Obsah fóra Die Kapitäne - CZ centrum série simulátoru Silent Hunter
RegistraceHledatFAQSeznam námořníkůNámořnické spolkyHodnostiMedaileWeb Přihlášení
Zaslat odpověď Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další
"Výroční speciálka" aneb joo už to byl rok(2)...
Autor Zpráva

Citovat
Příspěvek "Výroční speciálka" aneb joo už to byl rok(2)... 
Byl tomu nedávno rok co první ligová torpéda našla svůj cíl. Od toho momentu se liga Die Kapitäne značně rozrostla a leccos zažila a tak si Hlavní velení ligy řeklo, že by stálo za to trochu se ohlédnou, zavzpomínat jak čistě fakticky tak i trošku z čistě soukromého pohledu a celkově zhodnotit situaci na bojišti. Snad tím některým kapitánům některé věci zase připomene a nováčkům nastíní jak to všechno vzniklo a pokračovalo až do dnešních dnů.





Začátek...

Tak jako já mám zase začít jo?! jj už to nahrává...
Sarroth:Toto DF jsem našel někdy... Laughing Ne! No dobře, ale asi by to stálo za zmínku. Vše začalo na fórku u Jeriusova webu. SH jsem už nějakou dobu hrál a tak jsem se začal zajímat jak si na CZ scéně stojí. Narazil jsem na ono málé DF s několika spamery razz a boty Very Happy takže jsem zjistil, že si stojí docela blbě. Řekl jsem si tak takhle teda ne a po několika dnech aktivního vegetění na onom praotci našeho DF mě Wara nabídl spolupráci  a už to jelo ve velkém až to došlo k nezadržitelnému přesunu/znovu založení DF.
Po nějaké době jsem si po prvním úspěšném přesunu/založení DF říkal co by ještě šlo pro tuhle perfektní simulaci udělat. Nápad na založení ligy vznikl vlastně ze stejného důvodu(no na férovku i proto že mě single už nudil Very Happy) jako snaha poskytnout téhle hře důstojné místo na CZ scéně fanstránek, říkal jsem si přece není možné, aby kde jaká pikačovina měla svou vlastní ligu a SH3 ne. Od začátku jsem věděl, že to nebude sranda protože jsme byl svědkem minimálně dvou pokusů o založení ligy pro SH3, jeden ztroskotal než začal a druhý velice brzo po rozeběhnutí. Pak už tu byla jen "nějaká" anonymní skupinka na Hamachi(až ted jsem se dozvěděl že tam byl i MB). Byl jsem si i vědom co všechno zavedení ligy znamená(jedno pro jakou hru), ale zároveň jsme i věděl, že na rozdíl od těch jiných pokusů je tady jistá výhoda...pevná základna kapitánů, těch co s Die Kapitäne zažili začátek, přesun, změny, podíleli se na jeho vzniku a i když tato základna byla relativně malá, byla tady. Tak jsem do toho šel.
Moje představa byla od začátku jasná, vytvořit dobře fungující, co nejvíce "profesionální" ligu založenou na systému DF Die Kapitäne, tedy vojenské hierarchii(simulovat co nejvíce systém Kriegsmarine a ponorkové války) v duchu recese samozřejmě, kam mají vstup jen důstojníci(rozuměj zákaz vstupu hovadům, kterých je net plný a tedy 90% všech multiplayerů) k čemuž se SH3 ideálně hodilo protože láká převážně starší ročníky(tím neříkám, že se nenajde i normální náctiletý, viz naše "školka" a ani  to nevylučuje 50 leté hovado Smile ). Ze začátku bylo potřeba udělat alespoň základní průzkum, zda tu vůbec podpora pro ligu je a pokud tak v jaké podobě. No...ale ta již zmiňovaná banda kapitánů byla občas pěkně líná parta. Než je člověk dotlačil alespoň k základnímu průzkumu, zda vůbec ligu byla to docela "sranda". Ano, ano i Grima, který byl jmenován prvním asistentem v organizaci startu ligy jsem musel pomalu kopat do setinky razz než začal lidi nahánět k hlasování. Nakonec se povedlo a bylo jasné...že liga bude, ale stále nebylo zdaleka vyhráno. Zůstala tu jednak otázka Hamachi(na žádost některých kapitánů) či UBI a pak pod čím, že to ta liga pojede. A tak začalo testování. První otázka se nakonec vyřešila velice rychle, Hamachi se totiž ukázalo pro běh ligy jako zcela nespolehlivé a nevhodné. Raději na to už nevzpomínat protože to co někdy dokázalo předvést...cholerikova smrt(kdo chce zavzpomínat tak ZDE. Řešení otázky #2 už sebou neslo několik problémů, ale po několika testech a lobbingu bylo jasné, že se pojede v tGW. Rád bych vzpomenul na kapitána hp., který se mnou provedl 85% všech testů, ale díky osobním problémům do ostré hry nikdy nenastoupil a tedy ani není v archivech 2. flotily(pracuje se na jeho konečném zapojení). Na testech se samozřejmě podílelo více kapitánů např. Rado a poprvé se tam objevil v té době čerstvej rekrut s chaluhou na bradě myšák bob. Po vyřešení těchto základních otázek přišlo na řadu testování kapitánů...slovo při kterém mě a MB(v té době a ještě dlouho poté jediní servers) dodnes naskakuje husí kůže, tolik loading screenů neviděl ani lec který modař SH, ale vše se to zvládlo a konečně došlo k první ostré patrole a bylo to SUPER, byl to prostě ten next level, to co single nemohl nikdy poskytnout, vlčí smečka, atmosféra, parta lidí...člověk si mohl říct mělo to cenu a vychutnávat si to plnýma douškama.
Přes všechno to co se muselo řešit na tuhle část ligy vzpomínám nejradši, právě ty začátky i když to byl někdy docela zápřah mají to svoje kouzlo a zažilo se i spousta srandy. Prázdný topic "Pravidla", systém, mapy atd...prostě čistý list na který člověk psal.

