války - takže očekávám Merkavu I ( to je krásná mašina  Cool  ) , T-55 , možná Centuriona a IS-3 , T-72 , prej tam představí naší modernizaci tohoto tanku a to T-72 M4 CZ ( někteří odborníci tvrdí , že je to jeden z nej. tanků světa - toť čest  Cool  ) A + k tomu sem dorazí kusy z řecký armády a to M48 , M60 a Leopard I - German steel  Twisted Evil

Naposledy upravil Byzantias dne 18. 08. 2009, 10:24, celkově upraveno 2 krát.

Citovat
Příspěvek  
tu FG maj myslim jen v depozitáři takže sis jí nemoh všimnout Smile jinak původněsem myslel že tam pojedu v pětaděvkách  Laughing ale lidi by si mě pletli s vojákama Laughing

Citovat
Příspěvek  
Willy, na maskáče bacha. Nesmíš si obléct nic, co dnes používají státní složky (Armáda, Policie atd.) pak je to drahý, když tě chytěj no

FG-42 útočná puška nebo taky fallschirmjagergewehr 42 vypadá takhle

TTD:
Kadence 750 ran/min, průměrná úsťová rychlost 762 m/s (2743,2 km/h) ráže 7,92mm váha 4,5 kg (u vylepšené verze 5,05 kg)

Naposledy upravil Bobo Wolf dne 16. 08. 2009, 13:54, celkově upraveno 1 krát.

Dodám nové i repasuju staré akumulátory do notebooků, vrtaček, RC modelů, záložních zdrojů, airsoft guns apod. Akumulátory AFA do ponorek nejsou, došly válečné zásoby olova razz

Citovat
Příspěvek  
Dost schopná zbraň , taková ,,víceůčelová". Trochu infa - Měla bejt určená pro výsadkáře (Fallshirmjagergewehr = puška výsadkářů )  , ale vzhledem k výrobním a časovým nákladům zůstala v jejich výzbroji zejména MP40 nebo K98 . Byla použita například při záchraně Mussoliniho .

Bobo Wolf - malinká oprava - ačkoli je to zavádějící , FG-42 není útočná puška . Útočné pušky používají podle mě ,,zkrácené" puškové náboje ( jsou určeny na ,,střední" vzdálenost ) . FG-42 je automatická puška podobně jako BAR (Browning automatic rifle ) . Ale zas tak výrazná chyba to není . Wink

Citovat
Příspěvek  
citace:
prej tam představí naší modernizaci tohoto tanku a to T-72 M4 CZ ( někteří odborníci tvrdí , že je to jeden z nej. tanků světa - toť čest  )

Tak to skutecne jet tvrdej, neni- Laughing .

Rychle a stylově.

Citovat
Příspěvek  
No v moderní době elektroniky , elektroniky a elektroniky se tanky moc od sebe neliší ( jak by řek lajk ;-) teda určitě se ještě dá mluvit o kanónech , tvarováním pancíře , BLA,BLA ,bla .... Ne ,náš T-72 M4 CZ je velmi dobrej tank a o nejlepších tancích nebo tanku ( i jiné techniky ) se nikdy nedá a nedalo mluvit na 100 % .Každej tank má svý pro a proti . Já jsem to srovnával u druhé světové války (ve sploupráci s kolegou Otto Kretschmerem  oslava Smile )  a naprosto jsem z toho zmagořil :-)  .
Jestli si mohu dovolit - zajímavá debata o tanku T-72 M4 CZ - http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=3359

Naposledy upravil Byzantias dne 16. 08. 2009, 15:37, celkově upraveno 2 krát.

Citovat
Příspěvek  
kdyz tank tak leopard II nebo Abrams m1a1 s temahle se nemuze ta nase bedna od bananu merit Laughing

Rychle a stylově.
Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 1 z 4
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další