...už mám mluvit? Myšáku ještě ne...

old_Mr_Grim:Jak začít.... Začátky jsou vždy těžké a nejinak tomu bylo i u naší ligy Die Kapitäne. Docela rád vzpomínám na prehistorické období ligy a vlastně ještě období těsně před vznikem ligy. Ty dny kdy se pár podvodních šílenců, které začal nudit single, začalo pokoutně scházet na síti Hamachi, za účelem uspokojování zvrácených pudů a zálib v potápění lodí a týrání jejich posádek, byly - alespoň pro mě - jedny z nejzajímavějších období. Dobře si taky vzpomínám na počáteční nadšení, ba přímo euforii z hraní ve vytoužené smečce. Tuto euforii časem vystřídalo rozčarování z problémů, které nám připravovalo stále častěji Hamachi. V tu dobu se začalo už vážně debatovat o startu regulérní ligy pod záštitou DF. Díky oněm problémům s hamachi bylo rozhodnuto. Bohužel historicky první zápas ligy mi unikl Crying or Very sad ale další kola jsem si už ujít nenechal. o nějaké pravidelnosti zatím ještě nemohla být řeč díky tehdejším nevelkým počtům kapitánů, ale s postupem času se tento neduh taky odstranil Smile
Máme tu tedy ranou fázi ligy, kdy se jejích zápasů zúčastňovala pouhá hrstka kapitánů a byl problém naplnit server. Tyto první zápasy, což je podle mě docela pozoruhodné (z pohledu dnešního stavu ligy), se hrály naprosto bez jakýchkoli psaných pravidel a nebyl žádný problém. To je jeden z hlavních důvodů proč na toto období vzpomínám tak rád.
Taky bych rád vzpomenul na formování prvních ponorkových flotil a s nimi spojená škatulata, kdy se mnoho kapitánu stěhovalo z flotily do flotily. Na počátku stály II. a VII. flotila, z nichž se pak odštěpila flotila XII. Ta se později transformovala na současnou XXXIII. ponorkovou flotilu. Opět zde nezapomenu konstatovat, že tehdejší flotily čítaly pouhé 4 členy. Současně s formováním flotil byly také položeny základní kameny pravidel, které s postupem času stali, oproti původnímu záměru, celkem rozsáhlé a objemné. Bohužel tak to asi musí být díky okolnostem uvedeným v dalším odstavci Sad
S postupem času kdy se liga začala více "profesionalizovat" se začal stále více objevovat fenomén, kterého jsem se od počátku bál. Tedy ten markantní hon za tunama a hádky o každou potopenou loď. To mi docela pobořilo můj idealistický pohled na ligu. Několikrát jsem proto již uvažoval o delší dovolené, nicméně, abych už pomalu směřoval ke konci, se kolem DF a ligy sešla parta suprových lidí, bez kterých by mi v životě něco chybělo a dlouho bych bez nich nevydržel.
Pozdější fáze už tu asi nemá cenu rozebírat, ty už si většina z vás pamatuje a dobře je zná. Nehledě k tomu že jsou již dobře zadokumentovány na DF a zaneseny v myšákotabulkách  Surprised  Very Happy
snad se nebudete zlobit, že sem své dojmy nerozdělil tak pěkně jako Sarroth, ale jsem rád že jsem vypotil alepoň tohle Very Happy (sloh je mi totiž děsně odpornej Very Happy )

...to si jako skončil??? No na to jako zapomeň racku, ještě si nemluvil pěkně o Nás!

Nikdy by to ale nedošlo tam kde to je bez...

Grim...

Sarroth:...je talisman toho DF a všeho kolem něj. Nikdy se sice nezapojil nijak více než bylo nutné do organizace ligy, ale přesto je pro ní od začátku důležitý. Je to takovej "šáša" a katalyzátor, který od začátku vytvářel at už v hrách samotných tak na DF tu pravou atmosféru/zábavu a i když mě občas totálně vytočí bez něj by tu něco prostě chybělo.
Grim je člověk který to tady už několikrát udržel pohromadě...


mysak aneb...

Sarroth:...další důležitý bod pro ligu bylo přibrání MB do štábu. On mě nabídl spolupráci vlastně sám a já jsem prostě souhlasil, vždy jsem přitom pečlivě vybíral s kým spolupracovat a s kým ne a myšák tady byl tenkrát docela neprokleplej nováček, něco mě prostě tenkrát ale říkalo jo. A jak je známo bylo to dobře. Nejen že myšák je(minimálně dosud vždy byl) 100% spolehlivá osoba, které lze důvěřovat, bez obav předat veškeré info a to co má dělat, člověk ví že udělá, ale má hlavně pro věc ten pravej zápal a dokáže něco pro věc obětovat(ale ted stejně asi jen on chápe o čem mluvím Very Happy ).
Naprosto na sebe přebral hlavně veškerou starost o stats, velkou část testování nováčků a tím jsem zase já mohl dělat na ostatním mnohem lépe. Pokud by se neobjevil myšák, nebo někdo jako myšák, nebylo v silách jednoho to dlouhodobě celé utáhnout. No a taky někdy chudák funguje jako "hromosvod" a a tlumič cholerických bersekerů. Very Happy
I když má člověk někdy 100 chutí s tím praštit, neudělá to minimálně proto, aby mu nepodsekl nohy jako on je nepodsekl mě.


old_Mr_Grim:...nemá cenu se asi nějak rozepisovat. Každej kdo ligu hraje ví že bez myšáka by to prostě nešlo. Dává do ligy velký kus sebe samého a obětuje pro ní nemalé množství času. Za to mu patří můj velký obdiv a obrovský dík. Je chloubou II. flotily Twisted Evil i toho DF



Sarroth...

old_Mr_Grim:...tatíček Sarr... neúnavnej pracant a krutovládce tohoto DF, studnice nápadů, ale i tvrdej kritik. Bez něj si ani nedokážu fórum i ligu představit. Je to tmel a lepidlo téhle ujeté společnosti, proto mi svým loňským aprílovým žertíkem (kdy prohlásil že již nemá sil a proto opouští toto DF), na kterém se podílel i zrádce myšák Laughing, vyrazil dech a já už začal rozmisťovat destrukční nálože po ponorce. I jemu patří mé neskonalé DÍKY. Doufám že mu jeho elán ještě hodně dlouho vydrží

...už? NE!

Sarroth:Spolupráce "svaté trojice"(Gott, Rat, Boy) je mnohem složitější a komplexnější než si možná i každý z Nás samotných uvědomuje. Každý z Nás doplňuje toho druhého. Jednou je potřeba udělat "špinavou" práci, jindy naopak situaci uklidnit nebo porovnat názor z té i té strany. Prostě taková cesta dlouhého, širokého  a bystrozrakého  Very Happy Jen zasvěcení vědí co je potřeba, aby Vám po kliknutí na www.silentunter.cz něco naběhlo či se na UBI pravidelně objevovalo Die Kapitäne.
Na mě vyšla role toho "špatného" v popředí Very Happy co předstupuje pokaždé před tu kameru na tiskové konferenci(ono to tak nějak i vyplynulo z pozice osoby nejdéle zapojené do organizace této celé mašinérie zvané DK...alespoň tak jsem vždy "dobrosrdečně" přesvědčován Ratem a Boyem...jj dej to tam ty jses admirál Very Happy) a většinou něco oznamuje či prosazuje...nejlépe nepopulárního, že. Laughing Vždy jsem říkal věci otevřeně(nemám rád "ohleduplné" okecávání) což samozřejmě spousta lidí nedokáže překousnout. Horší je že mnohdy si to vzal "k srdci" ten na kterého to nebylo vůbec směřováno či stejně jako v normálním životě, kdy přijdete nas.. z práce se chováte blbě k těm kterým nechcete to i tady odnesl ten kdo neměl a nebo se přímo problém z civilního života přenese na celkové chování zde no a někdy toho měl člověk tady už opravdu prostě plné zuby.
Zvláštní odvětví pro mě jsou "zelenáči". Smile Já vcelku i chápu "zelenáče" co přijde s hlavou plnou nápadů, zlepšení, otázek ohledně ligy, ale jde to že on je ready, odpočatý na startu, kdežto člověk už to táhne nějakou dobu(rozuměj utahanej a stačí že se to řeší na štábu) a tak občas už vzteklej, šedivej vlk kousne a kapitola sama pro sebe jsou ti co něco stále komentují, ale vlastně nevědí co, jen komentují, to už je dloubání klackem vlka do kou.... Very Happy Nicméně pokud člověk závažně neporuší pravidla či to není...není...prostě hovado Very Happy po vyprchání adrenalinu a cholerického běsnění pro mě není problém zakopat válečnou sekeru (... zdar Millo Wink ) a zapálit dýmku míru či minimálně držet cestu vzájemného respektu. Prostě uvědomte si jednu věc, vy to máte jednoduché, bud jednoduše přijmete pravidla, produkt zvaný liga Die Kapitäne a nebo jednoduše můžete odejít...my jen tak lehce odejít nemůžeme. Wink



Světlý a temný bod ligy...budoucnost

...ty voe to bude zase terror...myšáku to bude mrtvejch, klíííd Grime, účel, snižujeme stav...

Sarroth:Liga mě toho dala relativně dost. Spoustu novejch zkušeností, potvrzení některých starých, spoustu zážitků a rozhodně jsem díky ní poznal i pár kapitánů s velkým K. I přes všechny strasti na její cestě od zrodu do ted nelituju toho času. Zažil jsem s ní totiž několik momentů pro které jsem tenkrát založil to hlasování "Hrál by jste ligu?". Pokud bych měl vytáhnout ten nejsvětlejší bod pro mě, potom jak už jsme psal tedy zrod či cca prvních 5 měsíců po něm.

Asi když liga přestala postupem času být komorní záležitostí a začala se otevírat a to byl asi moment, kdy pro mě přestala být zábavou a stala se starostí. Docházelo k řadě kompromisů a z některých původních myšlenek se muselo ustupovat. Např původně byla liga zamýšlena jen "za odměnu" pro uživatele fóra. agree
S otevřením bran se však začal verbovat každý bez toho aby prošel řekněme "sítem"(kdo chce nechť doplní výcvikem Very Happy) DF a to sebou přineslo i logicky možná rizika, konflikty a částečné ovlivnění cesty ligy. Co mě asi nejvíce mrzí je že z chatu, který měl sloužit čistě pro organizaci ligy, debaty o ponorkách a zážitcích z patrol se občas stává místo kde se propírá chlast, děvky, levný humor a další "závažná" témata. razz a naprosto nejvíce, že z kouzla vlčí smečky se často stává bezohledná řežba o BRT a ten "next level" kdy bez ohledu na flotilu si kapitáni vychutnávají lov a sdílejí zážitek nějak ustupuje do pozadí. Crying or Very sad
Když to člověk akceptoval, čas na Skype omezil a přistoupil na hru o BRT a jen se tomu snažil dát řád, byl okamžitě tyranem, který nutí ostatní číst "pohádky". razz Very Happy
To ale neznamená, že bych nad ligou lámal hůl, či jí odsuzoval! Nikdy jsem neházel a nebudu všechny do jednoho pytle(neplést s kolektivní vinou). To že mě současný stav zcela nesedí a mé původní představě je moje věc. Wink  Prostě jsem jen musel akceptovat, že situace je jaká je(vše ukočírovat hold nejde). Neznamená to že jsem něco vzdal, jen jsem rezignoval ze snahy a rozhodl se změnit aktivní politiku za pasivní(aneb líný člen dozorčí rady Very Happy ) a "pozorovat". Udělal a zajistil jsem myslím pro ligu dost a ted je čas abych z ní taky zase něco měl. Wink Chci být jak to jen jde bezstarostný konzument. Nadále budu samo dělat v organizaci to co jsem dělal(i přes to že jsem chtěl U-221 už mnohokrát prohlásit technickou památkou a jít do penze .... není lehké nakonec staré vlky opustit ...přiznávám Very Happy), ale chci si zase více užívat se starou smečkou(minimálně do té doby dokud či pokud mě hraní/stav bude vyhovovat a něco říkat).
Také jeden z restů mě štve, a to ten, že lize jsem věnoval tolik času, že jsem v mnoha směrech často zanedbal DF  resp řadu "starých" neligových kapitánů a to není dobré, protože díky nim tu DF potažmo liga je...DF pro nikoho, bych nezakládal. Smile

I přes moje částečné zklamání z poslední doby je pro mě liga velký úspěch! Vůbec to, že vznikla a funguje už úspěšně přes rok.... a přeju jí minimálně další rok a dvojnásobný počet kapitánů(možná i tu vysněnou 4 flotilu jednou odklepnu razz Very Happy ) a poté přechod na SH5! (a v tom případě sám sobě hodně nervů razz)
Ted je to prostě jen a jen na Vás kapitáni kam bude liga směřovat a mluvím ke všem, možná někomu přišlo, že jsem šil  do nováčků, ale tak to není, právě na nich hlavně je co do ligy přinesou, jak jí ovlivní a jak se bude dál vyvíjet, veteráni jim jen mohou či nemusejí jít příkladem ... fungující základy už máte. Wink


Na závěr...
nebudu tady jmenovat "půlku" DF, zkráceně a hromadně znovu děkuji každému, který se nějak podílel, podpořil na běhu DF či ligy.  Wink

...a speciální dík zbývajícím členům "svaté trojice"!
...a extra speciální dík těm mě nejbližším, kteří tolerují a podporují mé koníčky. DÍKY!

Salut! Kapitan


Jak jsem ten rok viděl já, aneb trocha nostalgie

...myšáku ted mluv!
myšák_bob:
Takže v kostce - trošku statisticky, jelikož nemám to správné "spisovatelské střevo" a taky my "starší" pamětníci toho už moc nepamatujeme  Smile

Toto DF jsem našel někdy v prosinci 2006 - v té době jsem hrával online buď na Hamachi nebo ještě s dvěma kapitány na UBI - jednoho z nich znáte  (Milhaus65) a druhého (pepe) bohužel ne a zatím se mi ho sem nepodařilo dostat - škoda  Sad  Toto DF jsem pročítal, tak asi jako většina z Vás, čerpal informace a poznával dosud nepoznané. K registraci na forum jsem se odhodlal 5.1.2007, to se mi zdálo, že se něco začíná v online bojích dít. Začal jsem se aktivněji v tomto ohledu zapojovat, což na první pohled bylo pro admirála "podezřelé"  Laughing


Koncem ledna se začali konat první vážnější testy s mojí účastí, kterým předcházely testy s hp. a Radem. Začátky nebyly jednoduché - vid admirále  Wink , ale od čeho jsou problémy, než k tomu, aby se řešily.  Cool


Takže během úvodních asi šesti týdnů podařilo rozjet Ligu DK, a tak 3.3.2007 nastoupili první 4 kapitáni - mysak_bob a Milhaus65 za II.flotilu a Sarroth a Rudla za VII.flotilu. První kolo dopadlo takto: 1.Sarroth 55.430BRT, 2. mysak_bob 22.045BRT, 3.Rudla 9.430BRT a 4.Milhaus65 bohužel nezískal ani tunu  Crying or Very sad  
Březnového (2007) turnaje se aktivně zúčastnilo devět kapitánů. Prvním vítězem se stal Sarroth a VII.flotila.
V květnu nás už bylo 14 a byla založena XII.flotila - předchůdce dnešní XXXIII.flotily.
Listopadovým turnajem se prokousávalo již 21 kapitánů.
Současný stav (únor 2008) je asi 25 aktivních kapitánů ve třech flotilách.


Celkem má Liga DK 32 kapitánů. kteří získali aspoň nějakou tu BRT  Cool  
Za ten rok bylo potopeno celkem 18.466.818BRT v 952 patrolách s 183 KIA a 1 KILLem  Rolling Eyes  Průměr na patrolu je 19.398BRT.



Během toho roku se dost změnilo, od pravidel, které se pořád rozšiřovaly na základě poznatků z proběhlých misí (taky si tyto změny vyžádal narůstající počet kapitánů a trochu přeměna v "arkádový" styl hry při honbě za BRT   Sad   ) Dále byl upraven ShipPack, ze kterého následně vznikl PlusPack, který zase zkvalitnil hratelnost.
Mezi další věci uplynulého roku se řadí přesun webu a tím hlavně DF na nový - zdá se, že spolehlivější - hosting, což taky nebylo jednoduché, a také první "veřejný" sraz kapitánů.  cheers


A dostávám se ke konečné fázi mého spisovatelského "umění". Laughing
A to poděkování:

Sarrothovi - že má s námi občas dost velkou trpělivost ( i když občas taky ne  Surprised  ), za PlusPack, mapy, přesun DF a vůbec za to, že toto DF  dva roky provozuje (kdybych ho nenašel, tak bych tu ani nebyl, že?  Embarassed   )

old_Mr_Grimovi - za to, že ač nenápadně (jako temný muž v pozadí) , tak utváří a koriguje DF

Radovi - za tvorbu map, aspoň ze začátku, kdy dobrých map bylo jako šafránu, a jako spoluzakladatele Ligy DK

Gunther Konnigovi - za současnou tvorbu map

Millovi - za pomoc při přesunu DF

všem kapitánům, co pomáhali, pomáhají a doufám budou pomáhat běhu tohoto DF a Ligy DK
a také všem co přispěli i finanční částkou na provoz
v neposlední řadě i mojí manželce za to, že má se mnou trpělivost  Cool

Závěrem bych chtěl popřát nám všem, ať se naše dobrá parta rozrůstá a ať je SH5 zase blíž našim představám  Kapitan




**************************************************************


poznámka autorů na závěr...
...omluvte italský styl celého článku, buďme rádi, že se vůbec nakonec zrodil ...bylo to opravdu nelehké, zdlouhavé a pro některé mozkové buňky bolestné, myšák nakonec neudržel osnovu(která byla původně pro usnadnění a nakonec se do ní zamotal každý Very Happy ) a tak se šoupnul solo nakonec Laughing
Snad se Nám povedlo dát dohromady alespoň to nejzákladnější a to na co si nevzpomněl jeden napsal druhý..nebo třetí(a nebo to doplní někdo z Vás).
No na rovinu...na většinu si stejně vzpomeneme až to už bude neaktuální Very Happy


štáb BdU



Autoři se tímto zříkají zodpovědnosti za možné následky či škody způsobené čtením tohoto textu!
Čtěte jen na vlastní nebezpečí!
Hele nemá tohle bejt na začátku???


Na závěr tam dáme nějakej kýčovitej záběr, jako symbolicky..."Jedeme dál , obzor čeká" či tak, to maj rádi...



...ty voe tak to máme konečně z krku, kde se to vypíná?

Hráli
old_Mr_Grim Pipboy
Sarroth Karel Gott
mysak_bob laboratorní potkan číslo SS123




Naposledy upravil Sarroth dne 06. 08. 2009, 21:55, celkově upraveno 11 krát.
Naposledy upravil mysak_bob dne 22. 03. 2008, 21:12, celkově upraveno 1 krát.

_________________
<<<Ubisoft je jednička!


"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"
________________________________________________________
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Osobní složka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Tak snáď len to že aby sme aj po ďalší rok fungovali ako kapitáni virtuálnych ponoriek a aby to bol početnejší boj o prvé miesta v rebríčkoch.  Wink   oslava  hurra
EDIT: osobne som vďačný za to že toto všetko tu vzniklo prajem všetkým čo sa nejak podieľajú na fungovanie ligy pevné nervy a hodne síl v ďalšom roku.  Smile



Naposledy upravil kamikadze dne 22. 03. 2008, 20:42, celkově upraveno 1 krát.

_________________


Pravidla fóra Rady ohledne psaní na DF Ponorkářův slovník Hledat
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek  
Grime...znovu si přečti předposlední příspěvek ve vlákně oné matlanice... Rolling Eyes bylo tam "Poslední to poustne...hádej kdo byl poslední" Laughing  Laughing  Laughing

to Hornisse: a lepší to nebude Very Happy

No nic, tak jako vždy to nakonec po přehazování horkého bramboru a 20 soukromejch zprávách vyšlo na mě. Very Happy

První příspěvek editován a vlákno trošku promazáno.



Naposledy upravil Sarroth dne 22. 03. 2008, 16:11, celkově upraveno 2 krát.

_________________
<<<Ubisoft je jednička!


"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"
________________________________________________________
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Osobní složka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek  
Nemám slov Surprised

 great


_________________

Viele Torpeden - Ein Schiff !!!

Ban them ! Ban them all !!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Panove! At mne to dil trvalo než ostatnim ,pročist tento članek.....ale to bylo fakt zajimavy....Všechno tam uvedli: Zrozeni DK a DF,zakladani flotil,do konce aj prvni vysledky s ligi Surprised Bylo to pro vas fakt naročny a hned davam vam svuj slib co,nadale budu snažit nejak udřovat nebo doplnivat svima ruskočeskymi přispevkami Laughing DF,a nejak otravovat vas v lize DK Laughing  Laughing  Laughing
Tak za vašu pracu Vam muj poklon a muj poplesk hurra  hurra  hurra
EDIT: Asi už starnu....,zapomnel napsat at liga DK a DF nadale funguje....



Naposledy upravil arlekino dne 22. 03. 2008, 19:03, celkově upraveno 1 krát.

_________________

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Citovat
Příspěvek Gratulace 
Pánové  Kapitan ,Díky za osvětlení počátku ligy,i DF.Sám jsem pátral po stránkách po začátcích tohoto fora,ale spousta věcí mě unikla.Za sebe můžu říct,že mě zde vyhovuje ta parta lidí,co zde je,hlavně se zde nevyskytuje to hulváctví tak jak všude.Informací je zde spoustu,i když je třeba nikdy nevyužiju,tak je skvělé je aspon přečíst.Takže těm co se o perfektní fungování tohoto fora zasloužili patří můj dík,ale vlastně všem zde. great


_________________
Co si o nasi lodi myslite,namorniku?Ze potrebuji projimadlo....A dale?Pohromade ji drzi jen halda trusu...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Třikrát hůůůrááá, konečně jste nám, služebně mladším osvětlili úplné začátky a taky proč to tady tak dobře funguje, protože nám malověrným to příjde všechno jako samozřemost super  great  Tak hodně trpělivosti minimálně do dalšího roku přejemeš. Kapitan


_________________


...A kdy to otočíme?...Až k tomu dám rozkaz pane vrchní kormidelníku!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Moc hezky napsáno hurra

A jak již bylo řečeno, jen je třeba si přát mnoho dalších podobných let, bez Killů, s minimem KiA a maximem BRT! cheers


_________________


33.flotila | Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
Opravdu hezké shrnutí Wink .....sem si při čtení docela zavzpomínal na začátky ligy a na atmosféru, která v té době při plavbách panovala Cool


_________________


"Kdo není ochoten bránit svoji svobodu, nesmí se divit, že mu čas od času pod oknem zaparkují cizí tanky."
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ

Citovat
Příspěvek Bravo 
Pánové,díky za rozžaté svíce v temných koutech a za skvělý náhled do zákulisí,kdy ze tmy vystupuje tolik věcí co běžný kapitán si neuvědomí.Takže než zase sfouknete svíce a my zapomenem  Wink musím vám vysmeknout hlubokou poklonu, poděkovat za vše co pro nás všechny děláte a ať se tu setkáváme ještě hodně ,hodně dlouho  super
PS : sirky nezahazujte a udržujte v suchu ,rok od roku jsou potřeba Very Happy


_________________

Kde je podpora "Haunebu" . . . Herr Kaleun asi tam,kde je podpora SH od UBI.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek  
2Sarr - aha, tak to jo, já ten tvůj první post upravil asi ve stejnej době když si psal ten svůj o tom posledním kterej to má postnout   Mr. Green


_________________
Ponorky jsou bezpečnější než letadla...důkazem tohoto tvrzení budiž fakt, že je mnohem více letadel pod vodou, než ponorek ve vzduchu.

Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ

Citovat
Příspěvek  
caute no musim  sa tiez pridat ze ste to teda pekne napisali  Wink  bolo to veru huste zo zaciatku , pokial si dobre pamatam tak sme mali starch ci sa niekto na to chytne hrat ligu a vidite teraz  Rolling Eyes  ,
je tiez pravda ze som tomu uz casom moc nedaval (mal som problem s ex atd ved poznate hmm Confused )
a ako pisal grim honba za brt ,chaos v hre atd mna znechutila  tak som na to hodil bobek, potom som sa chcel poradne venovat podnikaniu  Shocked
aj tak som rad ze aspon vy skalny ste tu zostali vylepsovali hru a robili mapy (naco som sa vysral
 Sad ) a ze liga  je vlastne tam kde je
a som tiez rad ze este zijem aby som sa mohol do toho potapania pripojit , samo pokial mna II. este bude chciet Cool
tak zatial kapitani , drzte sa

P.S. krna musim vytvorit nejaku hustu mapu  Very Happy  Very Happy  Wink


_________________
, ,
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek 2 roky ligy 
Trošku opožděně(sice jsem to všude připomínal, ale znáte to co si člověk neudělá sám jako když nemá Very Happy ), ale přece.

3.3.2009 měla Naše liga 2 roky. Co k tomu říct. Snad se jen zpětně vrátím k tomu co bylo napsáno na jeden rok ligy resp "přaní a cíle". Můžeme říct, že se některé povedlo zrealizovat, liga se stále rozrůstá a je stále snaha jí vylepšovat a to je hlavní...zkráceně daří se jí a to je hlavní. Takže všem kapitánům patří dík a obzvlášť členům štábu a pomocného velení.

za BdU
admiral Sarroth


 Kapitan


_________________
<<<Ubisoft je jednička!


"Žít má cenu pro to, za co stojí umřít."
"Der beste Seemann war doch ich!"
________________________________________________________
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Osobní složka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Citovat
Příspěvek 2 vyroci 
Vsem Danke... yesmaster Na Sh3 se jiz c Wink hytli 2 brachove....tak uvidim...


_________________
Co si o nasi lodi myslite,namorniku?Ze potrebuji projimadlo....A dale?Pohromade ji drzi jen halda trusu...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Citovat
Příspěvek 2. výročí 
všechno nejlepší hurra  Kapitan
odpaluji čestné salvy z torpédometů Laughing



Naposledy upravil Wilhelm von Tiesenhausen dne 06. 08. 2009, 15:16, celkově upraveno 1 krát.

_________________

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
Zaslat odpověď Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.